Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,
kvuli zdravotnim problemum budu muset zacit davat UM, Dr. doporucila kvuli alergiim v rodine Nutrilon HA nebo Bebu HA, ktera je lepsi? Jde mi o to, aby chudinka malej nemel zacpy a boleni briska.
Diky za nazor
Míša
Ahoj Míšo,
je to individuální, co dítě to jiná snášenlivost. My jsme byly od třetího týdne na Bebě HA a úplně bez problémů. Takže za sebe doporučuji Bebu, ale chce to vyzkoušet.
no, neteři se po bebě rozjel atopický ekzém… co jsem sledovala, tak se Nutrilon udává jako nejkvalitnější UM. Já jsem malé dávala do Nutrilonu nemléčné kaše - taky kvůli potenciálním alergiím - a maximální spokojenost. ale opravdu je to strašně individuální… vím, že občas měla po Bebě mimča trošku zácpu. možná by stálo za to spojit se s nějakou kamarádkou, která to UM dává a vyzkoušet oboje.
Ahoj !
Je to sice „mimo téma“ ale ať nezakládám novou diskuzi.. teď jsem to zjišťovala pro známou:
Lékárny Lloyds mají akci na Nutrilon 2,3 a 4 - 800g 7+1zdarma (resp. 7 platíš + jeden za 1kč)
http://www.lloyds.cz/….dll/novinky
Nutrilon 2 - 800g - 330kc
Nutrilon 3 - 800g - 340kc
Nutrilon 4 - 800g - 302kc
ahoj,my museli dokrmovat hned od zacatku.V porodnici davali Beba HA,ale po konzultaci s nasim detskym dr.,jsem davala jenom obyc. BEBU 1.Davali jsme ji 2 mesice a bojovali se zacpou.Ve 2 mesicich jsem najela na Nutrilon (vzdycky jsem rikala,ze bych davala ten,nevim,proc jsem davala BEBU) a najednou byli problemy pryc.Jen mi prislo,ze po Nutrilonu mel mnohem vic prdikovych kolik.Ta BEBA ma snad bifidus,tak to bylo lepsi,ale to je mozna jenom muj dojem.Ja bych se priklonila k BEBE,ale zase mame v diskusi maminu,ktera byla na Nutrilonu HA a presla na Bebu HA a je spokojena.Opravdu zkuste a prejit k druhemu muzete vzdycky
.Ale rika se,ze to chce zkouset aspon 14 dni,pak je teprve videt ucinek.
Moc vam vsem dekuji za nazory, jeste jsem premyslela, jestli stale Sunar vyrabi neco HA. Dr. nam HA doporucila kvuli memu ekzemu a alergiim, i kdyz moje prvni ditko nic takoveho nema a vyrostlo na Sunaru obyc. No musim to promyslet.
Diky
Míša V.
Ja davala dceri BEBU H.A. kvuli potencionalni alergii manzela od sesti tydnu prikrmovala a od ctyr mesicu plne. Po Nutrilonu mela zacpu a strevni koliky.
Jinak mne nepresvedci ani tak nazev jako spis vyrobce - Bebu vyrabi Nestle a tahle firma je pro mne celkem zarukou kvality, i kdyz clovek nikdy nevi…
Hanka
Ahoj.
Je to velmi individuální, ale Radima Nutrilon - více druhů - zácpoval a přechod na Bebu to vyřešil. Hanička byla už jen na Bebě HA. Obě mléka jsou více méně srovnatelná a kvalitní. Spíš se liší trávení dětí. ![]()
Beruška ![]()
Ahoj, tak já se přikláním k Bebě H.A.. Všechny Beby obsahují bifido bakterie, které posilují imunitu. Háčko má navíc nějak speciálně upravenou bílkovinu, která prý snižuje riziko vzniku alergie. Taky jsem alergička, tak jsem pro Tadíka zvolila Bebu H.A. Doufám, že mu pomůže.
Chtěla bych se zeptat, myslíte, že je hodně velký rozdíl v kvalitě např. Beba x Sunar? V poradně na porodnice.cz vlastně píší, že všechna mléka u nás na trhu jseou kvalitní a že tedy výběr značky nechá na rozhodnutí maminek. Co si o tom myslíte? Podle čeho jste se při výběru řídily vy? Je tady nějaká maminka, která dávala např. Sunar miminku třeba už od 1-2měsíce věku?
Tak mě říkala doktorka i několik lékarnic,že Nutrilon je co do obsažných látek nejkvalitnější.
U nutrilonu HA akorát bývá problém,že některým dětem nechutná,tak musejí přejít na BEBU-která je chutnější.
Jinak že bych brala jako záruku firmu Nestlé?? Možná v případě,že bych chtěla dobrý lentilky,ale u léku (což v podstatě UM je..)??
Tím samozřejmě Bebu nehaním,věřím,že je stejně dobrá jako Nutrilon.
Ale já jsem prostě nutrilonářka ![]()
Příspěvek je už tak trochu mimo mísu, ale Nutrilon i Beba se berou jako nejkvalitnější a jsou na stejné úrovni. Nutrilon má jen silnější reklamu - taky naše doktorka doporučuje Nutrilon, ale pak se mi později přiznala, že je to tah výrobce. Víc se snaží. Nutrilon obě moje děti pořádně ucpával, takže malá měla Bebu HA a i Saša je na Bebě HA. Složení je víceméně stejné, hlavní rozdíl je v tom, že v Nutrilonu jsou prebiotika (vláknina) a v Bebě zase probiotika (bififobakterie). Beba navíc obsahuje i LC-pufa (polynenasycené mastné kyseliny) a je více podobná MM než Nutrilon.
prosim o nazor zda se da kombinovat nutrilon jak normalni,silnejsi a na strevni potize-trosku to michame-nebude problem?diky
Ahoj dávám malé nutrilo HA jak poznám, že jí nesedí? Děláte nutrilon podle návodu nebo jste zkoušeli i dělat hustší nebo řidší
Ahoj holky nemel by nekdo zajem o beba HA mam 350gramu musela jsem prejit na hipp je uplne nova stala 280 prodam za 150 kc karlovarsky kraj