Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, kolik UM má vypít miminko ve 2 měsících? Nějak jsem to od prvního dítěte zapomněla
Tomášek měří 62cm a váží 6,5kg -což je podle doktorky až moc. Za 3 týdny přibral 950g. Vypije 150-180ml mléka (forte) 6-7× denně (jinak pláče hlady). Mate mě,že se všude uvádí menší množství i počet krmení pro takto staré miminko.
Ahojky, já jsem se vždycky řídila tím, že miminko má vypít 150 - 200 ml/kg váhy během 24 hodin. Taky jsem byla vždycky rozpačitá co píšou na obalech UM, podle mne je to pouze orientační. takže pokud dobře počítám 6,5 kg x 150 ml = 975 ml mléka na den což zhruba odpovídá tomu co vypije tvůj Tomášek. Sice je asi baculatější ale až se začne hejbat tak to dá dolů. Moje Klára měla v 5 měsících skoro 7 kilo a to vážila při porodu 3 kg a doktor nijak neprudil
Potvurko, bud v klidu, u nas to bylo stejne, forte mleko jen to frcelo
Mudra rekla, ze ji mam dat, kolik si rekne, tak jsme pili 210ml /5krat za den. Nekdy treba jen 180. Proste jak Bara mela hlad. Do dneska pije cca 3/den 270ml + jidlo.
tak to teda hledím.
My jsme dávali normální nutrilon a natálka měla 4 krát denně 180 ještě v roce
a to ho někdy ani nedopila a já ji ještě pořád hlídám aby nebyla tlustá ale asi jsme moc naočkovaná od manžel ten mě pořád straší že bude tlustá když bude pořád něco jíst ![]()
Ale už to neřeším když chce mňam tak jí ho prostě dám a hotovo ale s tím UM to teda hledím ale asi jsme byli nenároční ![]()
A lepší spokojené najezené miminko než jet podle tabulek a mít řvoucí a nevrlé miminko protože má hlad.Takže jestli chce tak mu dej kolik potřebuje.Do tří let si tělo stejně vezme jenom tolik kolik potřebuju a když potřebuje víc tak potřebuje víc ![]()
Potvurko, jak já ti závidím. Malá má 7 týdnů, je plně na UM a když do ní náááhodou dostanu 120ml, tak skáču radostí. Jinak se s tim crcá - většinou vypije jen 90, ale někdy i na 30ml vydrží spát 5 hodin. Každý den si to píšu a za 24 hodin vypije většinou tak 600ml, což je málo - máme skoro 6kg.Ale Mudr mi řekla, že to OK, že prostě někdo má větší hlad a někdo menší.
Jj taky si to pamatuju jak jsme si to psala a byla neštěstná když natálka nechala 30 ml ale ted zpětně to nechápu.
TED UŽ VÍM ŽE CO MIMINKO POTŘEBUJE TAK SI VEZME A POKUD JE SPOKOJENÉ TAK TO NEŘEŠIT. ![]()
Potvůrko
S dávkou UM ti sice neporadím,ale jdu tě trošku uklidnit.
Máš prostě jen velké miminko.Radeček je sice plně kojený,ale ve 3.měsících vážil 6650g při 62cm. A tvůj Tomášek je při stejné délce ještě o kousek lehčí. ![]()
Děkuju za odpovědi. Občas jsem z toho jeho jedení nešťastná.Když už teď vypije tolik,tak nevím co bude tak za 2 měsíce. Půllitrové kojenecké lahve asi nedělají co?
Taky je zajímavé,že nemá žádné problémy s prdíky,když se tak cpe.
to záleží hlavně na miminku ono si samo řekne,určitě ho neomezuj ![]()
Ahoj,
mám 2 měs. holčičku na UM(Sunar-nutru). Doktorka mi říkala, že jí mám dávat 100-150ml a 5-6× za 24h. Ted jí dávám 150ml voda+5odm.sunar(165ml), protože mín jí nestačí.. a baští 6-8×
Včera jsem jí skusila dát víc, 180mlvoda+6odm.sunar(200ml)a spokojně spinkala. Když jí dám přes den mín, tak nechce spát a když usne tak jen na chvilku a cca po 2,5h. řve hlady
![]()
Nechci jí přecpávát, ani zadělávát na obezitu(ak je to vůbec možné..)
Občas jí skouším dát čaj, nebo vodu, upije a pak už se znova nedá nachytat
a uklidní se až když dám sunar…http://www.nutradefense.cz/nutradefense-1 mají napsáno dávkování váha ditěte 4-5kg 165ml-5×za 24h. a 5kg 200ml-5×..
Jo a na stránkách
Prosím poradte…
ahojky já teda jen dokrmuju, takže malého nakojím a pak ještě dáváme UM. Dle doktorky bych mu po kojení měla dát polovinu toho co je v tabulce na etiketě. A tam je 160, tak mi řekla, že mu mám po kojení udělat 80. Jenže včera jsem mu dala 80, tu vypil hned a ještě pořád křičel, tak jsem mu udělala ještě jedu a z té mi vypil 50, takže ještě po kojení dopil 130 ml z lahvičky. Taky jsou mu dva měsíce
![]()
Hm, to samé jsem měla i já, když jsem kojila. Od min. tejdne je na UM…
My jsme začátkem druhého měsíce přibírali 0,5 kila týdně. Naštěstí se to trochu zpomalilo. Teď je mu 12 týdnů a včera vážil 6,7 kila. Jí 150ml Beba A.R., ale když neměl tu zahuštěnou tak měl taky pořád hlad…
Tak já to množství podle krabice vůbec nemohu řešit..Dávám Nutrilon a malá pije 6× denně 90 ml + 3 odměrky, vyjímečně ještě přidělám 30-60 ml..Víc prostě nedá…a to má prosím 7 kg!!