Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,to snad nemyslíš vážně, že se musíš ptát jestli můžeš někam jít a žádat o svolení? Jste snad rovnocení partneři ne? On se beze slova sebere a jde pryč, ty trčíš doma a jako správná puťka čekáš, až se generál vrátí? A tohle by sis chtěla vzít? To snad ne, ne?
Prostě chceš jet za rodiči, tak jeď za rodiči ať se třeba po .. staví na hlavu.
Jsem zvědavá na odpovědi holek, tobě držím palce ať situaci vyřešíš. ![]()
Já neporadím, protože tohle doma opravdu nemám …
Příspěvek upraven 22.10.11 v 19:25
Majkla píše:
Nebrat si ho
Přesně tak
Rozmyslela bych si to dokud je čas.Proč proboha nikam nemůžeš?Myslím že kdyby to takhle pokračovala budeš s ním jednou chudák ![]()
Hanule píše:
Taky bych svatbu odřekla, než se za rok zas rozvádět…
To možná mnohem dřív v jejím případě.
jak jako ze nemuzes ject za rodicema? jsi snad plnoleta, svepravna, tak vem zivot do svych rukou.
a byt tebou, tak si s nim vazne promluvim, zda ma vase souziti smysl
V takovém rozhodnutí ti asi nikdo neporadí, to musíš cítit ty sama.
Možná je jen taky nervózní z nadcházející svatby a nebo prostě už takový bude a je na tobě, jestli si zvykneš nebo jestli „utečeš“ dokud je čas.
Jen k tomu jak Jsi psala, že by Jsi chtěla jet na týden k rodičům a odpočinout si. Chápu to dobře, že to myslíš bez dítěte, tvůj přítel copak nepracuje? Jak by mohl hlídat malého? Mě by tohle teda ani nenapadlo…odjet na týden od dětí. Vždyť si vem malého k rodičům sebou a maminka tě určitě nechá chvíli odpočinout ne?
Neboj, všechno se časem srovná ![]()
No,budeš to mít těžké.Je možná fakt,že když na pochybách,měli by jste to odložit.K čemu je ti takový chlap,který se neumí postarat o dítě?A jestli se dal na alkohol,tak tým tuplem bych si svatbu rozmyslela.
Ahoj,
tvýho chlapa neznám, takže těžko ho soudit, ale jestli mám vycházet z toho, co píšeš - neber si ho (aspoň já bych to neudělala). Co poradit? Jít bez svolení pryč, když chceš, což se asi neobejde bez hádek, jestli je takový, jaký píšeš. Víc si vynucovat pomoc doma.. S pitím asi jen tak nepřestane… No, myslím, že v těchhle věcech se dá člověk změnit těžko, snad je to i nemožný. Měla by sis s ním vážně promluvit, říct mu, co ti na něm vadí a jak si vaše manželství představuje. Asi bych mu nadhodila, že uvažuju o zrušení svatby ![]()
Žádat o svolení to nemusím,jen prostě nemůžu ani za svýma rodičema jet a nebo někam sjet aspoň na chvilinku bez malého,všude ho beru s sebou,néí že by mi to tolik vadilo,ale taky by se mohl postarat,když je otcem. Ani žádnou kámošku tady nemám, odstěhovala jsem se za ním několik km od rodiny a kámošek,aby jsme byli spolu a založili rodinu a stejně se nestará a ani mě není schopnej pustit…Halvně že on si za kámošema jede…
Pochopila jsem to tak, že ti zakazuje někam chodit.. A co ti řekne na to, když ho o hlídání požádáš? Já jen, že většině chlapů nic nedojde, dokud jim to neřekneš. Třeba je v domnění, že je všechno v pořádku a že ti to vyhovuje.
Ale jak by mohl hlídat malého celý týden, abys mohla jet k rodičům, když pracuje?
Tak si toho malého vem na návštěvu sebou, rodiče určitě malého rádi uvidí. A možná ti ho i pohlídaj a ty si skočíš s kamarádkou na kafe ![]()
Lentilka04 píše: Žádat o svolení to nemusím,jen prostě nemůžu ani za svýma rodičema jet a nebo někam sjet aspoň na chvilinku bez malého,všude ho beru s sebou,néí že by mi to tolik vadilo,ale taky by se mohl postarat,když je otcem. Ani žádnou kámošku tady nemám, odstěhovala jsem se za ním několik km od rodiny a kámošek,aby jsme byli spolu a založili rodinu a stejně se nestará a ani mě není schopnej pustit…Halvně že on si za kámošema jede…
To mi tak příjde, že jsi založila rodinu „sama“
Evidentně se tvůj chlap nechová jako táta od rodiny a dál si žije svůj svobodný pohodlný život ![]()
Polož si otázku zda si myslíš, že po svatbě bude něco jinak???
Můj názor je, že nebude a možná to bude ještě horší, pže Tě bude mít „jistou“ ![]()
belami píše:
Ale jak by mohl hlídat malého celý týden, abys mohla jet k rodičům, když pracuje?
Tak si toho malého vem na návštěvu sebou, rodiče určitě malého rádi uvidí. A možná ti ho i pohlídaj a ty si skočíš s kamarádkou na kafe
…ale na chvilinku by malého pohlídat přece mohl, ne?… ![]()
Ahoj, už nevím co dělat, mám přítele a neustále se spolu hádáme, on začíná čímdál víc pít, neustále je někde v tahu a užívá si svobody,jak kdyby neměl doma dítě. Nepomůže mi s malým a ani v domácnosti. Nikam mě pomalu nepustí a ani za mými rodiči a když už mě někam pustí, tak jedině s malým. Chtěla bych aspoň na pár dní jet za rodiči a odpočinout si, ale nemůžu.
Za týden se máme brát, ale nějak jsem začla pochybovat…
Co s ním mám dělat?