Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
AHoj, moc prosim o radu : mam uz temer 3mesicniho synka, ktereho krmim od narozeni UM a posledni dobou - asi 2 dny - se mi hrozne louda s jidlem. Strasne mu to trva a prestava tahat. Tak si myslim, jestli neni cas zmenit dudlika. Mam lahvicky Avent a ted nevim, jak se pije z tech dudliku, na kterych je 1,2,3. VIm, ze jsou od 3m+, ale nevim, jak to nastavit na mlicko a kde to cisilko ma mit - jestli u bradicky nebo nahore. Poradi nekdo? Dekuji
Ta průtoková teče docela hodně, ze začátku doporučuju mít prcka trochu zvednutého, ať se ti v tom neutopí ![]()
To číslo by mělo směřovat nahoru - k nosánku ![]()
Noggie
Anonymni píše:
Ta průtoková teče docela hodně, ze začátku doporučuju mít prcka trochu zvednutého, ať se ti v tom neutopí
To číslo by mělo směřovat nahoru - k nosánku
Noggie
dekuju, ale nevim, jake cislo je na mlicko? jednicka?
Na mlíko jsou všechny rychlosti, taky doporučuju ze začátku 1ničku, ale tydle savičky jsou nejlepčí. My je taky máme a musím říct že teďka už je mu celkem jedno kterou rychlost mu tam zařadím - navíc v noci na to není vidět. To je trošku nevýhoda - zkoušela jsem si na savičky udělat permanentním fixem puntík - ale fixa na savičce nedrží.
ivusha píše:
Na mlíko jsou všechny rychlosti, taky doporučuju ze začátku 1ničku, ale tydle savičky jsou nejlepčí. My je taky máme a musím říct že teďka už je mu celkem jedno kterou rychlost mu tam zařadím - navíc v noci na to není vidět. To je trošku nevýhoda - zkoušela jsem si na savičky udělat permanentním fixem puntík - ale fixa na savičce nedrží.
no vidis, to me nenapadlo,ze v noci na to nebude videt, ale ja se stejne neustale pohybuji s baterkou, tudis kdyztak posvitim ![]()
Ve 3 měsících může mít už klidně dvojku nebo i trojku…jak mu bude vyhovovat. Pokud nekojíš, tak si myslím že je to jedno, ta jednička jde ztuha proto, že to má být podobné kojení, musí se namáhat..pokud to třeba střídáš, odstříkáváš, apod, aby pak neodmítal prs. Já co přestala kojit, tak jsem mu dala taky ten variabilní a někdy měl 2 někdy 3…když začal zuřit, tak jsem věděla, že tam má 1 a jde to pomalu
![]()
Ahoj, tak malé je šest týdnů, ale na dvojku jsme přešly už dáávno. Jsme na UM od narození a na jedničku tahala snad jen 14 dní - je hrozně líná a pořád se u toho vztekala. Tož tak u nás.
ivusha píše:
Dobrá volba…udělej si metřík, co ty na to?
to neumim a ted navic pisi 1 rukou, pac odrihavame
![]()
Holky, však od toho jsou ty čárky plastické, aby je člověk jen nahmatal… V pohodě podle hmatu poznám, kde je jednička i po tmě. Tchýně, když nemá brýle, tak nahmátne jeden proužek a ví… ![]()
Ahoj, taky mame tyto savicky, holky zatim bojkotuji vsechny hrnky. Ale docela dlouho jsme byly na mensich dirkach, holky se mi tim davily, hltaly, pak mely koliky…Chce to proste zkusit. A taky poznam po hmatu, kolikatku tam mam.
Nedávno jsem pořídila ten variabilní dudlík AVENT, ale jsem asi natvrdlá a nevím jak funguje, jak správně tu savičku pootočit aby byla ta správná velikost? Čtu tady, že s tím máte zkušenost, vysvětlíte to prosím jedné natvrdlé mamině? ![]()
kterou rychlostí mu natočíš dudlík k nosu - takovou to poteče, I - nejpomalejší, II - prostřední, III - nejrychlejší