Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@smurfka Takže po prvním cyklu, kdy sice má kontrolní čárku téměř stejnou, ale dle papíru se nedá považovat za pozitivní, je mnohem lepší si vyvodit, že jasně nemám ovulaci a jsem neplodná ![]()
@histep ne..znamená to akorát to, že budu nadále testovat..Lh stoupá a klesá celý měsíc..možná ted více stouplo, a pak zase kleslo, ale za dva tři dny, může stoupnout tak že už to pozitivní bude, ale to už paní- slečna nebude vědět, protože přestane testovat, když přece ted měla " skoro " pozitivní, tak to znamená pozitivní
@histep to máš pravdu, ale nemuzes jí psát, že měla pozitivní test, když pozitivní nebyl. Na základě jen tvé zkušenosti. A postavit ji před hotovou věc, že měla teď ovulaci, když jí vůbec mít nemusela.
@Kamkam Stejně tak jí tady nemůže nikdo psát hotovou věc, že ovulaci neměla, když jí klidně mít mohla. Nebo to je v pořádku?
@Kamkam to jo dosti spekulativní otázka mohla ji mit a nemusela pokud dělala test dopoledne večer už hodně nezkousela tak těžko říct jestli by večer už nebyl pozitivni, ale nikdo tu nemá věšteckou kouli aby ji dal odpoved. Musí hold počkat.
@histep bylo to napsaný trošku hůř, ale šlo o to, že ten téměř pozitivní ovulační test neznačí ovulaci… Teda, teoreticky by mohl jako u tebe nebo nemusela zachytit vrchol LH… Ale pokud budeme vycházet z těch ovu testu, tak ovu nebyla. Ten test ji neznamenal. Nikdo tu nepsal, že je zakladatelka neplodná. Že tu ovulaci nemohla mít dřív, nebo ji nebude mít později. Ale napsat narovinu, že to ovulace byla.
ja na tebe nechci nijak útočit, ale když vynecháme to, co by kdyby… Tak ta ovu teď vážně nebyla. Samozřejmě ho vynechavat nebudu, ona MOHLA být.
@Tejy no právě. ![]()
@radkka píše:
Téměř není stejně.
Ale jo, pokud tam jeden den nebyla skoro zadna, pak byla temer a pak zase skoro nic, tak to byla pravdepodobne ovulace, jen ji nechytla dostatecne presne.
Ja na takove „temer“ stejne carce otehotnela. A to jsem si rikala, jestli tedy nemam anovulacni cykly. Testovala jsem 1× denne a proste jsem to nestihla zachytit, kdyz byla silnejsi.
Dobry den prosim o radu. MS mi zkoncila 27.9. a ovu jsem mela 6.10.. Den na to jsme to s pritelem zkouseli a od te doby mam bolesti v podbrisku, sem tam me boli zaludek piju jak velbloud a takovou divnou chut v ustech a navaly horka. Tohle se mi po ovu nikdy nestavalo. Delala sem si test a je negatovni. Ale prijde mi to brzo takove stavy kdyz je to teprve 5.den a stale to pretrvava. Nachlazena nejsem. Volala jsem dr a ten me vysetri nejdriv az pristí tyden. Prosim o vase rady ci zkušenosti. P.S.: HA jsem vysadila 18.9. Dekuji
@Anonymní píše:
Dobry den prosim o radu. MS mi zkoncila 27.9. a ovu jsem mela 6.10.. Den na to jsme to s pritelem zkouseli a od te doby mam bolesti v podbrisku, sem tam me boli zaludek piju jak velbloud a takovou divnou chut v ustech a navaly horka. Tohle se mi po ovu nikdy nestavalo. Delala sem si test a je negatovni. Ale prijde mi to brzo takove stavy kdyz je to teprve 5.den a stale to pretrvava. Nachlazena nejsem. Volala jsem dr a ten me vysetri nejdriv az pristí tyden. Prosim o vase rady ci zkušenosti. P.S.: HA jsem vysadila 18.9. Dekuji
bohužel na TT se ještě nic neobjeví i kdyby si byla těhotná..je ještě brzo..( jestli jste měli případný oplodnovací sex 7.10. tak je to pět dní a to ti opravdu ani sebelepší test neukáže, když jen třeba tři dny se plod zahnizduje..)
@Anonymní píše:
Ano, je to brzo, touhle dobou se vajíčko sotva zahnizďuje, tělo o žádném těhotenství tedy neví, tudíž příznaky buď vsugerované nebo jiný problém. Doktor nic na ultrazvuku neuvidí, tam je nejlepší jít až někdy kolem 7 tt a déle.
jinak i kdyby si šla příští týden na gyndu, nic vidět nebude..to budeš cca dejme tomu 9den po ovu..tzn případně tak 4tt a to fakt nepujde nic vidět, šla bych určitě případně později, příští týden bych maximálně tak testovala..a to až tak v pátek, kdy by na testu mohlo něco být
Jen osobní zkušenost,jen pro zajímavost, že i po téměř žádné MS lze otěhotnět a OVU má každá jinak…
Vysadila jsem vloni HA po 13 letech, za dva dny přišla MS v podobě jednodenního špinění, za osm dní byla OVU (poznala jsem jen dle bolesti vaječníku a hlenu, žádné bolesti,hlen jsem při HA neměla), za 12dní jsem měla pozitivní TT a za 9 měsíců bleskový porod…a teď tu mám zdravou 9,5 měsíční holčičku… ![]()
První syn před 18 lety byl počat podobně, někde jsem ztratila HA, tak jsem neužívala a druhý syn před 14 lety byl počat na konci MS…(jsem ovulovala zároveň s koncem MS, někdo by řekl nemožné, ale je to tak, jinak mezi klukama jsem HA neužívala)
Každá jsme jiná, nic není pravidlem…
@smurfka Dekuji moc. Sem si rikala, ze je to hodne brzo. A jak uz jsem psala výše tohle se mi po ovu nestává. Zkusim udelat test pristi tyden a uvidim. Jde i o to, ze pritel ma pouze 2% pohyblivych spermii. Takze doufam, ze to dobre dopadne.
Preji krasny den.