Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Nonameeee1 píše:
@Asiina teď jsme byli u dr na vážení před krmenim a po krmeni a vypil 70ml. Prý je to málo a měl by vypít téch 150 na 6 kg váhy.
1. Prečo by mal piť veľa zrovna u pediatry cez deň, pokiaľ sa nacuca hlavne v noci
2. Je dôležité keď tak, koľko vypije za celý deň, nie za 1 kŕmenie
3. 150ml vycucala z prsta? Záleží predsa aj na tom, ako často sa koji
4. Niektoré deti jedia menej bez ohľadu na to, či z prsa alebo fľaše, mne napr 150ml vypila dcéra naraz až niekedy po pol roku, keď už pila len 5× denne. Z fľaše.
Hlavne mu to prso nenut ak už dopil, lebo tým by sa mohol rozbehnúť bojkot fakt škaredo.
@Nonameeee1 píše:
Syn 2,5 měsíce mi odmítá prso. Párkrát si cucne tak 5 min dohromady a už má dost. Směje se, povídá když mu dam bradavku do pusy tak řve. Říkala jsme si, že Kdyby měl hlad začne řvát. Jenže on je vysmatý spokojený miminko. Jenže dr se nelíbí ze málo přibírá a chce nasadit um. Přitom jsem si kojení tak vybojovala a chtěla bych dal kojit. Myslíte ze se také jedna o bojkot? Trvá to asi 5 dni.
Vykasli se na pediatra, radi ti nesmysly.
Koj dle potreby, zkus najit polohu, ve ktere se ti nakoji. U nas to bylo treba za chuze v naruci.
Nenut mu to!
Ze ti bude chvili stagnovat s vahou je uplne normalni, pak to zase poposkoci.
Ze pije kratce je taky uplne normalni, uz je vetsi a behem chvilky toho vycucne dost, neboj.
Hod se do klidu a neres to, zase se to srovna.
@Lucie_Sx teď jsme byli na 24h v nemocnici kvůli abmk. Musela jsem vážit před a po kojení. Říkám teda ze je to šílený stres když jsem viděla co vypil. V nemocnici mi řekli, ze mám kojit častěji nebo skoncime na um. Volala jsem LP dala nějaký rady tak doufám, ze to pomůže. Řekla, ze se muže jednat o bojkot.
Já si prošla bojkotem u obou dcer. A nakonec jsem kojila 14 a 18 měsíců. Přikládala jsem během bojkotu v polospanku, v klidu. Nakonec vše přešlo samo, zhruba za 2 měsíce
@Veruveru83 zkouším kojit v polospanku jenže to ho ještě uspí a přijde mi, ze si dá snad ještě min 😅 ale zavedla jsem nocni společný spánek tak snad to trochu pomůže 😊
Neboj, ono se to srovná. Já jsem během bojkotu u první brečela. Ubijelo mě, že mě vlastní dítě odmítá. U druhé jsem to brala s nadhledem a byla jsem celkově klidnější. Kupodivu mít dvě děti je v mnohém jednodušší než mít jedno
TAKŽE Hlavu vzhůru a vydržet!
@Nonameeee1 píše:
@Lucie_Sx teď jsme byli na 24h v nemocnici kvůli abmk. Musela jsem vážit před a po kojení. Říkám teda ze je to šílený stres když jsem viděla co vypil. V nemocnici mi řekli, ze mám kojit častěji nebo skoncime na um. Volala jsem LP dala nějaký rady tak doufám, ze to pomůže. Řekla, ze se muže jednat o bojkot.
Vazeni pred a po kojeni je zabijak kojeni. Nevaz.
Dite pri bojkotu proste vypije min. No a co.
Sleduj, jak se chova, pocurane pleny, a vydrz.
Ahoj holky, mam chlapečka, aktuálně 6 týdnů a začal mi asi? bojkotovat kojení. Do teď jsme měli problém se stríkavým mlékem, nestíhal to chudák ani polykat, hltal a kuckal, u prsu však vždycky vydržel dokud neusnul… Teď posledních pár dní máme ale problém s tím, že už pije jen to mlíko co stříká
a pak už nechce, odtahuje se, vzteká se, někdy i pláče… Prsa střídám obě aby se aspoň trochu napil protože z klasických cca 10minut sání plus dalších třeba pěti minut už jen takového dudlání k uspání se stalo necelých pět minut. Prostě dokud teče (stříká) proudem tak pije, pak už se jen odtahuje a vzteká. Je tohle bojkot? Nebo třeba spurt? Měla jste to některá taky tak? Spravilo se to? Moc děkuji ![]()
@sandra001 Ano, je to bojkot, ale spraví se to. Hlavně zůstaň v klidu, neměř čas, nevaž. Nejvíc to zhoršuje stres. Nahřívej prsa, když cítíš, že mléko přestává téct, přejížděj po prsu hřbetem dlaně odshora dolů, tím mléko pomůžeš vytlačit. Pomáhá i pološero, kůže na kůži, gymnastický míč, kojení v polospánku… dočteš se na internetu. Ale hlavně se nenech vykolejit tím, že miminko se prostě chvíli vztekat bude, než se smíří s tím, že se bude muset snažit. My jsme si tím prošli s prostředním dítětem ze stejného důvodu.
@sandra001 píše:
Ahoj holky, mam chlapečka, aktuálně 6 týdnů a začal mi asi? bojkotovat kojení. Do teď jsme měli problém se stríkavým mlékem, nestíhal to chudák ani polykat, hltal a kuckal, u prsu však vždycky vydržel dokud neusnul… Teď posledních pár dní máme ale problém s tím, že už pije jen to mlíko co stříkáa pak už nechce, odtahuje se, vzteká se, někdy i pláče… Prsa střídám obě aby se aspoň trochu napil protože z klasických cca 10minut sání plus dalších třeba pěti minut už jen takového dudlání k uspání se stalo necelých pět minut. Prostě dokud teče (stříká) proudem tak pije, pak už se jen odtahuje a vzteká. Je tohle bojkot? Nebo třeba spurt? Měla jste to některá taky tak? Spravilo se to? Moc děkuji
Já si myslím, že je líný sát. Vyhovuje mu, dokud to stříká. Zkusila bych mu to prso trochu zmáčknout, aby mu to mlíčko zase stříkalo. Odborník nejsem. Sama jsem měla strašné problémy s kojením a nakonec jsem kojila do 22 měsíců, kdy jsem syna odstavila.
@sandra001 píše:
Ahoj holky, mam chlapečka, aktuálně 6 týdnů a začal mi asi? bojkotovat kojení. Do teď jsme měli problém se stríkavým mlékem, nestíhal to chudák ani polykat, hltal a kuckal, u prsu však vždycky vydržel dokud neusnul… Teď posledních pár dní máme ale problém s tím, že už pije jen to mlíko co stříkáa pak už nechce, odtahuje se, vzteká se, někdy i pláče… Prsa střídám obě aby se aspoň trochu napil protože z klasických cca 10minut sání plus dalších třeba pěti minut už jen takového dudlání k uspání se stalo necelých pět minut. Prostě dokud teče (stříká) proudem tak pije, pak už se jen odtahuje a vzteká. Je tohle bojkot? Nebo třeba spurt? Měla jste to některá taky tak? Spravilo se to? Moc děkuji
Takovych obdobi jeste bude.
Navic je starsi, silnejsi, napije se rychleji.
Hlavne nepanikar, stres tomu nepomuze.
Normal, zase to prejde.
@sandra001 píše:
Ahoj, měla jsem ten stejný problém - jakmile se mi ustálila laktace a neměla jsem pořád nalitá prsa, tak přišel bojkot (a ne jen jednou). Syn byl prostě líný sát, protože byl zvyklý, že mléko teče samo a najednou se musel snažit. Ráda bych měla nějakou zázračnou radu, ale jediné, co mohu poradit, je hlavně vydržet, on na to přijde
. Občas je to psycho, a důležitý je nemyslet na to, že tě malej odmítá, protože tak to není. Takže neboj, ono to přejde, přeju hodně sil ![]()