Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, chci se zeptat kdy jste dostali 1. menstruaci, když jste plně kojili. A taky jestli znáte někoho kdo otěhotněl při kojení bez menstruace. S manželem si nedáváme pozor, ale doufám, že to druhé mimi ještě chvíli počká. Lucka
Nikoho takového neznám, ale otěhotnět za takových podmínek jistě můžeš. I když nemáš MS, nevíš, zda u tebe neprobíhá ovulace. Stprocentní ochrana - ani plné - kojení určitě není. Jistou ochranu poskytuje, pokud kojíš plně, nemáš mezi kojením delší intervaly než 6 hodin, ale nespoléhala bych na to.
Ahoj,
já MS dostala až po 15 měsících, do 13 jsem kojila a nic, tak jsem si nechala v nec. 15 na:,–(it normální antikoncepci a ta mi MS rozjela.
Brala jsem předtím ale Cerazette, tu jsem 2 měsíce před normální antiko vy:,–(ila, chtěla jsem vědět, jestli to dostanu a ono prd
ovulaci jsem 100% v tomhle mezičase neměla, ale moje teta takhle do jinýho stavu přišla, nechtěně, nečekaně, po 3 měsících ( tenkrát jí doktor řekl, že nemůže otěhotnět ), mno a … šla na potrat, no ![]()
ja dostala ms pri castym kojeni /intervaly cca 4hod/ v 8mesici, ale mam kamaradky, ktery mely ms i pri plnym kojeni, nektery pravidelnou nektery ne…
samozrejme menstruaci vetsinou predchazi ovulace pri ktery muzes otehotnet
ahoj,
podruhé jsem otěhotněla během kojení, bez MS, tu jsem měla naposledy někdy v roce 2003
sice mě pak občas při vyšetřeních doktoři považovali málem za nesvéprávnou (že si asi nepamatuju, že jsem měla MS), ale holt se zadařilo
Mimochodem ani teď po 18 měsících kojení stále MS nemám ![]()
U prvního jsem měla MS po 12 měsících, teď je 2. děcku necelých 10 měsíců a MS stále nemám. Kojím už jen cca 4× - 5× za den. S manželem zá:,–(ně „neriskujem“ - antiko sice neberu (blbě ji snáším, naposled jsem ji brala v lednu 2002…), ale dáváme si bacha (tedy - manžel…
). Zatím nám to vychází a otěhotněla jsem jen chtěně. Ale manželova sestřenice má obě své děti „omylem“…
Ahoj,
já mám kolegyni v práci, která je na mateřské s druhým dítkem, potože spoléhali na kojení…
Ja kojila co tri hodiny a MS prisla 3 mesic po porodu. Zalezi jak mas zhuntovane telo asi. A otehotnet se opravdu muze hned tu prvni ovulaci , ktera probehne nez mas MS o ktere nevis ze ma prijit. V zadnem pripade bych na to nespolehala.
N.
Já jsem otěhotněla 3 měsíce po prvním porodu, bez MS, takže nějak nenápadně proběhla kolem mě ovulace a ani jsem si nevšimla. pojistili jsme to kondomem, který praskl.
Strašně jsme se tomu smáli, ale ještě víc jsme se pobavili za měsíc a půl, když jsem začla po ránu zase zvracet ![]()
Ahoj,
Ondrovi je 10 měsíců, už měsíc nekojím (předtím jsem tři měsíce kojila už jen 3× denně) a MS nikde. Předtím jsem brala Cerazette, po skončení kojení jsem naběhla na normální prášky (Logest) a při první týdenní pauze nic nepřišlo, i když pan doktor říkal, že určitě to už přijde
. Takže najíždím na druhé platíčko a uvidím po skončení, jestli se konečně dočkám, i když o to vůbec nestojím.
Už jsem se bála, že jsem těhotná, přeci jen jsem ty prášky brala tak nějak ne úplně svědomitě, ale naštěstí nejsem, teď bych si ráda dala pauzu ![]()
M.
no, já dostala první mens 6.týden po porodu
do 4. jsem krvácela a pak prakticky plynule přešla…a kojila jsem plně, tj. každý 3-4 hodiny… říká se, že důležitý je to noční kojení, musí být stejně často jako ve dne (Lea si dělala trošku větší pauzy…to tenkrát ještě spala
) Takže bych si pozor radši dávala-jestli teda nechcete hned další mimi… ![]()
U obou dětí při plném kojení (cca 3-4hodiny) jsem to dostala hned po šestinedělí a byla hned pravidelná.Řekla bych že jakmile se dostaví menstruace tak můžeš otěhotnět.Moje máma(dnes ji je 52) tenkrát věřila řčení že když kojí tak neotěhotní a výsledek je že šla na přerušení.
Díky za odpovědi. My teda další mimčo chceme, ale sonduju jak velká pravděpodobnost je, že příjde takhle brzy. Tak snad to ještě nějaký pátek vydržíme.
Lucka
Dobrý den - a co kojení, nepravidelná menstruace a touha znovu otěhotnět? Kojím 2× přes den - 3× v noci, menstruace se mi „střídá“ jednou za 2 až 3 měsíce, následně za 30 dní a stále nejsem schopná otěhotnět. Gynekolog tvrdí že vše O.K. Mám se tedy obrátit na někoho kdo se znovu přesvědčí jestli je opravdu vše v pořádku?
Taky jsem dostala menstruaci při plném kojení hned po šestinedělí. Má známá otěhotněla 2mesice po porodu, právě když spoléhala na kojo..
Meduzo: Při Logestu jsem otěhotněla - a to jsem ho brala pravidelně!! Teď beru Cerazette, strašně se bojím abych neotěhotněla zase přez HA. ![]()