Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Elleonora píše:
Co já jsem se s akné natrápilaUž od 11 let mě trápí a jak jsem se dozvěděla, že kolem 20. roku vymizí, nemohla jsem se dočkat… Teď, když mi bude 21 si kvůli pleti připadám jako věčný puberťák
![]()
Také jsem vyzkoušela mnoho druhů krémů, tonik, gelů atd přímo na problematickou pleť, kosmetičku navštěvuji ob měsíc, i bylinkové čaje jsem zkoušela, HA beru už od 16 a přímo je určená k léčbě akné…Po antikoncepci mi zmizely pupínky na zádech, to jo.. Ale na obličeji zůstaly.
I kosmetička si už neví se mnou rady
Na sladké nejsem a omezila jsem třeba uzeniny, smažená jídla… Už opravdu nevím, co dělám špatněNejvíc toho mám také kolem brady, a občas se mi udělá na tváři velký bolák
Tak kromě posledního odstave o sladkém
bych se pod to mohla podepsat ![]()
Brokianaa
![]()
Jak jsem se tu dočetla, tak na tom něco bude, taky se mě kosmetička ptala, jestli nemám ženské problémy, že s tím brada souvisí.. No o žádném také nevím ![]()
Jinak, jestli můžu doporučit, tak kámoška mi v létě doporučila krém „Sudocrem“, který je takový univerzální
(popáleniny, opruzeniny, ekzém, akné…)
A v létě mi celkem dost pomohl
Ale trochu vysušuje, že se mi pak udělaly takové šupinky, tak jsem hodila peeling a bylo líp
(Nedělám žádnou reklamu, jen doporučuju to, co mi pomohlo)
Joooo, ještě jsem nezmínila svůj hnusný zlozvyk
Jakmile se mi nějaký bolák objeví, už beru automaticky kapesník a mačkám
Vím, že se to NESMÍ, ale já už to mám tak zažité, že bych měla úplný absťák vědět, že tam „něco“ mám a nemůžu mu „pomoct“ ven
ale od nového roku si dávám předsevzetí, že i kdybych měla nosit palčáky, tak vydržím
Tak mi držte palce ![]()
No jo.. bohužel, je to opravdu běh na dlouhou trať, jen jsem nečekala až takový maraton ![]()
Tak se hlásím po nějaké době, že akné se mi o dooooost zlepšilo i bez používání mastičky od dr. I když v základu pomohla hodně. Pořád beru vty grapefruitové kapičky. ![]()
Sudocrem mi nepomohl.. Te'ď teda ještě sem tam pupínek je, ale kůže není na první pohled červená a podrážděná a není jich tolik a ani ne tak hluboké a rozšířené, jako předtím. ![]()
Elleonora píše:
Brokianaa![]()
Jak jsem se tu dočetla, tak na tom něco bude, taky se mě kosmetička ptala, jestli nemám ženské problémy, že s tím brada souvisí.. No o žádném také nevím
Jinak, jestli můžu doporučit, tak kámoška mi v létě doporučila krém „Sudocrem“, který je takový univerzální
A v létě mi celkem dost pomohlAle trochu vysušuje, že se mi pak udělaly takové šupinky, tak jsem hodila peeling a bylo líp
No jo.. bohužel, je to opravdu běh na dlouhou trať, jen jsem nečekala až takový maratonJakmile se mi nějaký bolák objeví, už beru automaticky kapesník a mačkám
Vím, že se to NESMÍ, ale já už to mám tak zažité, že bych měla úplný absťák vědět, že tam „něco“ mám a nemůžu mu „pomoct“ ven
ale od nového roku si dávám předsevzetí, že i kdybych měla nosit palčáky, tak vydržím
Tak mi držte palce
To já si dávám stejné předsevzetí! Mám takový rituál, že když jedu do Příbrami k babičce, tak si do busu kupuju Ženu a život a teď tam byl o tom článek. Právě o tom mačkání. No a je to regulérní závislost! Mě to teda vyděsilo a pak se mi to ipotvrdilo… Takže já jdu do toho odnaučování taky.
kryndy píše:Elleonora píše:To já si dávám stejné předsevzetí! Mám takový rituál, že když jedu do Příbrami k babičce, tak si do busu kupuju Ženu a život a teď tam byl o tom článek. Právě o tom mačkání. No a je to regulérní závislost! Mě to teda vyděsilo a pak se mi to ipotvrdilo… Takže já jdu do toho odnaučování taky.
Brokianaa![]()
Jak jsem se tu dočetla, tak na tom něco bude, taky se mě kosmetička ptala, jestli nemám ženské problémy, že s tím brada souvisí.. No o žádném také nevím
A v létě mi celkem dost pomohlAle trochu vysušuje, že se mi pak udělaly takové šupinky, tak jsem hodila peeling a bylo líp
No jo.. bohužel, je to opravdu běh na dlouhou trať, jen jsem nečekala až takový maratonJakmile se mi nějaký bolák objeví, už beru automaticky kapesník a mačkám
Tak mi držte palce
A můžu se zeptat, jestli je to nejnovější číslo Ženy a život? Ráda bych si článek přečetla…
kryndy píše:Elleonora píše:To já si dávám stejné předsevzetí! Mám takový rituál, že když jedu do Příbrami k babičce, tak si do busu kupuju Ženu a život a teď tam byl o tom článek. Právě o tom mačkání. No a je to regulérní závislost! Mě to teda vyděsilo a pak se mi to ipotvrdilo… Takže já jdu do toho odnaučování taky.
Brokianaa![]()
Tak mi držte palce
Njn, závislost
já taky vydržela nemačkat asi měsíc
ale zlepšení žádné, jen to víc bolelo, to co nešlo hned ven se dřív nebo později zanítilo
U mne bylo lepší to šetrně a hygienicky vymáčknout než nechat být.
Ale zkuste to a dejte vědět, jak to funguje vám ![]()
Příspěvek upraven 30.12.11 v 11:01
kryndy píše:
Ahoj, já se péčí o pleť zabývám profesně. Můžu se zeptat, na kterých místech trpíš na akné? Často to jen upozorňuje na skrytý a závažnější problém. A čistíš pravidelně a správně pleť? Ona totiž nesprávně zvolená kosmetika z drogérky může akné i vyvolat. Kdyžtak můžeš napsat do SZ.
E.
Ahoj Kryndy,
a co znamená, když se akné objevuje na rozhraní obličeje a krku, někdy i v blízkosti uší nebo za ušima? Já na akné taky trpím, ale moc to popravdě neřeším. Myslela jsem si taky, že po pubertě bude klid, ale už je mi přes 30 a dobré to teda není. HA jsem vysadila, protože chci otěhotnět.
Jinak mám smíšenou, citlivou pleť a ráno nemůžu vůbec používat krém, protože pak mám hrozně mastnou pleť.
Dík předem za radu.
PS: a co bys od Mary Kay doporučila, kámoška je prodává, tak si to od ní můžu objednat.
Gina108 píše:kryndy píše:Njn, závislostElleonora píše:To já si dávám stejné předsevzetí! Mám takový rituál, že když jedu do Příbrami k babičce, tak si do busu kupuju Ženu a život a teď tam byl o tom článek. Právě o tom mačkání. No a je to regulérní závislost! Mě to teda vyděsilo a pak se mi to ipotvrdilo… Takže já jdu do toho odnaučování taky.
Brokianaa![]()
Tak mi držte palce
já taky vydržela nemačkat asi měsíc
ale zlepšení žádné, jen to víc bolelo, to co nešlo hned ven se dřív nebo později zanítilo
U mne bylo lepší to šetrně a hygienicky vymáčknout než nechat být.
Taky si myslím, že mi to dlouho nevydrží, ale chci to aspoň zkusit, ať vím, jestli se mi to zlepší nebo zhorší ![]()
Anet11 píše:kryndy píše:Ahoj Kryndy,
Ahoj, já se péčí o pleť zabývám profesně. Můžu se zeptat, na kterých místech trpíš na akné? Často to jen upozorňuje na skrytý a závažnější problém. A čistíš pravidelně a správně pleť? Ona totiž nesprávně zvolená kosmetika z drogérky může akné i vyvolat. Kdyžtak můžeš napsat do SZ.
E.
a co znamená, když se akné objevuje na rozhraní obličeje a krku, někdy i v blízkosti uší nebo za ušima? Já na akné taky trpím, ale moc to popravdě neřeším. Myslela jsem si taky, že po pubertě bude klid, ale už je mi přes 30 a dobré to teda není. HA jsem vysadila, protože chci otěhotnět.
Jinak mám smíšenou, citlivou pleť a ráno nemůžu vůbec používat krém, protože pak mám hrozně mastnou pleť.
Dík předem za radu.
PS: a co bys od Mary Kay doporučila, kámoška je prodává, tak si to od ní můžu objednat.
To by měly být střeva, myslím to rozhraní… A u uší vede část dráhy žaludku. Takže bych pátrala ve stravě. Jinak s kamarádkou si domluv hodinku krásy.
Všechno Ti ukáže a vybere tu nejlepší pomoc pro Tvou pleť a ještě si odpočineš.
Já od MK kosmetiku zkoušela, prý „stoprocentně“ mě zbaví akné:D. No a výsledek nula nula nic… Nakonec používám obyč kosmetiku od Nivei, zdá se mi být fakt šetrná. Už dlouho jsem se ničím jiným nemazala či neodličovala a je to znát asi taky+ ty kapky. Ani nemám mastný obličej.
Lakynka píše:
Já od MK kosmetiku zkoušela, prý „stoprocentně“ mě zbaví akné:D. No a výsledek nula nula nic… Nakonec používám obyč kosmetiku od Nivei, zdá se mi být fakt šetrná. Už dlouho jsem se ničím jiným nemazala či neodličovala a je to znát asi taky+ ty kapky. Ani nemám mastný obličej.
a jakou přesně řadu od Nivei používáš?
Ahoj,
Kryndy taky se vetru s dotazem,jestli muzu
..Posledni cca rok se mi delaji pupinky na brade.Nejsou to klasicke bedary s bilou cepici.Jsou to male,skoro neviditelne pidi hrbolecky pod kuzi(jakoby ucpane pory),ktere se pak nejak zaniti a vyrostou
.Nekdy to jde vymacknout,nekdy je to takovy ten vnitrni,velikej a bolavej,co nejde.A hlavne se to jakoby nikdy neztrati a zustavaj tam takove flicky,ne ale jizvicky.
Nevim,co na to pouzivat,tak nejak vsechno na prd.Ja rada prirodni kosmetiku a prijde mi,ze kdyz to natru levandulovym olejem,rychleji se to zlepsi.
Ale dela se to furt a furt.Ja nikdy na nic takoveho netrpela,sem tam bedar,jako kazdy,tak nevim,co se to deje ![]()
Pure and Natural čistící mléko a pleťovou vodu. Vzácně mě po tom vůbec nepálí pleť, ani nemám pocit vysušené kůže.. ![]()