Bojkot kojení?

Tea
116
12.3.08 10:46

Bojkot kojení?

Ahoj, prosím o radu. Mám 3,5 měsíční dcerku, která je plně kojená. Nyní asi poslední dva dny z ničeho nic přes den odmítá kojení. Předtím jsme kojili přes den každé 2-3 hodiny, přes noc tak 2×. Teď otáčí hlavu, nechce bradavku za žádnou cenu a děsně při tom pláče a kope nožičkama. S bříškem a prdíky taky nemíváme problém. Podaří se mi jí nakojit pouze, když je rozespalá a v noci taky pije dobře. Máte s tím někdo zkušenost? Čím to může být, co dělám špatně? Taky jsem po císaři a teď mě trochu pobolívá v podbřišku, nevím, jestli se nechystá menstruace, mohlo by to být tím? Nebo by jí mohli už teď růst zoubky? Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4498
12.3.08 11:50

Měli jsme něco podobného, jen se přisála pak hrozný řev - v noci dobré. Psala jsem lakt.poradkyni, tak mi radila, zda třeba mlíčko neteče moc rychle, tak radila změnit polohu a zkusit třeba kojit v sdě při mírném záklonu…nepřišlo mi, že by to bylo tím, nicméně asi to chce trpělivost za prá dní to odeznělo, tak to byl asi ten bojkot. Drřím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.3.08 11:51

rada od laktační poradkyně

jde o to jestli máte hodně mléka a nebo málo ??

Přes den možná sníží tvorba mlíčka a malá je nespokojená s tím že jí to hned do pusinky nestříká. zkuste si před kojení nahřát je mokrou teplou žínkou.udělat masáž prsů, tak dlouho než se začna na bradavce ukazovat kapka mléka.(vypuzovací reflex) Pak přiložit k prsu. Během kojení střídejte prsa i po pěti minutách za sebou. Měnte polohy.
Hlavně kojte v klidném prostředí. Budte v neustálem kontaktu(mazlit se)

Pokud toto nepomůže a bude bojkotovat přes den, ostříkávejte tak často, jak jste předtím kojila a miminko dokrmujte alternativně. Třeba stříkačkou přes prst. Můžete ji i dát před kojením taky trochu aby se sklidnila a zahnala hlad… a to způsobuje bolení bříška a proto možná kope nožičkama..

Někdy to chce opravdu hodně trpělivosti.

No a jestli máte hodně, tak jí může vadit že to naopak moc teče…

K bojkotu muže být i více příčin a nedá se hned říct proč to je . Tak vám posílám první pomoc a uvidíte. drží palce :) :) :)
Více vám asi poradit nemohu, protože to by se muselo vidět.
držím palce a uvidít že se to poddá. hlavně kojte v noci, když je ochotná pít.
 JS

• Citovat
  • Upravit
9548
12.3.08 19:45

Ahojky, problémy s kojením, to je (bohužel) moje parketa :? Dcerka mi začala stávkovat asi ve 3m a v podstatě neskončila do konce kojení… Teorie, že tato období trvávají pár dní až týden, se nevyplnila. Zkoušela jsem úplně všechno, a když říkám úplně, myslím opravdu úplně :roll: , denně visela na netu a hledala veškeré dostupné info, bohužel, nepomohlo nic. :cry: Dodnes si pamatuju, jak jsem do sebe lila před každým pokusem o přiložení litry vařícího čaje, aby se mléko lépe spouštělo, střídala polohy, kojila ve spánku, masírovala prsa atd atd atd a malá jakmile spatřila prso, spustila povyk, jako by viděla přinejmenším jedovatého hada… Nejprve se nechala nakojit aspon v noci, postupně ustávalo i to (došla jsem tak daleko, že jsem byla schopná několik hodin ležet s malou u prsa a nenápadně zkoušet strkat bradavku do pusinky :? ) pár nocí to šlo, ale pak i tenhle fígl prokoukla. Takže jsem skončila u neustálého odstříkávání, denně jsem seděla nechci říct hodiny, ale nějakou tu hoďku asi jo, s odsávačkou, abych měla dostatečnou zásobu. Přesto jsem se nevyhla občasnému dokrméní UM, malá neměla problém s láhví (dnes říkám naštěstí, protože znám případ, kdy se chlapeček odmítá nechat kojit a jinak než po lžičce do něj nic nalít nejde a toto trvá už hodně dlouho, aby měla kamarádka reálnou obavu o jeho dostatečný příjem tekutin).
Trochu se to zlepšilo po zavední příkrmů, ale nijak závratně. No, shrňme to, vydržela jsem do 9,5m a můžu s jistotou říct, že jsem udělala opravdu vše, co se dalo.
Co ti poradit? Vím, že mi pomohlo jen vědomí, že v tom nejsem sama, že je to normální a hlavně, že to není moje chyba!!! I tak jsem obrečela každé neúspěšné přiložení..
Vím, že jsem tě asi moc nepotěšila, ale tak to prostě u nás bylo.
Drž se, pokud budeš něco potřebovat, klidně napiš SZ..
Ahoj Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.3.08 15:58

Ivanko, klobouk dolu. :D vydržela jste to opravdu skvěle.
Je pravda, že prostě se najdou i takové mimča, které si najednou řeknou " ..a prostě nechci a nebudu". Pokud to trvé déle a mamince to trhá srdíčko, tak je lepší hledat nějaké jiné řešení než to lámat přes koleno. Třeba i kojit přes lahev. A vy jste to udělala. Spokojenost by měla být na obou stranách. :lol: :lol:

Takže paní Teo „nevěšet hlavu“, nějaké řešení se vždycky najde…Držím palce :lol: jinak malá to na Vás pozná a bude smutná :cry:
Jana :) :)

• Citovat
  • Upravit
9548
13.3.08 21:47

Jani, děkuju, chválu jsem opravdu nečekala, je to moc fajn slyšet, teda vlastně číst :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tea
116
14.3.08 08:58

Ahojky, děkuji za zkušenosti, malá pořád stávkuje, už jsme zkoušeli kde co, ale pořád to není ono. Hlavně, že pije aspoň přes noc, přes den je to boj. Včera se nám to párkrát povedlo, pak je člověk klidnější a říká si, že příště už si dá říct, ale ono se to opakuje. Je to teda záhul na psychiku. Včera už jsem to pořádně obrečela, mlíčka máme dost a malá ho nechce. Navíc malá flašku odmítá, tak si nedovedu představit, jak bych jí jinak krmila. Jedině po lžičkách a nebo stříkačkou, ale z toho mám předem hrůzu. Tak mi držte palečky, ať to zvládneme a zase hezky kojíme. Díky Tea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.3.08 14:39

Teo, nezmněnila jste parfém, mýdlo nebo nějaký krém??? Nemáte začít menstruovat? Nebo nějaký léky?? Zkuste zapřemýšlet jestli se něco nezměnilo…

Ivanko, je Vás opravdu takových minimum… :D :D

J.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
14.3.08 14:41

ještě jeden dotaz, Teo, odkud jste ???? :) J.

• Citovat
  • Upravit
1314
21.3.08 10:20

Ahojky,

Teo,koukam,že jsme na tom úplně stejně.Máme i stejně staré prcky.Malej mi začal dělat to samé.Včera jsem mu dala odstříkané mlíčko po flašce,to vypil 150ml.Nechci,aby si na flašku moc zvykal.Ted jsme na víc ještě nemocný.Doktorka,říkala často přikládat,jakmile se přiblížim s prsem,tak řev.Držim palce,at to brzo přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tea
116
21.3.08 10:41

Ahoj, tak jsem si přečetla, že v tom nejsme sami, že se to stává a mimča si prostě postaví hlavu. U nás to minulý týden trvalo asi 3 dny (děsný nervy fakt) a pak jako když utne a byl pokoj. Tak jsem si říkala, konečně to máme za sebou. Jenže ten klid jí vydržel taky 3 dny a pak zase začala. Takže bojujeme, kojíme, když je malá rozespalá a snažím se víc přikládat v noci, když to je v pohodě. Ale nejhorší je, když potřebujeme někam odejít (třeba k lékaři) a ona se nechce napít. Tak pak kolikrát vyrazíme hladové, ale to jsem z toho hodně nervozni. No a dneska se mi objevila menstruace, tak asi fakt hormony a mlíčko začalo chutnat jinak, tak snad to překonáme a pak bude zase vše O.K. Tak všem co prožívají to samé co my teď přeju pevné nervy a hlavně ať dál hezky kojíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.3.08 20:04

Odpoledne jsem byla na návštěvě u jedné maminky - 14denní bojkot kojení.
Přesně problémy jak píšete všechny. Přes den křik a v noci celkem pohoda.
Za těch 14 dní jsme vyzkoušely všechno. Nakonec maminka sama nad holčičkou vyzrála tím, že jí přes den začne kojit okamžitě než otevře oči…a pokud to nestihne nakrmí odstříkaným mlékem přes prst.
Opravdu jsou to nevyzpytatelní drobečci a musí se nad nimi vyzrát. :D
Všem držím palce.. :) :D

• Citovat
  • Upravit
75
1.4.08 19:20

Ahoj, mám úplně stejný problém. Napsala jsem ho do miminek :? Můžete mi poradit od kdy můžu zkusit dávat odstříkané mléko lahvičkou? Bojím se, aby pak nepřestala chtít prso úplně. Lžičkou se trochu bojim, abych jí neublížila. Děkuju Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.4.08 13:17

Povídálko,

abych pravdu řekla. Každé miminko je jiné. Některému to nevadí a neodnaučí se. Ale některému to stačí jednou a je konec. :(
Jsou různé způsoby jak dokrmit jinak. Je to po malíčku stříkačkou nebo přes prs hadičkou nebo suplementorem (výrobek medely.)
Nebo existuje dokrmová lžička od medely. Podívejte se na stránky www.medela.cz. :) :P :D

Držím palce :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
6230
19.3.14 15:45

Ahoj, oživuji diskuzi a toužím po podpoře. U nás je to to samé, co uvedla zakladatelka. Prcek 3,5 měsíce a začal odmítat prso. V noci a po spánku se napije relativně hezky, ale ve stavu bdělosti ne. Přitom dává jasně najevo, že má hlad, ale když mu dám prso, odvrací se, šklebí a když se trochu napije, tak mu dokonce i navaluje. Je mi to tak líto :( když už se tedy přes den přisaje, je dost neklidný, kope nožičkama, máchá ručkama, pořád se pouští… mléka mám určitě dost, teď zkouším před každým kojením trochu ručně odstříkat, ať to není takový proud, ale nezdá se mi, že by to moc pomáhalo. Neumím si představit krmit ho co dvě hodiny lžičkou. Lahev nechce (ani calmu ani obyčejnou). Jsem z toho dost nešťastná :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová