Kojení, menstruace a otěhotnění

75
16.4.08 21:11

Kojení, menstruace a otěhotnění

Ahoj, chci se zeptat kdy jste dostali 1. menstruaci, když jste plně kojili. A taky jestli znáte někoho kdo otěhotněl při kojení bez menstruace. S manželem si nedáváme pozor, ale doufám, že to druhé mimi ještě chvíli počká. Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17970
16.4.08 21:15

Nikoho takového neznám, ale otěhotnět za takových podmínek jistě můžeš. I když nemáš MS, nevíš, zda u tebe neprobíhá ovulace. Stprocentní ochrana - ani plné - kojení určitě není. Jistou ochranu poskytuje, pokud kojíš plně, nemáš mezi kojením delší intervaly než 6 hodin, ale nespoléhala bych na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
16.4.08 21:57

Ahoj,

já MS dostala až po 15 měsících, do 13 jsem kojila a nic, tak jsem si nechala v nec. 15 na:,–(it normální antikoncepci a ta mi MS rozjela.
Brala jsem předtím ale Cerazette, tu jsem 2 měsíce před normální antiko vy:,–(ila, chtěla jsem vědět, jestli to dostanu a ono prd :) ovulaci jsem 100% v tomhle mezičase neměla, ale moje teta takhle do jinýho stavu přišla, nechtěně, nečekaně, po 3 měsících ( tenkrát jí doktor řekl, že nemůže otěhotnět ), mno a … šla na potrat, no :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
16.4.08 22:21

ja dostala ms pri castym kojeni /intervaly cca 4hod/ v 8mesici, ale mam kamaradky, ktery mely ms i pri plnym kojeni, nektery pravidelnou nektery ne…
samozrejme menstruaci vetsinou predchazi ovulace pri ktery muzes otehotnet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6200
16.4.08 22:41

ahoj,
podruhé jsem otěhotněla během kojení, bez MS, tu jsem měla naposledy někdy v roce 2003 :lol: sice mě pak občas při vyšetřeních doktoři považovali málem za nesvéprávnou (že si asi nepamatuju, že jsem měla MS), ale holt se zadařilo :lol: Mimochodem ani teď po 18 měsících kojení stále MS nemám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
17.4.08 08:11

U prvního jsem měla MS po 12 měsících, teď je 2. děcku necelých 10 měsíců a MS stále nemám. Kojím už jen cca 4× - 5× za den. S manželem zá:,–(ně „neriskujem“ - antiko sice neberu (blbě ji snáším, naposled jsem ji brala v lednu 2002…), ale dáváme si bacha (tedy - manžel… :wink: ). Zatím nám to vychází a otěhotněla jsem jen chtěně. Ale manželova sestřenice má obě své děti „omylem“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
17.4.08 08:35

Ahoj,

já mám kolegyni v práci, která je na mateřské s druhým dítkem, potože spoléhali na kojení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2786
17.4.08 09:26

Ja kojila co tri hodiny a MS prisla 3 mesic po porodu. Zalezi jak mas zhuntovane telo asi. A otehotnet se opravdu muze hned tu prvni ovulaci , ktera probehne nez mas MS o ktere nevis ze ma prijit. V zadnem pripade bych na to nespolehala.

N.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
17.4.08 10:09

:lol: Já jsem otěhotněla 3 měsíce po prvním porodu, bez MS, takže nějak nenápadně proběhla kolem mě ovulace a ani jsem si nevšimla. pojistili jsme to kondomem, který praskl.
Strašně jsme se tomu smáli, ale ještě víc jsme se pobavili za měsíc a půl, když jsem začla po ránu zase zvracet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
17.4.08 11:12

Ahoj,
Ondrovi je 10 měsíců, už měsíc nekojím (předtím jsem tři měsíce kojila už jen 3× denně) a MS nikde. Předtím jsem brala Cerazette, po skončení kojení jsem naběhla na normální prášky (Logest) a při první týdenní pauze nic nepřišlo, i když pan doktor říkal, že určitě to už přijde 8) . Takže najíždím na druhé platíčko a uvidím po skončení, jestli se konečně dočkám, i když o to vůbec nestojím.
Už jsem se bála, že jsem těhotná, přeci jen jsem ty prášky brala tak nějak ne úplně svědomitě, ale naštěstí nejsem, teď bych si ráda dala pauzu :wink:

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
17.4.08 22:03

no, já dostala první mens 6.týden po porodu :? do 4. jsem krvácela a pak prakticky plynule přešla…a kojila jsem plně, tj. každý 3-4 hodiny… říká se, že důležitý je to noční kojení, musí být stejně často jako ve dne (Lea si dělala trošku větší pauzy…to tenkrát ještě spala :roll: ) Takže bych si pozor radši dávala-jestli teda nechcete hned další mimi… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.4.08 08:59

U obou dětí při plném kojení (cca 3-4hodiny) jsem to dostala hned po šestinedělí a byla hned pravidelná.Řekla bych že jakmile se dostaví menstruace tak můžeš otěhotnět.Moje máma(dnes ji je 52) tenkrát věřila řčení že když kojí tak neotěhotní a výsledek je že šla na přerušení.

• Citovat
  • Upravit
75
19.4.08 22:19

Díky za odpovědi. My teda další mimčo chceme, ale sonduju jak velká pravděpodobnost je, že příjde takhle brzy. Tak snad to ještě nějaký pátek vydržíme.
 Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
23.8.08 22:48

Dobrý den - a co kojení, nepravidelná menstruace a touha znovu otěhotnět? Kojím 2× přes den - 3× v noci, menstruace se mi „střídá“ jednou za 2 až 3 měsíce, následně za 30 dní a stále nejsem schopná otěhotnět. Gynekolog tvrdí že vše O.K. Mám se tedy obrátit na někoho kdo se znovu přesvědčí jestli je opravdu vše v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
29.8.08 13:24

Taky jsem dostala menstruaci při plném kojení hned po šestinedělí. Má známá otěhotněla 2mesice po porodu, právě když spoléhala na kojo..
Meduzo: Při Logestu jsem otěhotněla - a to jsem ho brala pravidelně!! Teď beru Cerazette, strašně se bojím abych neotěhotněla zase přez HA. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová