Viroza u dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
98
21.6.12 17:18

viroza u dětí

Ahoj mamky,
chci se poradit mám doma maroda(11let).Od neděle má teploty. K večeru vyšší cca 38C přes den klidně i bez nich. chvilku 37C chvíli 37,5C ze začátku ho bolely nohy a točila se hlava. U mudr. streptest i CRP negativní. Na orl jen trochu zahleněný. Teď pokašlává ale nic nevykašle. U mudry jsme dostali SUMAMED jelikož v neděli odlétá na dovču. Myslíte že je to jen virozka a máte někdo zkušenost ze sumamedem? děkuji za jakoukoli radu či info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6902
21.6.12 18:11

Nooo, tak to jsem překvapená. My dostali s manželem Sumamed (obě tablety spolknout jednorázově) na léčbu chlamydia trichno… manžel měl nějaké zbytkové množství ve spermatu, já stěr negativní, takže preventivně.
Manžel byl po tomto léku negativní taky a já taky. Z toho usuzuju, že když Sumamed zabije takové svinstvo jako jsou chlamydie, určitě pomůže, ať jsou problémy způsobeny čímkoliv. ;) Takže proč ne, i když jsem to nikdy neslyšela v souvislosti s virozou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
21.6.12 19:11

No tak ATB jen tak je to nejhorsi, co muze doktor udelat :x. Akorat zadelava na vetsi problem. Pokud ma CPR nulove/nizke, tak nema bakterialni infekci a ATB jsou na bakterialni infekce. Na viry nepusobi!!! Nepodala bych ani omylem. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
21.6.12 19:32
@Lindusa píše:
No tak ATB jen tak je to nejhorsi, co muze doktor udelat :x. Akorat zadelava na vetsi problem. Pokud ma CPR nulove/nizke, tak nema bakterialni infekci a ATB jsou na bakterialni infekce. Na viry nepusobi!!! Nepodala bych ani omylem. L.

naprosto souhlasím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
21.6.12 20:58
@Saroya píše:
naprosto souhlasím…

no jo ale on má pořád teploty. a pustit ho do ciziny s teplotou a kašlem to bych nezvládla. a navíc naše mudr. je na atb opatrná takže jí věřím. ani se nevíjestli je to viroza protože kromě těch teplot a kašle jiné obtíže nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
21.6.12 21:17

Katy, já s Tebou souhlasím. Četla jsem totiž příbalový leták toho léku a je tam účinnost nejen na bakterie (jako u klasických ATB), ale na celou řadu dalších věcí, které mohly způsobit ty problémy. Takže pokud je dr. na ATB opatrná, jen to posiluje můj pocit, že udělala dobře.
Obecně mají holky pravdu, že na virozu ATB nejsou. Ale zmíněná chlamydia je taky vir a tohle na něj zabralo. Možná samy sebe trochu pleteme v pojmech, protože Sumamed není „normální“ ATB jako třeba penicilin. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
21.6.12 22:13

Souhlasím, několikrát jsme se s naší dětskou dr u mladší dcery hádala že atb nechci když má nízký crp, sama s tím mám teď problém prtže mě cpali atb na každou „rýmičku“ tak jich většinu nesnesu, děsím se co bude až je budu fakt potřebovat. mmch sumamed je fakt sajrajt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
21.6.12 22:15
@rychnov3 píše:
Katy, já s Tebou souhlasím. Četla jsem totiž příbalový leták toho léku a je tam účinnost nejen na bakterie (jako u klasických ATB), ale na celou řadu dalších věcí, které mohly způsobit ty problémy. Takže pokud je dr. na ATB opatrná, jen to posiluje můj pocit, že udělala dobře.
Obecně mají holky pravdu, že na virozu ATB nejsou. Ale zmíněná chlamydia je taky vir a tohle na něj zabralo. Možná samy sebe trochu pleteme v pojmech, protože Sumamed není „normální“ ATB jako třeba penicilin. ;)

s tím že to enní klasický atb máš pravdu, ale o to horší je to hnus do těla. je fakt že chápu podání kvůli cizině, my jsme takle nekolikrát cestovánbí rušili a odkládali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
22.6.12 19:11

@rychnov3 Chlamydia je bakterie, ne virus.

Jinak mi celkem desi, jak malo se dneska duveruje prirozene imunite tela. Telo je bojovnik, umi se spoustou veci zatocit samo, ale jasne, netrva to dva dny, ale treba tri ctyri dny, ale nejsou napachany takove skody jako pri podani ATB pri nizkem/nulovem CPR. Nekdy jsou ATB nezbytna, pak diky bohu za to, ze jsou, ale sahout po nich pri nachlazeni? Nebo mozna i alergickych projevech? Ano, kasel a dlouhotrvajici nizka teplota mohou byt dusledky alergii. Delejte, jak myslite, nasledky si kazdy nesem sam, akorat u tech ATB to trochu ovlivnuje kazdeho, akorat si pestujem odolnejsi kmeny, ktere mohou zasahout kohokoliv… L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
daja87
10.12.13 01:23

Prosím o radu. malí mu jsou 2 roky. Má už 14 dní kašel a rýmu a nelepší se to. 2× jsem byla u DR. měli jsme dvoje léky a k tomu nosní kapky z mořskou solí a nic nezabírá. Víc jak před 14 dny jsme se synem leželi v nemocnici 4 dny byl tam s námi i přítel. 3 dny co jsme se vrátili domů oba začali pokašlávat a pak dostali i rýmu. zhoršilo se to tak že se přítel při kašli až dusil a chodil spát do obyváku aby sme se vůbec vyspali. Dr. minulí týden konečně poslala na retngen plic na výsledky ještě čekáme. Já nemocná nejsem jen kluci mají kašel a rýmu. K Dr. se mi moc nechce podala by mu zase nějaký sirup ale to taky přece nejde pořád dokola ho cpát sirupama ne? Nemáte nějaký vyzkoušený tipy co by na rtohle mohlo zabrat? syna mažu 2× denně psím sádlem, tak snad zabere a ještě dobírá sirup co dostal od DR.

• Citovat
  • Upravit
1
10.12.13 01:37

Dobrý večer Dajo87, prcek má hlavně slabou imunitu, která se v tomto mizerném počasí vždycky nejvíce projeví:( Je potřeba ji pořádně posílit! Informace jak mám a ze zkušenosti musím říct, že to opravdu funguje jak u dětí, tak u dospělých. Vlastní mimčo ještě bohužel nemáme, ale maminky v mém okolí jsou zatím moc spokojené :potlesk: Zrovna včera večer jsem byla u kamarádky s 1,5 letou holčičkou a malé lítají horečky jako blesk, taky už byla s malou v nemocnici a už má těch kapiček od doktorů taky dost. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
daja87
10.12.13 02:03

GabkaA nám Dr. právě dala na imunitu sirup dávám mu i zeleninu a ovoce ale samozřejmě že si posatví hlavu a nedostanu za celí den do něj nic zdravýho. :-/ jinak ohledněté imunity máte pravdu to nám řikali i v nemocnici. Neměl žádnou imunitu prootže měl boláčky v pusince a i mimo ní a to nám 3 dny nejedl a 2 dny nepil tak ho odvezli aq byl na kapačkách. No a od té doby je pořád nastydlí :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA