Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
No uvidíme, příští týden jdeme k dr. na 4 měsíční prohlídku, tak třeba bude mít nějaký rozhřešení
Chtěla jsem tam zajít už dnes, aby mi malýho převážila a do příštího týdne by se vidělo, jestli něco nabral, pak jsem to zavrhla, že nebudu plašit…Možná vyrazíme zítra. Na ty zuby to fakt nevidim. Jo a taky, ten boj je od tý doby, co jsem měla menstruaci. Asi mu to moc nejelo, ale to už je třetí týden, tak nevim.
Ahoj, memu synovi bude take pristi tyden 4 mesice, nicmenebojkot kojeni nezaziva. je pravda, ze obcas se pri kojeni krouti, obcas vzteka, ale to prikladam spise brisku ci poloze pri kojeni.
taky davam cca mesic kazdy vecer pred spanim UM, po te vzdy odpadne a spi do dalsiho kojeni ve tri rano. Neboj se, ze s flaskou nebude vedet, syn od narozeni nema dudaka a na flasku s mlekem se vylozrne tesi..
@teckaa No bojim se, zažili jsme několik marných pokusů. Zrovna dnes..chtěla jsem mu dát odstříkané MM z flašky, abych věděla, kolik toho vypije a ani náhodou…jen řev a řev. A dudana taky nikdy neměl, i když, co bych za něj kolikrát dala, že…Prostě nechce.
Muj syn se v 8 mesicich sam odstavil… ucpany nos z rymy a kdyz sem ho dala k prsu tak rval a rval, maximalni kontakt s bradavkou byl takovy, ze me do ni kousl
@rezulka píše:
@teckaa No bojim se, zažili jsme několik marných pokusů. Zrovna dnes..chtěla jsem mu dát odstříkané MM z flašky, abych věděla, kolik toho vypije a ani náhodou…jen řev a řev. A dudana taky nikdy neměl, i když, co bych za něj kolikrát dala, že…Prostě nechce.
zvlastni. nevim co poradit, mozna to dat v dobe kojeni, ohrate.. a mozna to ustat, lahev drzet v puse, parkrat zatahne a pozna co tam ma. je ale pravda, ze syn ma stejne nejradeji prso, rikam, ze je to jeho nejvetsi kamos. uklidni jej ![]()
Ahoj, nevím jestli jsem tady správně, ale potřebuji poradit, mám holčičku, které budou příští týden 3měsíce a od samého začátku máme problém s kojením, mele ručičkama kolem sebe, odtahuje se, řve…napřed si myslím, že to bylo tím, že jsem měla málo mléka, tak jsem poctivě odsávala po kojení aby se tvorba zvýšila a zabralo to, někdy baští dobře, ale je to tak 10% kojení, jinak bojujeme. Jakmile ji přiložím k prsu, tak se začne prohýbat a řve, když ji dám na druhé prso, tak chvíli baští a pak začne řvát a odtahovat se. Už nevím co mám dělat, stále čekám, že to přejde, ale nic. Vím, že má hlad, ale nebaští. Když jí chci dát odstříkané MM z lahvičky, tak to probíhá stejně, jakmile k ní lahvičku přiblížím spustí pláč. Ještě ani jednou se mi nepodařilo ji nakrmit v klidu a nebo lahvičkou. Bojím se kamkoli jet a krmit…
už začínám být zoufalá
Dobrý den nmám půlroční holčičku hezky prospívá jí příkrmy pije čaj ale asi třetí den odmítá prso. Začne se ostahovat a řvát když jí chci nakojit. Velmi mne to mrzí a bojím se že přijdu o mléko. Koupila jsem si i homeopatika na zvýšení tvorby mléka. Odsříkávám. Poradíte? Před tím bylo kojení v pořádku a teď jako když utne ![]()
Syn 2,5 měsíce mi odmítá prso. Párkrát si cucne tak 5 min dohromady a už má dost. Směje se, povídá když mu dam bradavku do pusy tak řve. Říkala jsme si, že Kdyby měl hlad začne řvát. Jenže on je vysmatý spokojený miminko. Jenže dr se nelíbí ze málo přibírá a chce nasadit um. Přitom jsem si kojení tak vybojovala a chtěla bych dal kojit. Myslíte ze se také jedna o bojkot? Trvá to asi 5 dni.
@Nonameeee1 píše:
Syn 2,5 měsíce mi odmítá prso. Párkrát si cucne tak 5 min dohromady a už má dost. Směje se, povídá když mu dam bradavku do pusy tak řve. Říkala jsme si, že Kdyby měl hlad začne řvát. Jenže on je vysmatý spokojený miminko. Jenže dr se nelíbí ze málo přibírá a chce nasadit um. Přitom jsem si kojení tak vybojovala a chtěla bych dal kojit. Myslíte ze se také jedna o bojkot? Trvá to asi 5 dni.
Ano, to bude bojkot. Doporučuju se obrátit do fb skupiny Kojení snadno laktační poradenství, nebo ještě lépe na LP z Mamily. Bojkot bývá (ale nemusí) běh na dlouhou trať.
@Nonameeee1 píše:
Klasická rada pediatra 🙄. UM určitě nenasazovat, jak už bylo řečeno, kontaktuj laktační poradkyni, ideálně z Mamily.
Taky se pridavam a radim stejne, Mamila je nej. U prvniho decka jsem to nevedela, ja idiot jsem mu dala flasku a snazila se rozkojit odsavackou, jenze do tydne se mi odstavil, ono je to pak uz nenuti sat, z flasky to tece skoro samo a stale stejnomerne ze… mel taky 2,5 mesice. U nas jeste pomohlo sebrat dudlik, ale nekdo Ti rekne ze naopak dudlik pomohl kojeni udrzet nebo ze nema vliv ![]()
@Helca83 zkusím kontaktovat LP, v noci saje hezky a krásně papa tak snad nám pomůže.
@Nonameeee1 píše:
@Helca83 zkusím kontaktovat LP, v noci saje hezky a krásně papa tak snad nám pomůže.
To tak bývá, koj teď hlavně v polospánku přes den, buď po uspání dát prso, nebo když se bude probouzet, tak hned při prvním zavrtění prso. Aby se fakt napil
@Asiina teď jsme byli u dr na vážení před krmenim a po krmeni a vypil 70ml. Prý je to málo a měl by vypít téch 150 na 6 kg váhy.
@Nonameeee1 ono to vážení moc nedává, protože kojení není jen jídlo že jo, navíc ty si taky dáš jednou jabko, podruhé velký chod, potřetí se napiješ. Zkus napsat do té skupiny, co jsem psala