Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky… už newím co mám dělat!!!
Od úterka (večer) má syn (3 a půl roku) horečky - pohybujou se od 38,7´C do 39,9´C dávám po 3.hod. Panadol sirup, paralen čípky, Nurofen (pro děti), když mu to stoupne na těch 40´C dělám studené koupele, sprchy - zábaly, studené ponožky a nic nepomáhá
syn si ztěžuje, že ho bolí ouško.
Dneska jsem byla u dr. ale měl tam záskok za sebe (má dovču) a paní dr. mu jen koukla do ucha a řekla, že ona tam nic nevidí a máme jít do nemocnice na ORL - jinak střídat ty sirupy na snižování horečky.
Na ORL nám pan dr. ouško vyčistil a řekl, že tam má „ASI“ zánět a dostal antibiotika po 12h! Na horečku mi nikdo nic neřekl ![]()
Klíště neměl - prohlížela jsem ho snad 4× a pořádně - ještě dneska ráno, pro jistotu. Ale nic - jediný co jsem našla byl píchanec od komára který byl nateklej ale stačilo zchladit a dala jsem 5ml xyzalu a bylo vše dobré - do 2.hodin to splasklo a prý i přestalo svědět.
Už opravdu newím čím to může být a jak mu mám pomoct
Už ho začínám nosit na záchod. Včera vypil přes 2.litry tekutin a dneska je na tom podobně :-/
Holky poraďte mi prosím - už nemůžu - přes den tak nějak polehává a v noci brečí každých 20.min
Díky moc za každou odpověď!
@petula.bir
Tak to by mohl opravdu být ten zánět ouška. Já to měla kdysi s dcerou podobně. V pátek k dr., který dal pro jistotu antibiotika a následná kontrola v pondělí, kdy dceři ouško paní doktorka propíchla. Malá řvala jako tur, ale za pár hodin byla v pohodě a teploty šly rychle dolů…
Takze horecka, pokud dite nema krece se do 39 stupnu nema srazet, moje zkusenost je, ze cim vic budes srazet, tim vic se bude vracet, nejlepe nechat pekne vypotit, vypit hrnek cerneho bezu, pit dostatecne, uvarit slepici polevku a dat do ni cesnek
leky na srazeni bych dala az nad 39,je videt, ze ma silny organismus, ktery dobre bojuje
Doktorka mu měla vzít krev..Horečku začínají lékaři řešit po pěti dnech, takže pokud není nějaký joo na umření, zatím bych neplašila. Už jste měli šestou nemoc?
Ahoj. doufám, že to nevyzní nějak blbě, ale já z tvého popisu nevím co nechápš
![]()
Asi má opravdu zánět v ošku dostal antibiotika, než to zabere to chvilku trvá a na teploty ten Nurofen, Panadol, co kdo dává…
Jenom teda bych nedávála koupele a sprchování, mě zase řekly, dávat vlažné zábaly na zápěstí, kotníky, čelo, to stačí..
A zeptala ses ho co ho bolí.. Jestli ti řekne ouško, tak je to jasné, to bolí hodně..
Přeju bzrké uzdravení..
@tterka
Díky na kontrolu máme přijít ve středu.
@mmonica
Dobrá, teď měl 39,5´C tak jsem mu dala (první dávku dosatal ráno okolo 8h - to měl 39,2´C) Tak zkusím ty vlažné koupele a žádný léky dávat nebudu (pokud nebude víc jak 39´C)
Křeče newím zda neměl v noci… křečovitě se kroutil ale pak brečel kvůli oušku. Jinak děkuji ![]()
@peggy.sl
No tak to bude teoreticky o víkendu. Jen chtěla moč - nic víc
a hned nás hnala do nemocnice na ORL, že jsou tam jen do 12.h! ![]()
6nemoc ještě neměl - vyrážku nikde nemá
No jako na umření není - sem tam se i zasměje ale vždy když chce na záchod tak mě poprosí zda ho tam neodnesu ![]()
Ja myslela febrilni krece, to maji nektere deti u horecek, vypada to jako epilepticky zachvat a je to nebezpecne
@kvaček
Ouško nebolí! a to začlo bolet až ze středy na čtvrtek v noci - horečky máme od úterka.
A když jsem se ho zeptala co ho bolí tak mi jen řekl, že všechno a začal hystericky brečet
@petula. bir
ono taky dávat ATB jenom proto, že tam ASI něco je, mi přijde lehce na hlavu..Měla udělat aspoň CRP, když už nic jiného.
@peggy.sl
to napsal doktor z nemocnice na ORL - nic jinýho nedělal - jen mu to ouško vyčistil, koukl a prej možná je tam asi zánět a do zprávy mi napsal: „Možný akutní zánět středního ucha“
![]()
Vím jak to bolí mě ucho bylo píchaný snad každý rok… a ještě teď s tím mám problémy…
No já bych asi ty testy udělala ty krevní..to je jenom z okolí a plašit nechci, ale takto se u známé projevovaly příznaky - nevím čeho, ale měla klíště..
Neměl malý třea před 14 dny klíště prý tak nějak dlouho je ta doba než se to projeví..i víc někdo říkal..
Na horečku zkuste tvarohový zábal (obvykle stačí na nohy). Dokáže vytáhnout horkost a uleví
Měli mu udělat urychleně CRP. Můj malej (11ti týdení) leží v nemocnici se zánětem mozkových blan…
Hodně štěstí, ať vás nepotká totéž, co nás…
Ahojky holky ![]()
no druhý den už to bylo dobré
Ale v noci zase měl 39.5´C a teď ráno máme 37.9´C antibiotika dostává pravdielně po 12.h
@monca114
Ahojky máme jít na kontrolu tak řeknu ať mu naberou krev
jak jsem psala byl tam zástup a Dr. byla docela laxní ![]()