Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Já mám make-up od Mary Kay, není to teda klasický make-up, ale podkladová báze. Přes ní by se dal ještě použít make-up, ale báze je tak krycí, že není třeba. Jak už jsem psala, tak jsem marykayka a týhle kosmetice stoprocentně věřim. Ale chápu, když má někdo jiný názor!
Bylo by divný, kdybychom všechny milovaly to samé
Sephora je kvalita. Jinak Lakynko, čím se kryješ? V dnešním ovzduší bych bez ochranného filmu (make-upu) nevyšla. Mimochodem silikon v kosmetice pleti pomáhá, viz kvalitní odličovače očí! V make-upu jsem se s ním ještě nesetkala, ale make-upy všech značek neznám a abych pravdu řekla, nejsem úplnej vzorňák ve čtení složení. Dám spíš na osobní zkušenost. Domčo, MK je přímý prodej, takže přes poradkyně (něco jako Avon Lady, akorát ty ti málokdy dovolej něco vyzkoušet, u MK si v rámci etiky firmy můžeš vyzkoušet cokoliv
).
Napsala jsem Ti SZ, abych tady psala rady a nevypadalo to tady, že nějak kšeftuju. ![]()
Tak nemusela jsem dlouho čekat a už se mi na čele objevil bolák
A vypadá to, že to zrovna ten hluboký bolavý ![]()
Používáte na takové tyto počáteční boláky něco? Jestli to něčím potřete? Občas zkusím zubní pastu, ale to také žádné zázraky neudělá
Elleonora píše:
Tak nemusela jsem dlouho čekat a už se mi na čele objevil bolákA vypadá to, že to zrovna ten hluboký bolavý
Používáte na takové tyto počáteční boláky něco? Jestli to něčím potřete? Občas zkusím zubní pastu, ale to také žádné zázraky neudělá
já buď heřmánkovou mast, nebo sudocrem..mám i mastičku od cutishelpu, ale žádnej zázrak, to ten sudocrem je asi lepší…
Kryndy: jaký doporučuješ make up, a pudr?
zkusím koupit biodermu, ale ta dekorativní kosmetiku nedělá.. ![]()
xsaleen píše:
mám i mastičku od cutishelpu, ale žádnej zázrak, to ten sudocrem je asi lepší…
to jsem také viděla v časopise (myslíte tu s tím konopím?) reklamu, jak skoro až zázračně vyléčí akné… koupila jsem zrovna denní i noční, ať to má svůj účinek, každé mělo jinou konzistenci.. A musím říct, že mi to také nepomohlo… a to jsem kupovala v lékárně, tak jsem tomu věřila víc, než z drogerie
Elleonora píše:xsaleen píše:jj je s konopím.. v letáku bylo, že se konzistece, vůně i barva může lišit v závislosti na použitém konopí.. mě osobně to pomáhá, pokud mám velmi rané stádium, tzn je cítit na pohmat, třeba i svědí, ale není zarudlí.. tak to pak jo, mazat několikrát denně, ale jinak..
mám i mastičku od cutishelpu, ale žádnej zázrak, to ten sudocrem je asi lepší…
to jsem také viděla v časopise (myslíte tu s tím konopím?) reklamu, jak skoro až zázračně vyléčí akné… koupila jsem zrovna denní i noční, ať to má svůj účinek, každé mělo jinou konzistenci.. A musím říct, že mi to také nepomohlo… a to jsem kupovala v lékárně, tak jsem tomu věřila víc, než z drogerie
xsaleen píše:jj je s konopím.. v letáku bylo, že se konzistece, vůně i barva může lišit v závislosti na použitém konopí.. mě osobně to pomáhá, pokud mám velmi rané stádium, tzn je cítit na pohmat, třeba i svědí, ale není zarudlí.. tak to pak jo, mazat několikrát denně, ale jinak..
Už si nekoupím, natřu si ho sudocremem, ten doma mám a zítra koupím tu šalvěj a to by nebylo, aby mi už něco nezabralo ![]()
Kryndy
A toho šalvěj. čaje se uvaří kolik? Jako třeba na den do malého hrníčku a večer vylét, nebo to můžu používat dokud to nespotřebuju? A pít teda ne jo? Jen ty obklady?
Kryndy: jen píšu, co mi řekla kožní doktorka
. Zdálo se mi to i logické, že silikon pory zavře, překryje a pokožka nedýchá… Od MK jsem zkoušela se silikonem gelík na oči- noční. To bylo celkem příjemné. Efekt sice žádný, ale měla jsem pocit, že jdu spát celá opečovaná (i když s tím mám problém, mě je nejlíp, když necítím jakoby nic, ne že na mě něco je:D- jestli rozumíš. Což mám u té Nivei)
Na ty velký co lezou dlouho, to nepoužívám nic. Dle mě se musí počkat:(. Max tu mastičku od dr, ale fakt jsem ji dlouho nepoužila.
A já používám ven pudr nejčastěji.
Já se vám holky s dovolením vetřu do diskuze, téma jako dělané pro mě…bohužel
Na akné trpím od 12, bude mi 25 a zlepšení sice je, ale to jen díky tomu, že beru antikoncepci. Už se mi sice skoro nedělají ty velké hnusné boláky, ale zase mám skoro pořád takovou čevenou krupičku po celém obličeji hlavně kolem uší a na spáncích, která občas i dost svědí a to i v dekoltu. A vůbec celkově mám flekatou pleť, rozšířené póry…hrůza ![]()
Jinak používám make-up toleriane od La roche posay a kosmetiku Lush a Clinique. Tu mi doporučila kamarádka a mně vyhovuje taky. A od kožní mám Duac gel a ten mi taky dost pomáhá.
Ahojky, docetla jsem celou diskuzi a mne teda bylo tez od kosmeticky zakazano pouzivat makeup
dokonce i vselijake myci prostredky na oblicej a doporuceno pouzivat pletovou vodu a kremy ve kterych se nenaleza parfum …sama jsem si vsimla,ze po pouziti makeupu se mi plet vzdy zaniti
kosmetiku clinique jsem pouzivala a teda nevyhovuje mi vubec, prijde mi preumelkovana a navic reklamu ma obrovskou, v obchodech primo svuj stanek apod.......jen v CR nejde videt,ale tady v UK je vsude.....
Ahoj tak já si niveu koupila nedávno a musím zaklepat, že mi to trošku pomáhá, ale jakmile nanesu make-up tak jsem tam kde jsem byla. Holky a neexistujou make-upy, které spíše jakoby pomáhají??
Elleonora píše:A toho šalvěj. čaje se uvaří kolik? Jako třeba na den do malého hrníčku a večer vylét, nebo to můžu používat dokud to nespotřebuju? A pít teda ne jo? Jen ty obklady?
Já jsem to dělala tak: uvařila jsem si čaj do půllitrového hrnečku (menší stačí), vylouhovala, na deset minut si udělala pohodu a přikládala ten kapesník. Co mi zbylo, tak jsem vypila, nebo vylila, jak jsem měla chuť… Jde o to, že šalvěj pomáhá i s pocením, proto se nesmí užívat tak dlouho, abyste nepřestaly vylučovat škodliviny.
Marinko5: Já doporučuju MK, protože to je podkladová báze, která pomáhá regenerovat a má v sobě i ochrannu proti UV - 4. Jakmile to mám na obličeji, tak cítím, že mi pomáhá. Ale na druhou stranu Lakynce MK nevyhovuje… to je na každym, jak si to ozkouší. Ale asi se shodnem, že Miss sporty mnoho krásy a prospěchu nenadělá…
marinka5 píše:
Ahoj tak já si niveu koupila nedávno a musím zaklepat, že mi to trošku pomáhá, ale jakmile nanesu make-up tak jsem tam kde jsem byla. Holky a neexistujou make-upy, které spíše jakoby pomáhají??
Já bych bez makeupu nevyšla
Dříve jsem si kupovala Dermacol přímo na problematickou pleť, nebo Manhattan http://www.parfumeriajulia.sk/…ake-up-2037/ ale nesedly mi odstíny… Nebo zkus v lékárně koupit aknecolor, je buď světlý nebo tmavý, tuba vyjde cca na 120 Kč, když by Ti ho předepsala kožní, tak vyjde levněj myslím ![]()
Aknecolor jsem používala dlouho, ale pak už byl na mě moc (hodně mě vysušoval)… Mně seděl ten světlý, ale musela jsem to doladit pudrem… (ten byl skoro bílý
jsem sněhurkovský typ, takže s rudou rtěnkou
)