Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
pegalle píše:
Ahoj holky,jak tu nektera z vas spominala kyselinu salicylovou, tak ona zase neni nepritel pro aknozni plet. Ale je pravda, ze zalezi v jakem kremu nebo masti je namichana a jaky ma ten vyrobek kvalitu. Je to beta-hydroxylova kyselina, ktera ma schopnost preniknout az do poru a vlastne rozpustit „zatku“ (ktera se vytvorila z odumrelych bunek a mazu), ktera ten por ucpala a nasledne vzniknul zanet.Takze salicylka je dobra, zabranuje tvorbe pupinku, protoze udrzuje to prostredi, kde se tvori - pory - ciste
.
Lekorice ma zase zklidnujici ucinek na plet a napomaha redukovat zcervenani a vyrovnava barevny odstin po minulych zanetech. Na to je taky retinol. Retinol krome jineho zlepsuje tvorbu kolagenu, cim zajistuje elasticitu pokozky, takze ja bych asi doporucila Anonymni vyhledat pripravky s touto slozkou.
Na redukci telniho mazu je dobry zinekPCA, hexapeptidy snizuji vyskty tmavych skvrn, vytazek z bileho caje zase poskytuje pleti antioxidanty, ktere pokozka ztraci, kdyz bojuje se zanetmi. Kyselina mlecna slouzi jako exfoliator a odstranuje odemrele bunky, takze plet je pak hladsi. Kyselina mandlova redukuje vyskyt pupinku.
Kyselina lipoova je vynikajici na zvyseni ucinku vitaminu C a E, napomaha obnove struktury pokozky a jeji barvy, ktera byla poskozena predchazejicimi pupinky. Pomaha zmirnit zcervenani, velikost poru a jizvy po akne. Tato kyselina se normalne vyskytuje v nasem tele, ale v kosmeickem prumyslu Je to patentovana slozka, takze ji muze pouzivat v produktech jenom vyrobce, ktery ma na ni patent.
Vyčerpávající výklad, ale dozvěděla jsem se spoustu nových věcí, děkuji ![]()
Já právě používám pleťovou vodu, kde je kys. salicylová obsažena je to přímo určeno na rozšířené póry, takže něco na tom bude ![]()
A ta kyselina lipová je například ve kterých produktech obsažená? Konkrétní výrobce nebo značka? Nebudu to brát jako reklamu, jen mě to zajímá, na jizvičky celkem trpím
V létě jsou to spíš pigmentové skvrny, ale pozoruju i hluboké jizvičky ![]()
Elleonoro, ja ti teda pisnu do SZ, jen co mi mimi da sanci
.
pegalle píše:
Elleonoro, ja ti teda pisnu do SZ, jen co mi mimi da sanci.
Taky prosím o SZ, také by mne to zajímalo, díky. ![]()
pegalle píše:
Děkuji ![]()
Gina108 píše:pegalle píše:Taky prosím o SZ, také by mne to zajímalo, díky.
mě také prosím.. ![]()
Holky, nechce se mi číst celá diskuze. Před těhu jsem měla dost černých pupínků, pomohla mi jedinně kosmetička. Během těhu to bylo docela dobrý, ale ted po porodu je to děs. Zkoušela jsem Garnier puer 3 in 1 a clean and clear a místo toho, aby se to zlepšilo, tak se mi z černých udělali červené. Poradte
Ahoj holky, mám teda šílenou pleť, rozšířené póry, ucpávají se mi a na druhou stranu strašně suchou, šupinky místy… teď jsem byla po deseti letech zkusit kosmetičku, udělala mi klasický čištění, druhý den to bylo ještě horší, vše se mi zanítilo… v pondělí jedu na ošetření galvanickou žehličkou, tak jsem zvědavá. Už vážně nevím co mám s tou pletí dělat a zkoušet
vyzkoušela jsem snad všechny značky, přípravky Bioderma, Vichy, věci od kožní… nic nepomáhalo. Hrůza. Máte někdo zkušenosti s tou žehličkou nebo ultrazvukovou špachtlí? Jedinou diskuzi jsem o tom našla na Omlazení. cz
Tu Tinakaterina: S galvanickou žehličkou bych byla opatrná vůči léčbě akné, Nu Skin má dobré přípravky, ale galvanický proud je v žehličce natolik nízský, že účinek bude minimální… Co se týče ultrazvukové špachtle - jde o slabý ultrazvuk, který napomáhá uvolňovat póry, vždy je dobré ještě částečně plet' dočistit ručně. U aknózní pleti se mi nejvíce osvědčilo přístojově používána vysoká frekvence, kartáčková brossage a galvanizace přípravků do pleti - kvalitních přípravků. ![]()
@kryndy Ahoj, dočetla jsem se na foru, že jsi poradkyně. Ale je to z roku 2012. Chtěla bych se zeptat na par otazek, jestli by ti to nevadilo?
Ahoj chci se podelit o svoje zkusenosti s Akne a take se zeptat na radu. S Akne bojuji od 13 Let. Nyni je mi 35 a stale me doprovazi. Po vyzkouseni vse moznych zpusobu od Drogerie bezne dostupne az po chemicky Peeling, jsem narazila na diskuzi s vitsminem B5. Zakoupila v lekarne Vitamin B5 v tabletach, mimochodem je to i na zanet v puse a krku, Stoji kolem 100Kc. A zacala uzivat 1tb. denne ( jsou to tablety na cucani).. Uzivala jsem ho od cervence 2014 a jiz po prvnim mesici byla moje plet super i jizvicky se zacaly ztracet.. Podotykam ze jsem mela silnejsi formu Akne!!
Rikala jsem no konecne, byla jsem velice spokojena a STASTNA!!
![]()
Ale nyni mam takove dilema : chteli by jsme se pokusit o druhe mimi a tak jsem svedomite zakoupila kys. listovou s Vitamin B12, ktery ale projevy Akne zhorsuje a Vitamin B5 jsem vysadila, jelikoz jsem se docetla, ze v takto vysokych davkach je nezadouci ( mozna je to nesmysl???)
, kdyby se zadarilo, tak to zjistim za par tydnu a nerada bych neco presvihla??
Ale jiz po tadennim uzivani ( kys. listove v tom Problem nevidim, ale ten vit. B12) a vysazeni vit. B5 je Akne zpet hlavne v oblasti krku a zad.
![]()
Nemate nekdo zkusenost s uzivanim vit. B5 pred otehotnenim?? V jakych davkach bych ho mohla uzivat, aby to pripadnemu pocatecnimu tehotenstvi neublizilo ( v tehotenstvi resit Akne nebudu, s tim se zkratka nic moc delat neda, zazila jsem u prvniho mimi v dost silne forme!!)? A je nutne uzivat kyselinu listovou s Vit. B12 nebo se da koupit jen kyselina listova bez doplnku??
Dekuju vsem za pripadne rady i nazory ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj chci se podelit o svoje zkusenosti s Akne a take se zeptat na radu. S Akne bojuji od 13 Let. Nyni je mi 35 a stale me doprovazi. Po vyzkouseni vse moznych zpusobu od Drogerie bezne dostupne az po chemicky Peeling, jsem narazila na diskuzi s vitsminem B5. Zakoupila v lekarne Vitamin B5 v tabletach, mimochodem je to i na zanet v puse a krku, Stoji kolem 100Kc. A zacala uzivat 1tb. denne ( jsou to tablety na cucani).. Uzivala jsem ho od cervence 2014 a jiz po prvnim mesici byla moje plet super i jizvicky se zacaly ztracet.. Podotykam ze jsem mela silnejsi formu Akne!!Rikala jsem no konecne, byla jsem velice spokojena a STASTNA!!
![]()
Ale nyni mam takove dilema : chteli by jsme se pokusit o druhe mimi a tak jsem svedomite zakoupila kys. listovou s Vitamin B12, ktery ale projevy Akne zhorsuje a Vitamin B5 jsem vysadila, jelikoz jsem se docetla, ze v takto vysokych davkach je nezadouci ( mozna je to nesmysl???), kdyby se zadarilo, tak to zjistim za par tydnu a nerada bych neco presvihla??
Ale jiz po tadennim uzivani ( kys. listove v tom Problem nevidim, ale ten vit. B12) a vysazeni vit. B5 je Akne zpet hlavne v oblasti krku a zad.![]()
![]()
Nemate nekdo zkusenost s uzivanim vit. B5 pred otehotnenim?? V jakych davkach bych ho mohla uzivat, aby to pripadnemu pocatecnimu tehotenstvi neublizilo ( v tehotenstvi resit Akne nebudu, s tim se zkratka nic moc delat neda, zazila jsem u prvniho mimi v dost silne forme!!)? A je nutne uzivat kyselinu listovou s Vit. B12 nebo se da koupit jen kyselina listova bez doplnku??Dekuju vsem za pripadne rady i nazory
Mám stejný problém akné na bradě hlavné na straně takové bouličky nebo červené flíčky. Jsem si říkala, že se mi to tak zhoršilo od léta a jestli je to tím, že beru femibion a ještě listovku tak problém vyřešen, ale co s tím? Mám vodičku od kožní s antibiotikem a nevím zda mohu potírat, když se též snažíme otěhotnět. Zatím pouužívám sudokrém.
Máte někdo zkušenost, když nezabírají ani antibitika od kožní,?
Máte někdo zkušenost, když nezabírají ani antibitika od kožní,?
Já začala používat obyčejný krém se zinkem a myslím že se to hodně zlepšilo