nedonošené dítě a kojení

Anonymni
16.3.08 21:02

nedonošené dítě a kojení

Ahoj holky chtěla bych poprosit o radu, narodilo se mi předčasně miminko, musím zkoušet odstříkávat mléko, ale mě to vůcbec nechce jít. Ze začátku to vypadalo že se to po kapkách rozjede, ale ted to vím hodně beznadějně, navíc mám velká prsa a špatné bradavky a prsa mě ted dost bolí. Není něco co bych mohla jíst nebo pít, aby se to zlepšilo?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
oren
16.3.08 21:12

Ahoj anonymní,
budeš muset asi hlavně vydržet… a najet na pravidelný režim. Pořiď si dobrou odsávačku, která ti bude vyhovovat… a odsávej pravidelně… ve dne i v noci… po 3 hodinách… hodně pij… aby se mělo z čeho mlíčko dělat a nenervuj se. Vím, že je to těžké… taky jsem měla mimi na JIRP a já byla doma.
Vydrž a ono se to rozjede,… chce to fakt režim a pravildelnost. Když není poptávka… není ani nabídka.
Začneš třeba na 5 ml, ale časem dojdeš třeba i k 120 ml.
Držím palce tobě i miminku, aby jste to pěkně zvládli :-))

• Citovat
  • Upravit
3136
16.3.08 21:21

ahojky,
ještě ti můžu poradit homeopatika - RICINUS COMMUNIS 5CH
Já mám sice donošené dítko, ale s porodní váhou 4480g a pěkným apetitem…a měla jsem co dělat, abych ho „uživila“… tohle mi pomohlo ( i holkám od nás z diskuze - Listopad 2.0.0.7)

Přeji hodně štěstí a hlavně VYDERŽAŤ :wink: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
16.3.08 21:25

Přesně jak píše Oren…chce to VYDRŽET..CHTÍT..NENERVOVAT SE A BÝT aspoň trochu SEBEJISTÁ, mojí sestřičce se stalo to samé a dnes by mohla dělat laktační poradkyni :lol: zkus se hodně dozvědět-třeba z knížek nebo z diskuzí na e-mimi
a kdyby to náhodou přeci jen nešlo,svět se taky nezboří!

:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.3.08 21:26

Holky děkuju, hodně to budou nervy protože mimi je moc malé a má problémy o 3 sme přišli a ted opět boj o život tak o to je to těžší, ještě zkusím laktační sestru a uvidím, zatím děkuju za rady

• Citovat
  • Upravit
1686
16.3.08 21:32

Ahoj anonymní,
přesně jak píšou holky, mně se narodil kluk 1460gr, odstříkávala jsem každé 3 hodiny ve dne i v noci, hodně jsem pila, hodně jogurtů a klasická jídla. Vydrželo to a do dneška plně kojím.
Držíme vám všechny palečky co máme ať je vše v pořádku a ať máš pak pro mimi dost mlíčka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1503
16.3.08 21:48

Hlavně klid a neztrácej sílu..
Já mám Kačenku narozenou 24tt, původní váha 940g, po operaci šla na půl kila.
Já měla rovnou řečeno, že když nebude mlíko, nebude návrat do nemocnice k ní..takže obrovská inspirace.
Hodně mi pomohlo hodně pít - vodu, meltu, mlíko. Jídlu jsem moc nedala, musela jsem držet hodně přísnou dietu. Ze začátku jsem odstříkávala ručně..prostě poznat prsa, poznat jak reagují, sice xy hodin snažení, ale zadařilo se. Pak jsem najela na skleněnou odsávačku - sice mi to pomohlo, ale nedoporučuju. Měla jsem z toho akorát velké bolesti, prsa trpěla.
Stejně tak mi hodně na radu holek tady pomohlo mít před sebou fotku Kačenky, mít nahraný dětský pláč..stimuluje to suprově.
Později jsem si pořídila odsávačky od aventu, chicco, hodně si chválí medelu. Já měla ruční, na elektrickou jsem neměla peníze, ale šlo to i tak. Tyto odsávačky sice nejsou nejlevnější, ale zase mají masážní kloboučky ze silikonu, takže to nebolí.
Hlavně to chce klid a touhu ze sebe do mlíčko dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
16.3.08 21:50

držím palce!
opravdu jediná rada - vytrvat a nepřestávat. já byla zoufalá- po dvou,třech týdnech pravidelného odsávání po 3 hodinách jsem byla šťastná, když jsem ze sebe dostala 10ml a když nás po 2 měsících propouštěli, tak jsem nevěděla co s ním a měla opačný problém (i 250ml na jedno odsátí). určitě je v tom i psychika, ale jak se začala lidka trochu zlepšovat a růst, začala jsem věřit, že to může dopadnout dobře, zlepšilo se i tohle. a každý nervák nebo zhoršení stavu bylo vidět i v lahvičce :( . nastavuj si budíka, vstávej v noci, nevyspíš se, je to otrava, ale stojí to za to. taky jsem měla stokrát chuť se na to vykašlat, ale je bylo to v tu chvíli vlastně to jediný, co jsem pro ni mohla dělat. a vyplatilo se, kojíme dodnes (i když to už je jiná…). lída byla 28+2 t.t., 1100g, na 18 měsících 10870g.
ale jestli to nepůjde, svět se taky nezboří. píšeme si se čtyřma maminkama, co jsme rodily stejně brzo a ta, která kojit nemohla, má teď holčičku jednoznačně největší…
moc přeju, ať je mimi v pořádku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1503
16.3.08 21:57

ještě jednou ahoj..
Přesně jak říká Alka..
nastavit budík a i když budeš padat na hubu (promin mi ten výraz), tak vydržet. Já jsem věděla, že prostě musím..sice jsem byla hrozně unavená, Káta na tom byla moc špatně, nervy, unava..ale opravdu každé tři hodiny mi zvonil budík a já odstříkavala..snažila se, bojovala. Zprvu mi to trvalo kolikrát dvě hodiny..hodina spánku a znovu. usínala jsem i na záchodě, prostě totál vyčerpanost.
Ale vyplatilo se to. Nakonec jsem začala pravidelně nosit mlíčko na JIP a brzy nastupovala na maminky, zatímco Kačenka ležela dole v inkubátoru. Skončilo to tak, že jsem měla mlíka tolik, že jsem krmila celé dětské oddělení. Nelituju ani ml toho, co jsem ze sebe dostala.
kačenka se nikdy nenaučila pít..rok jsem odstříkavala, rok jsem jela jen podle tříhodinového rituálu. Všude sebou nosila odsávačku..ale mlíčko neztratila.
Nyní si myslím, že to možná bylo až přehnané..totál jsem si oddělala prsa a po roce mi musela být zastavena na dvakrát laktace. Měla jsem v mlíku moc a moc krve a nedalo se použít. MOje prsa vypadají strašně, ale nelituji, vím, že jsem tím Kátě svým způsobem zachránila život. Tehdy nebyla schopna přijímat léky a tudíž jsem je brala já a ona je měla v určitém množství v mléce..
Drž se Kočko a věř, že i kdyby to nešlo, tak se nedá nic dělat. Určitě se najde jiná maminka, která tvému dítku mlíčko nechá..tak to prostě na JIP funguje. Hlavně se nestresovat, už tak máš určitě nervíků dost a dost.

Kdybys cokoliv chtěla vedět, klidně piš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.3.08 09:35

Ja bych ti chtela jen napsat, ze pokud by ti proste odsavani neslo a mlicko nebylo, tak se tim netrap. Asi mate miminko v nemocnici a tam mu mohou dat jine materske mleko. Hlavne, abys byla v pohode. Preju at je vse v poradku a miminko bylo zdrave a silne!!

Radka

• Citovat
  • Upravit
3
17.3.08 10:11

Zkuste si půjčit velkou odsávačku a pravidelně odsávat. Pokud jste někde z okolí Prahy koukněte na www.vundra.kvalitne.cz- tam půjčují odsávačky. :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17938
17.3.08 14:25

Anonymní,
chci tě taky povzbudit, určitě to půjde. Já jsem měla mimi taky předčasně narozené (35+2), sice byl ok (2,7 kg), ale nechtěl pít. Bojovala jsem s odsáváním, prsa nalitá, ale nic jsem nevymáčkla ani ručně ani odsávačkou. Naštěstí se na poslední chvíli pít naučil, takže to po celé období kojení nebylo třeba.

Ovšem proč to píšu, já jsem se nakonec odstříkávat naučila !!! A to ve chvíli, kdy jsem druhorozenou holčičku chtěla odstavit a trochu jsem si potřebovala ulevit od tlaku v prsou. Zjistila jsem, že je důležitá správná poloha i uchopení prsa, taky mám hodně velký, ale třeba ti to taky půjde - musela jsem se hodně předklonit, aby prso samovolně viselo a pak oběma rukama jemně mačkat a stříkat do položené nádobky (lepší se širokým hrdlem)… pak už to šlo samo - ve chvíli, kdy už jsem to nepotřebovala :o) Jen tou odsávačkou jsem ze sebe nevymáčkla ani kapku. Tak zkus, třeba to takto půjde.

Přeju hodně štěstí!
Jiřina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.3.08 15:23

S odsávačkou Lactina mám dobré zkušenosti…za zkoušku to stojí. :) :) Ušetří i čas, protože je na obě prsa současně…

Pokud nejste z Prahy, tak si najděte si stránku www.medela.cz a tam najdete pronájem odsávaček ve vašem okolí.
Taky bych jí doporučovala.

8×10 odstříkávat minimálně 30minut

• nahřát prsa vlhkým teplem(mokrá žínka)
  • masírovat krouživými pohyby prsty
  • odsávat odsávačkou(nejlepší je elektrická od MEDELY - LACTINA Select)-( manualní trhají bradavky a bolí z nich ruce a opravdu nemají takový výkon…)
    pokud přestane mléko odtékat, opět postup opakujte

A v nemocnici určitě mateřinku dostane… A pokud to jde chodte co nejčastěji za miminkem a pokud to jeho zdravotní stav dovolý tak se s ním mazlete. :lol: :lol:

Hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
17.3.08 17:33

omlouvám se za chyby : :D :D nepřečetla jsem si to po sobě. j. :o 8O :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
20.3.08 20:00

Všem moc děkuju za odpovědi, celkem se mi mléko spustilo, mám již obědnanou elekt. odsávačku, protože už mě šíleně bolí prsa jak je pořád mačkám, snaším se hodně pít. Ale ty nervy když vím jak malý bojuje, jeho stav je pořád střídavě oblačno jeden den dobrý a druhý šílený. Snažím se být v klidu ale vůbec mi to nejde, třepu se, brečím děkuju večer za každý den kdy žije a ráno se probouzím s hrůzou co bude. Jinak děkuju za podporu od vás všech.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová