Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojky, holky, chtela jsem se zeptat, zda je nutne si kupovat nejaky krem na bradavky, nevim s cim vsim mam po porodu pocitat a do konce ledna mam moznost, ze mi takove veci pojistovna proplati, tak bych nakoupila uz ted
Je to tedy ,,nezbytne"? ![]()
Máte zkušenost s Bepanthen Krém?
Přidejte zkušenost s Bepanthen KrémMně všichni doporučovali Bepanthen, ale vůbec mi nepomáhal
. Aspoň se dal použít na zadeček miminku a nemusela jsem ho vyhodit
.
Mě to nezbytné nepřijde… nepotřebovala jsem ho vůbec. Ale co jsem využila fakt hodně byly vložky do podprsenky, já měla tedy látkové, ale používala jsem je už od nějakého 5. měsíce.
Pak se mi osvědčila mastička calcium panthotenicum, univerzálně na všechno, včetně odřeného dítka a náznaku opruzení (dál to nikdy nedošlo).
A pak jsem tedy dlabala vitamíny.
Plus nic nezkazíš odsávačkou mám jak na vysavač, tak klasiku a základní sadou mimi léků na teplotu.
Já měla koupený bepanthen a sem moc ráda..měla sem bradavky docela dost „rozkousané“,takže sem po každém kojení mazala a snad i díky tomu ještě pořád kojím
a pokud ho nevyužiješ na prsa,tak jde používat i mimču na zadek. A manželovi se to teď šiklo i na mazání tetování a jak rychle se mu to zahojilo ![]()
U mě to byla a je nutnost. Používám Purelan, je sice trochu dražší, ale je fakt dobrej. ![]()
za mě Purelan, když bylo nejhůř a myslela jsem, že bolestí „zdechnu“ a jinak jsem pořád mazala Bepanten. Ani jedno se nemusí nijak umývat, i když já pro jistotu umývala
. Krizi jsem měla přesně 3 týdny, kdy jsem bolestí brečela a myslela jsem, že to kojení vzdám. Po třech týdnech to úplně ustalo a od té doby jsem ani nemusela ničím mazat ![]()
Já taky su pro purelan, měla jsem odřený bradavky už v porodnici protože sem tam nenosila podprsenku. Za 3 dny mazání se mě to vyléčilo. Jo a ty latkovy vložky do podprsenky teda fakt nechápu kdo to vymyslel, protože mě dycky protekly, asi to je jenom pro někoho komu se nenalivaji prsa a má míň mlíka. Doma sem nosila v poprdě plinu a venku sem musela ty umělý jednorázový.
Já měla koupenou mastičku babylove z DM a byla jsem s ní spokojená a ocenila jsem ji hlavně v porodnici, kdy mi neteklo mlíko a malá mi jen bradavky sála a dřela. Jakmile se mi spustilo tak už ji vubec nepoužívám, hlavně prý samotné mléko slouží jako ochranný krém.
Jinak odsávačku oceňuji stále (také z DM a je dostačující), mám hodně mléka a dost bolestivé prsa, takže pokud nechci mít záněty holt musím. Jo a vložky do podprsenky (jednorázovky z DM) jsou pro mě nezbytnost.
Je dobré se připravit na vše, ale zase to nepřehánět, spoustu věcí můžeš dokoupit až je budeš potřebovat. ![]()
Bepanthen je celkem OK. Ještě lepší je lanolin (adeps lanea) z lékarny - v kelímku - 100G za asi 80 Kč, je to samé co Purelan, ale tuším že levnější. Lanolin je výborný nejen na bradavky, ale i na začervenalý zadeček mimina nebo i jako prevenci např. při delší cestě v autosedačce (moje dítko je na kůži hodně citlivé), já lanolin ještě navíc používám jako impregnaci pro svrchní vlněné kalhotky - látkuju a taky se osvědčil při rýmě na odřený nos a na počínající atop ekzem (vyzkoušeno na mě, ne na dítěti)