Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
No já nevím, ale mytí dvakrát denně silně se mastící pokožky, to tu kůži akorát provokuje k reakci a mastí se o to víc ![]()
Po porodu jsou rozbouřené hormony, navíc pokud kojíš, tak nebudou v normě ještě hodně dlouho.
Řekla bych, že méně je někdy více. A nevím, jakou používáš kosmetiku, ale zaměřila bych se spíš na přírodní a nic s alkoholem, ten taky sice odmastí, ale kůře reaguje často bouřlivě pořádným zmaštěním
já jsem taky po obou porodech byla jako slon - a ještě mi pár kilo na břiše stále visí, ale neřeším to. Manželovi se líbím, tak co, ono to časem zase zhubnu
. Co se týče pleti, bude to asi hormonama. Já měla po porodu takové osypky, že jsem to zakrývala tunou šminek
. Už je to lepší, ale nic než voda, mýdlo a krémy mi nepomáhá
Gladys píše:
No já nevím, ale mytí dvakrát denně silně se mastící pokožky, to tu kůži akorát provokuje k reakci a mastí se o to víc
Po porodu jsou rozbouřené hormony, navíc pokud kojíš, tak nebudou v normě ještě hodně dlouho.Řekla bych, že méně je někdy více. A nevím, jakou používáš kosmetiku, ale zaměřila bych se spíš na přírodní a nic s alkoholem, ten taky sice odmastí, ale kůře reaguje často bouřlivě pořádným zmaštěním
Když jsem se myla jednou denně,bylo to mnohem horší než ted,kosmetiku používám různorodou,ještě jsem pořádně nenatrefila co by mi mohlo vyhovovat,ale spíš jsem spokojená s krémy na normální plet,než ty specifický a hlavně se snažim mazat málo jen aby se mi pokožka po umytí nevysušila.
Také mám mastnější pleť, kožní lékařka mi doporučila používat pudr. Takže ho sem tam použiju i na doma..
eviliska píše:
já jsem taky po obou porodech byla jako slon - a ještě mi pár kilo na břiše stále visí, ale neřeším to. Manželovi se líbím, tak co, ono to časem zase zhubnu. Co se týče pleti, bude to asi hormonama. Já měla po porodu takové osypky, že jsem to zakrývala tunou šminek
. Už je to lepší, ale nic než voda, mýdlo a krémy mi nepomáhá
tak vážim zatim nejvíce když pominu konec těhotenství,mám skoro 70 kilo a po porodu už jsem rok
jessamin píše:
Také mám mastnější pleť, kožní lékařka mi doporučila používat pudr. Takže ho sem tam použiju i na doma..
pudr už nepoužívám od jistý doby,protože jsem vypadala jak maska i když jsem ho nanesla co nejmín,dám nejsvětlejší acnecolor a tim to hasne
ja na akne, ale jako ze opravdu akne, ne sem tam nejaky ten bedar trpim uz radu let, kosmetika pekne na prd a chce to investovat radsi do drazsi a pouzivat minimum (bioderma rada pro problematickou plet) skvela vec plus pak co treba zkusit laser??ja na nem byla, ale jen na biostimulacnim, trochu mi to pomohlo od te doby se mi uz moc nedelaji takove ty opravdu obrovske bedary, ale spis by to chtelo ten klasicky laser a je to teda taky nemalej financni obnos a velka procedura, ale asi na matersky nejlepsi sance protoze je clovek doma a nevadi mu ze ma rudej ksicht jako pavian, plus proste ten oblicej pak musi odpocivat, pri praci by to asi neslo dost dobre…jinak proste vim co to je za udel s tim zit, ja bez make-upu nevylezu, bohuzel, dost mi to ztezuje zivot…
@wildcat8 muzu se zeptat, jake pripravky od biodermy používáš?
ja mam mastnou plet, a skoro všude takove podkozni cosi, co jde vymáčknout, když se do toho pustim, ale zaroven když to zamaskuju makeupem, tak to videt není. mimo to se mi samozrejme sem tam udela poradny cerveny bolavy bedar
jsem z toho nestastna, pouzivam aknecolor jako makeup, ale ta plet je proste priserna. je mi 32 a když potkam ve meste 16ti lety holky s pleti jak samet, chce se mi brecet ![]()
HA mi plet držela celkem v klidu, ale brat ji uz nechci a nemuzu
Fakt bych ti rada pomohla a poradila, pokud s pleti chces opravdu neco delat, tak treba napis zpravu. At tu zbytecne neplytvam energii ![]()
Na kozni at da atb Dalacin je to vodicka(driv jsem pouzivalaneco podobneho ale nefungovalo)to se potupka na zanicena mista a po uschnuti namazu skinoren kremem ten uz je v lekarnach volne k prodeji. tyden jsem mazala jak rekla mudr a zlepsilo se to krasne.ted uz jen obcas tupnu kdyz se mi udela pupinek a kazdy vecer udrzovacka tim kremem a jsem spokojena. a jednou za tyden peeling ![]()
Zašla bych na kožní…oba dva s přítelem trpíme(já už teď teda moc ne) na akné a jizvy po něm a oběma nám dala atb Zynerit a pomohlo! ![]()
@AdelaHores jo takhle se to jmenuje
me zabral az ten dalacin..kazdopadne souhlasim s tim dojit si na kozni ![]()
Od porodu si připadám hrozně ošklivá,ztloustla jsem 10 kilo,plet hrozná,snažim se o sebe dost pečovat,ale když vidim že to chvílema má nulový efekt tak je mi do pláče:-(.Co mi nejvíc vadí je má problematická světlá plet která se mi dost mastí,proto se myju 2× denně + nějaký to mazání,čištění,masky,ale když se ráno probudím a mám v dekoltu zase 3 obrovský jebáky,je mi do pláče:-(.Furt ten samej kolotoč,nikdy se třeba nestane že bych tam měsíc nic neměla,díky tomu to tam mám jizvatý:-(Nevim co už by mi mohlo pomoct:-(