Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, opět poprosím o radu. Mám 14. denního chlapečka a krmím UM - Beba HA. K tomu vyžaduje čaj. Koupila jsem fenyklový, který mu vyloženě chutná. Za den vypije i 15 ml., tj. 1,5 dávky.
Není to moc? Přece jenom žádné horka zatím nejsou.
A druhý dotaz - Beby mně vypije pokaždé naprosto jiné množství. Přes den se budí převážně po dvou hod. a jednou vypije třeba 100 ml. a jindy jen 50, 60 ml. Je to dočasné a nebo jde nějak naučit pít podobné množství?
Ahoj Ave, jak jsi prisla na to, ze vyzaduje caj? Muj Tomik pije take Bebu, tahne mu na 5.mesic a krome mlicka jsem mu nic jineho nedavala a je vsechno v poradku
Nevim, zda te to uklidni, ale i Tomik ten prvni mesic pil ruzne, takze jsem nekdy musela pridelavat a jindy jsem vyhazovala. Vetsinou jsem to delala tak, ze jsem mela nachystanou vodu na 60 a v dalsi lahvicce na 30, kdyby to nestacilo. Ale casem se to urcite upravi.
Alenko, přišla jsem na to tak, že mi třeba vypil 100ml. a po půl
hodině řval, jak na lesy. Jako-by měl pořád hlad. Vyzkoušela jsem všechno možné až mi Mudr. doporučila čaj. A od té doby je klid.
Aha, tak to pak joo. Ja si zase rikala, jestli jsem proboha neco nezanedbala, protoze vzdycky kdyz si myslim, ze delam vsechno nejlip, prijde nekdo s dotazem typu proc nedavam caj, ze bych mela atd… Tomikovi stacilo mlicko, spis jsem mela problem je do nej vubec dostat. Takze s mnozstvim caje ti neporadim.
Ahoj tak já jsem asi, hrúza matka. Vždycky jsem udělala tolik mlíka kolik bylo na obalu krabice že je jedna dávka a to jsem mu dávala co 4 hod denně a v noci podle toho jak se vzbudil. Mezi jídly neřval hlady protože byl naučenej že dřív stejně nic nedostane. Takže po těch 4 hodinách většinou vypil všechno. Ale zase jsme měli super režim…
![]()