Přídatná mléčná žláza

TehotnaTerezka
19.3.08 12:53

Přídatná mléčná žláza

Ahoj holky,

cca pred 3 tydny jsem v podpazi objevila malou nebolestivou bulku, takze jsem s tim zacala litat po doktorech.
Dneska jsem byla na chirurgii, kde me poslali na ultrazvuk, kam jdu az pristi tyden. Doktorka rikala, ze to vypada, ze mam snad jednu mlecnou zlazu nebo snad dokonce bradavku navic??? ktera vylezla diky hormonalnim zmenam v tehotenstvi.
Po UTZ bude vedet vic.

Ale chtela jsem se zeptat, jestli s tim mate nektera zkusenost. Co se s tim vlastne dela a jestli to muze mit nejaky vliv na kojeni???
Diky moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
xyz
3294
19.3.08 13:43

Ahoj.
Má to kamarádka. Objevilo se to při prvním těhu. Nic se s tím nedělalo, po kojení to zmizelo a v druhém těhu se to zasë objevilo. Říkali jí, že s tím hlavně nemá nic dělat, hlavně ne nějak masírovat, aby se tam nedělalo zybtečně mlíko.
Pokud vím, tak jí to akorát trochu vadilo, že to v podpaží cítila a že to bylo vidět, když měla v létě šaty bez rukávů.
rvni dceru kojila tuším rok a půl, druhou rok. Do šesti měsíců plně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
19.3.08 23:35

Ahoj,
mně se objevila hned na začátku těhotenství. Nejdřív jako boulička a pak se zmenšila, ale jak se mi začalo tvořit kolostrum, tak se dalo vymáčknout i z ní. Horší to bylo po porodu, protože mě bolela nejen nalitá prsa, ale ještě ten dáreček v podpaží- první dny docela krušné, ale teď už není téměř vidět. Malé jsou tři měsíce a plně kojím.
Také mi řekli, že se s tím nic nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
20.3.08 08:06

Diky holky - docela jste me uklidnily, ale jsme zvedava, co to prave bude delat pri kojeni, aby se mi tam nekde to mliko nesrazelo nebo tak neco :)

• Citovat
  • Upravit
3396
20.3.08 11:35

Mě to opravdu potrápilo jen, když se mi po porodu začalo dělat mlíčko. Skoro jsem potřebovala třetí tampon do podpaží. Ale v okamžiku, kdy se to ustálilo, skoro to zmizelo, takže držím palečky, abys to měla také bezproblémové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3282
20.3.08 19:57

Ahoj!Náhodně jsem se dostala na tyhle stránky.Tak ti napíšu mojí zkušenost s přídatnou ml.žlázou.
Objevily to u mé mladší sestry asi ve 24 letech.
Původně měla bulku v podpaží a bála se stím jít k dr.,protože měla strach,aby to nebylo něco špatnýho.Pak se odhodlala a dle UZ jí řekli,že to je ta přídatná žláza.Dost se jí to zvětšovalo a i prso na téže straně se jí 1× tolik zvětšilo.Dost jí to překáželo a nevypadalo to dobře,hlavně to prso.Nakonec si nechala na plastice prso zmenšit a při té operaci jí vyndali i tu příd.žlázu.
Když by prý kojila,tak by se jí tam tvořilo taky mlíko,ale to ti tady už holky psaly.Ahoj Bara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3282
20.3.08 19:59

Ahoj!Náhodně jsem se dostala na tyhle stránky.Tak ti napíšu mojí zkušenost s přídatnou ml.žlázou.
Původně měla bulku v podpaží a bála se stím jít k dr.,protože měla strach,aby to nebylo něco špatnýho.Pak se odhodlala a dle UZ jí řekli,že to je ta přídatná žláza.Dost se jí to zvětšovalo a i prso na téže straně se jí 1× tolik zvětšilo.Dost jí to překáželo a nevypadalo to dobře,hlavně to prso.Nakonec si nechala na plastice prso zmenšit a při té operaci jí vyndali i tu příd.žlázu.
Když by prý kojila,tak by se jí tam tvořilo taky mlíko,ale to ti tady už holky psaly.Ahoj Bara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3282
20.3.08 19:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
20.3.08 20:31

tak to ja to snad nebudu mit takhle velky, asi se to pouze vyprovokovalo tim tehu a casem to snad zase opadne

• Citovat
  • Upravit
TehotnaTerezka
27.3.08 11:31

tak jen pro doplneni:
dneska jsme byla na ultrazvuku a je to potvrzene - je to pridatna mlecna zlaza, ale je velmi mala a neni na nic navazana, tzn. ze mleko by se tam delat nemelo a tudiz by to nemelo delat problemy pri kojeni, pravdepodobne brzy po porodu zase zmizi, ale melo by se to sledovat, takze az nejak prodim a dokojim, tak bych si s tim mela zase nekam zajit

diky za vsechny odpovedi :)

• Citovat
  • Upravit
255
1.4.08 11:18

jojo je to dobry. Jsem na tom uplne stejne jako ty :) Ted uz kojim pet mesicu a porad ji tam mam, ale nijak nevadi.. Prej tam bude do doby nez prestanu kojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
706
2.4.08 11:06

Taky bych se přidala.I když já měla problém spíše až po porodu.Nevím jestli to nebylo tím,že jsem kojila jen krátce,ale asi po 1/2 roce se mi udělala boule na prsu.Po vyš. mi bylo řečeno,že se jedná o přídatnou žlázu.Tu mi odoperovali,ale stejně 1× měs. jsem o tom věděla.(bolestivost a zduření,ikdyž menší).Teď mám druhé mimčo a tentokrát kojím o 106,i když v tom operovaném se mi dělá méně mlíčka,ale to druhé to dožene a brouček je i tak spokojený.
Jinak chodím pravidelně 2× ročně do prsní poradny a na ultrazvuk.Hlavně mám jistotu,že to nic horšího není a kdyby se něco zvrtlo,tak se na to,doufám,příjde včas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hannakralova
15.3.12 11:23

ničeho se neboj.

ahoj, nic si z toho nedělej. mě se to objevilo po prvním porodu a teď když čekám další mimi mám to samé. dokonce mi z toho vytéká i mlezivo. v porodnici mi to akorád ledovali a zmizelo to samo. na kojení to vliv nemá neboj, já kojila přez rok a měla jsem mlíčka, že bych ho mohla rozdávat :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.10.15 19:40

Nic to není

Ahojky, mám to taky a je mi jen 16. Je to hodně vidět a proto jsem s tím šla k doktorovi. Tam mi řekli, že jesli chci tak mi to odoperujou. Příští týden jdu na operaci. A bude to v pohodě. Při kojení se to podle doktorů jen trochu zvětší ale jinak nic zajímavého, ale doporučují odstranění.

• Citovat
  • Upravit
3
4.11.15 15:25

Ahoj holky, nikdy jsem to neměla. po druhém porodu se mi udělaly takové špíčky v podpaží, každý se mi smál a doktorka taky, ted jsem potřetí těhotná, špíčky mám furt, více se zvětšily a na dotek bolí. Mám za sebou dvakrát ultrazvuk a zatím se to nijak neřeší. Diagnóza je: přídavné mléčné žlázy? S otazníkem. Jsem zvědavá, jestli se to bude horšit, nebo co mě ještě čeká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová