Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zkoušela jsi vysadit sladké? U mě to bylo jediné co pomáhá…bohužel:-(
Ahoj, já se péčí o pleť zabývám profesně. Můžu se zeptat, na kterých místech trpíš na akné? Často to jen upozorňuje na skrytý a závažnější problém. A čistíš pravidelně a správně pleť? Ona totiž nesprávně zvolená kosmetika z drogérky může akné i vyvolat. Kdyžtak můžeš napsat do SZ.
E.
Zjišťoval ti někdy někdo hormonální profil? Ve vyšším věku mohou za akné často zvýšené androgeny (testosteron..). Užíváš antikoncepci? Mě nepomáhalo taky skoro nic - mám to od hormonů a ani antikoncepce moc nezabrala, až teď v těhotenství to je lepší. Zkoušela jsem i laser + hloubkové čištění na kosmetice a bylo to o něco lepší, ale jak jsem přestala na něj chodit, tak byly během chvíle zpátky.
kryndy píše:
Ahoj, já se péčí o pleť zabývám profesně. Můžu se zeptat, na kterých místech trpíš na akné? Často to jen upozorňuje na skrytý a závažnější problém. A čistíš pravidelně a správně pleť? Ona totiž nesprávně zvolená kosmetika z drogérky může akné i vyvolat. Kdyžtak můžeš napsat do SZ.
E.
Jsi kosmetička, kožařka nebo prodejce?
Já to měla jako druhá anonymní, nezabrala žádná HA, ani kosmetické ošetření ani hloubkové čištění ani všelijaký pilule, bylinky a čaje, jen asi na týden antibiotika. Srovnalo se to až těhotenstvím a kojením a jsem zvědavá, co se stane až kojit přestanu a těhotná už nebudu, jestli se to vrátí ![]()
Jsem kosmetická poradkyně. Kosmetičká pleť vyčistí jednorázově, já učím, jak čistit lehce pleť denně s dlouhodobějším účinkem. Ale sama na sobě vidím, že to je běh na dlouhou trať. Já mám třeba akné okolo pusy, a to znamená, že mám problémy s ženskými orgány, což skutečně mám (podezření na endo
)
P.S. Nechci, abyste si tady myslely, že pokoutně hledám klientky, na emimino chodím kvůli radám a relaxaci a když i já můžu přispět do mlýna, tak neváhám!
Jj kryndy, v pohodě, já myslela, jestli nejsi spíš ta kožní, páč mně jen tak nějaké čištění fakt nepomůže
i když k jedné kožařce jsem taky chodila a ta mi napsala akorát HA
tak jestli má smysl chodit k jiné.
Teď si pleť čistím jako vždy, tedy moc tomu nedám
a akné nemám, ale před těhotenstvím jsem to dělala stejně a akné jsem měla dost silné, tudíž u mne to čištěním nebylo, ale co člověk, to jiná příčina. No přemýšlím, kam se vrhnout jestli se to vrátí a koukám, že bych se měla obrátit někam na endokrinologii, nebo fakt už nevím. ![]()
Gino, on asi ani endokrinolog neporadí - já tam sledovaná jsem se stítnicí a řekl, že mám PCOS, tedy i vysoké androgeny, ale s nimi se nic dělat nedá. Mám i endometriozu, takže vždy doporučili jen HAK a někdy lokálně ATB, ale efekt stejně nic moc. Zkoušela jsem kde co a fakt nic nepomáhá - alespoň u mě. Pleť mám citlivou a suchou, což se s akné často vylučuje ( většina preparátů je na mastnou pleť ). Teď jsem spokojená a doufám, že se mi hormony těhotenstvím trochu srovnají a kůže zůstane taková, jako teď, bych byla šťastná!
Holky, vyhněte se přípravkům z drogérky, které nejsou rozlišeny, na jaký druh pleti jsou. Jsou to hlavně takové ty nivey a garniery. To akné může i vyvolat!
kryndy píše:
Holky, vyhněte se přípravkům z drogérky, které nejsou rozlišeny, na jaký druh pleti jsou. Jsou to hlavně takové ty nivey a garniery. To akné může i vyvolat!
Používám právě Garnier a nic moc, co tedy používat, přes den se pleť mastí a po umytí je zase suchá a občas nějaký ten pupínek.
Emillka píše:kryndy píše:Používám právě Garnier a nic moc, co tedy používat, přes den se pleť mastí a po umytí je zase suchá a občas nějaký ten pupínek.
To je typický příklad, že je na Tebe Garnier moc agresivní, pleť se pak přes den brání a tvoří více mazu! Napíšu Ti pak do SZ, jak bych to řešila já, to už jde o konkrétní postup
Zaměř se na kosmetiku s více druhy podle typu pleti.
kryndy píše:Emillka píše:To je typický příklad, že je na Tebe Garnier moc agresivní, pleť se pak přes den brání a tvoří více mazu! Napíšu Ti pak do SZ, jak bych to řešila já, to už jde o konkrétní postupkryndy píše:Používám právě Garnier a nic moc, co tedy používat, přes den se pleť mastí a po umytí je zase suchá a občas nějaký ten pupínek.
Holky, vyhněte se přípravkům z drogérky, které nejsou rozlišeny, na jaký druh pleti jsou. Jsou to hlavně takové ty nivey a garniery. To akné může i vyvolat!Zaměř se na kosmetiku s více druhy podle typu pleti.
zkoušela jsem toho víc i dražší Vichy, ale je to pořád stejný, kosmetika mi taky nepomáhá, tak už tam nechodím, jen v létě je ten obličej lepší, díky za SZ
Ahoj. Využiju taky této diskuze teda
Nedá se říct, že bych na akné nějak moc trpěla, ale čím jsem starší, tím mě to otravuje snad víc.. v pubertě jsem neměla ani pupínek :-/
Používám kosmetiku Bioderma Sébium. Je pravda, že o něco lepší to je, ale taky je pravda, že jsem byla těhotná a dlouho jsem kojila, tak pleť byla lepší.
A co bych řekla, že má u mě taky vliv, jsou čisté štětce a různá ta nanášedla na makeup, pudr atp. … takže pravidelně přepírám nebo úplně vyměňuju a je to lepší. I jsem někde četla, že ty sajrajty v tom na pleť nemají dobrý vliv.
No, na závěr se tedy s dovolením zeptám Kryndy, co říkáš na tu Biodermu? Děkuji ![]()
Nečtu vše,ale mám problém s akné hlavně na bradě. Krindy co to značí?
Ahoj chtěla bych se zeptat zda nemáte někdo zkušenost s tímto přístrojem na léčbu akné http://www.zdravi-sport.cz/…eane-beauty/ na akné jsem vyzkoušela všechno možné, tak by mě zajímalo zda nemáte zkušenost s tímto??