Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, mám 4 měsíční holčičku, kterou plně kojím. Bohužel máme posledních 14 dní s kojením problémy, malá se odmítá přisát, prakticky ji kojím jenom v době kdy je rozespalá, jinak to nejde. V noci naštěstí taky docela pije. Přes den ale nechce pít třeba 4 - 5 hodin, mě to děsně stresuje a mám strach, že trpí hlady. Nevím v čem je zakopanej pes, ráda bych kojila i dál, ale uvažuji že bych malou dokrmovala UM. Můžete mi někdo poradit jak umělou výživu zařadit do jídelníčku? Kolikrát denně, kolik ml, kdy - po kojení, ráno, večer. Zkrátka jestli máte někdo zkušenost, že kojíte a přikrmujete UM, tak mi prosím napište Vaše zkušenosti. Díky.
Ahoj,
mám pětiměsíční holčičku a od 4. měsíce přikrmuju. ALE jenom proto, že jsem měla malou u prsa pořád a přitom skoro nepřibírala.
Dětská dr. nám doporučila Bebu 2. Přikrmuju dle návodu uvedeného na krabici - jen jsem tu jednu doporučenou dávku (210 ml) rozdělila do dvou menších a dávám je v poledne a na noc.
Myslím, že mimi si samo řekne, jestli má hlad nebo žízeň. Pokud Tvoje holčička přibývá na váze, pak bych příkrm neřešila. ![]()
M.
Teo, pokud mala pribira, je spokojena, tak neni duvod pro prikrmovani. Neboj hlad urcite nema to by se ozvala, hlavne se nestresuj - ona z tebe vyciti, ze je neco v neporadku. Opravdu nemej strach.
Souhlasim s holkama, jestli malá přibírá, čůrá a nepláče hlady tak bych s UM ještě počkala. Měli jsme taky fáze rozežranosti a pak třeba měsíc nic moc.
Borůfka 26tt
Taky jsem si tim prosla, mala mi navic nepila pres den treba i deset hodin, jen si tak parkrat cucla na zizen a ne a ne a ne a vic proste nebudu. UM jsem nedala, i laktacni poradkyne rekla vydrzet, ze to prejde, a preslo ![]()
Teo, neboj se a vysečkej. jak píšou holky. jestli malá opravdu přibírá, vypadá spokojeně a čůrá a kaká v normě, tak bych taky nepřikrmovala… jestli si nejsi jistá, tak se klidně ješě poraď s vaší dětskou mudrou. ale rozumná doktorka ti řekne to samé ![]()
my máme i teď období, kdy si i třikrát přidává k obědu a celý den něco pojídá a období, kdy sní za celý den dva jogurty, trošku sušenek a pár lžic polívky ![]()
Teo, opravdu chce vydržet. Jako laktační poradce souhlasím se všemi maminkami přede mnou.
Vy už takhle zápasíte skoro 14 dní.
Pokud miminko přibývá na váze a pravidelně čůrá nedělala bych si starosti.
Máte-li dost mléka tak bych o umělá výživě neuvažovala.
Já jak čtu vaše problémy,tak bych se přikláněla k tomu,že během dne se vám trochu sníží tvorba a máte slabý vypuzovací reflex.A to malou štve. (Protože v noci to jde). A to je normální. V noci pracují hormony více.
Píšete že přes den nejí skoro 4-5 hod. Pokud přibývá nevadí, ale vy nenechte svoje prsa usnout a po 3 hodinách odstříkat, at se opravdu nesnížuje tvorba. A to odstříkaný ji můžete klidně podat jako zákusek. ![]()
Pokud chcete pomoc, nevím odkud jste, zavolejte si na laktační ligu (tel:234 33 24 24) a nebo se podívejte na jejich stránky www.kojeni.cz , kde jsou i laktační poradci. Zkuste si najít nějakou sestřičku z okolí vašeho bydliště.
Ze své vlastní zkušenosti vím,že je někdy třeba vidět kojení a popovídat si o tom, protože může být hodně příčin bojkotu.Někdy to bývá jenom malickost.
A jestliže to nepůjde, vždyt můžete odtříkávat a dávat to lahvičkou místo umělé výživy. ![]()
Nejdůležitější je,aby Vy a holčička, jste byly v pohodě. Pokud se budete stresovat, malá to z Vás vycítí a je to bludný kruh.
Držím Vám palce a uvidíte, že se nějaké řešení najde.
![]()