Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Eemii píše:
Ahoj,Kryndy taky se vetru s dotazem,jestli muzu..Posledni cca rok se mi delaji pupinky na brade.Nejsou to klasicke bedary s bilou cepici.Jsou to male,skoro neviditelne pidi hrbolecky pod kuzi(jakoby ucpane pory),ktere se pak nejak zaniti a vyrostou
.Nekdy to jde vymacknout,nekdy je to takovy ten vnitrni,velikej a bolavej,co nejde.A hlavne se to jakoby nikdy neztrati a zustavaj tam takove flicky,ne ale jizvicky.
Nevim,co na to pouzivat,tak nejak vsechno na prd.Ja rada prirodni kosmetiku a prijde mi,ze kdyz to natru levandulovym olejem,rychleji se to zlepsi.
Ale dela se to furt a furt.Ja nikdy na nic takoveho netrpela,sem tam bedar,jako kazdy,tak nevim,co se to deje
No přesně tohle mám na bradě-počkám si na odpověď:-)
Lakynka píše:
Já od MK kosmetiku zkoušela, prý „stoprocentně“ mě zbaví akné:D. No a výsledek nula nula nic… Nakonec používám obyč kosmetiku od Nivei, zdá se mi být fakt šetrná. Už dlouho jsem se ničím jiným nemazala či neodličovala a je to znát asi taky+ ty kapky. Ani nemám mastný obličej.
A co si to brala za kapky? Nebo co ti tedy konkrétně pomohlo? ![]()
Gina: z bylinkářství kapky z grapefruitových jadérek. Najdi na netu info, co vše ovlivňují a na co jsou dobré:).
Na téhle diskuzi jsem se dočetla, že někdo používá levandulový olej, máte někdo s ním zkušenosti prosím? Případně jak ho používat a kde sehnat.
Já jsem taková, že prostě, když někde někoho slyším, že mu něco pomáhá, nutně to potřebuji taky, tohle už je bezmoc
Ale prostě musím zkoušet, dokud něco nezabere pořádně
Brokianaa píše:Eemii píše:No přesně tohle mám na bradě-počkám si na odpověď:-)
Ahoj,Kryndy taky se vetru s dotazem,jestli muzu..Posledni cca rok se mi delaji pupinky na brade.Nejsou to klasicke bedary s bilou cepici.Jsou to male,skoro neviditelne pidi hrbolecky pod kuzi(jakoby ucpane pory),ktere se pak nejak zaniti a vyrostou
.Nekdy to jde vymacknout,nekdy je to takovy ten vnitrni,velikej a bolavej,co nejde.A hlavne se to jakoby nikdy neztrati a zustavaj tam takove flicky,ne ale jizvicky.
Nevim,co na to pouzivat,tak nejak vsechno na prd.Ja rada prirodni kosmetiku a prijde mi,ze kdyz to natru levandulovym olejem,rychleji se to zlepsi.
Ale dela se to furt a furt.Ja nikdy na nic takoveho netrpela,sem tam bedar,jako kazdy,tak nevim,co se to deje
Holky, já to měla taky po agresivní kosmetice. Pro mě to teda byla Nivea (ta mi udělala úplné mapy suché pokožky na obličeji, ale každý to má jinak
) Pomohla mi na to revitalizační maska s kvasnicemi. A doporučuju B komplex, ale bacha na ztloustnutí… ![]()
Elleonora píše:
Na téhle diskuzi jsem se dočetla, že někdo používá levandulový olej, máte někdo s ním zkušenosti prosím? Případně jak ho používat a kde sehnat.Já jsem taková, že prostě, když někde někoho slyším, že mu něco pomáhá, nutně to potřebuji taky, tohle už je bezmocAle prostě musím zkoušet, dokud něco nezabere pořádně
Moc často to ale nestřídej. Musíš přežít taky vnitřní čištění. Tzn. že když začneš používat novou kosmetiku, tak se to třeba i na 2-3 týdny zhorší (čistíš se z hloubky), když ale vydržíš, tak pak uvidíš nádherný výsledek. Většina holek ale nevydrží…
kryndy píše:Elleonora píše:Moc často to ale nestřídej. Musíš přežít taky vnitřní čištění. Tzn. že když začneš používat novou kosmetiku, tak se to třeba i na 2-3 týdny zhorší (čistíš se z hloubky), když ale vydržíš, tak pak uvidíš nádherný výsledek. Většina holek ale nevydrží…
Na téhle diskuzi jsem se dočetla, že někdo používá levandulový olej, máte někdo s ním zkušenosti prosím? Případně jak ho používat a kde sehnat.Já jsem taková, že prostě, když někde někoho slyším, že mu něco pomáhá, nutně to potřebuji taky, tohle už je bezmocAle prostě musím zkoušet, dokud něco nezabere pořádně
Asi budu ten případ
Ale když si koumím třeba čistící gel, nebo krém, tak ho vždy spotřebuju a až mi dojde, tak teprve řeším, jestli ho koupit znovu, nebo mi moc neseděl a koupím jiný… Takže zas tak moc to nestřídám, jenom tedy ten bylinkový čaj co jsem měla přímo na pleť, tak mi moc nechutnal, takže z dávkování 1× denně se stalo tak 1× týdně a měla jsem pak 3 balíčky a dost… Takže mi moc nepomohl, ale zase jsem si říkala, že to určitě to tělo vyčistí zevnitř.. Nevím, zda ho koupit znovu a pít ho denně, prostě se přemoct, i když mi nechutná ![]()
Kup si radši za pár korun šalvěj. Psala jsem už tady o ní… Udělá Ti větší služby. Také je důležité, abys pleť nepřetěžovala. Potřebovala bych vidět, jak moc dávkuješ gelů a tak, abych mohla poradit konkrétně. Snad Ti pomůže, že 200 ml (přibližná velikost MK výrobků) gelu by mělo vydržet tak 5-6 měsíců.
Na to čištění organismu zevnitř jsou právě i ty kapky (100kč na měsíc). Já jsem jinak taky na nějaký pravidelný pití čaje nemožná:D. Tohle se dá a hlavně vidím účinek. Pleť jsem jednu chvíli měla teda hroznou, ale říkala jsem si, že co, horší už to snad být nemůže:D. Tak jsem vydržela a konečně ten výsledek je vidět. Ale stoprocentní to asi mít nikdy nebudu
.
kryndy: určitě záleží, jaký máš typ pleti. Na stránkách nivei mají i takový rozřazovací „test“, napoví, jakou řadu používat a mě to sedí, tak nevím
.
kryndy
Nějak v létě jsem si koupila nějaký No name čistící gel na citlivou pleť a dnes jsem ho použila naposled
ale byla jsem s ním spokojená, že mi pleť alespoň pěkně umyl, mělo to i dávkovač jak u tekutého mýdla, takže jsem jednou zmáčkla, napěnila v dlaních a až poté nanesla, takže ho koupím asi znovu ![]()
Jinak jsem také přemýšlela, jestli něco nedělám špatně u mytí, jestli něco nezanedbávám, nebo naopak moc nepečuju, že se pleť moc mastí ![]()
Tak tady přikládám mou každodenní péči, jestli má někdo nějaké výtky, sem s nimi ![]()
Ráno čisticí gel, poté pleťovou vodu (na Vánoce jsem dostala novou: Loreal Pure Zone, s antibakteriální kyselinou salicylovou, která uvolňuje póry atd), poté namažu Sudocrem (když jsem doma a nemaluji se, tak ho nanáším i 4× denně), poté klasika: Make up, aknecolor, pudr…
Večer odlíčím oči, poté opláchnu obličej vlažnou vodou, čisticí gel, poté pleť. vodu, sudocrem a je to…
A pleť mám nejspíš smíšenou (mastná T-zóna, rozšířené póry, zbytek normální, ani suchá ani mastná)
Holky co máte problémy, zkoušely jste Urino léčbu? Je to sice hnusná představa, ale pomohlo mi to.
tak já měla po pubertě pleť celkem ok.. pak mi začla blbnout štítka, a beru euthrox 50mg.. a zbláznila bych se.. mám je na bradě, na kořeni nosu, rozhraní obličeje a krku, hlavně u uší, a občas ve středu krku.. a záda, prakticky celé kolem páteře.. pupen se udělá, ale „neuzraje“ pak zfialový a zůstane třeba 3-4m než zmizí.. je to děs.. byla jsem s tím na kožní, dala nějakou mastičku, ale moc to nepomohlo..
zkoušela jsem leccos, vše fungovalo chvíli… vichy, teď mám garnier, a taky ryor… sehnet noční krém na mastnou pleť je asi zázrak…
kryndy, co bys mi poradila?
antiko neberu, kvůli šž.. ale stejně neměla extra výsledek, nekouřím, a do hospod nechodím.. a co mi zakážete ted.. ![]()
Lakynko, jestli Ti to sedí, tak je vše v nejlepším pořádku. Já už se do Nivey hnát znova nebudu…
Elleonorko, děláš všechno správně!
Jen ten Sudocrem nemusíš používat tak často (jak jsi psala až čtyřikrát denně). Stačí fakt dvakrát. Anonymní, o té léčbě jsem nikdy neslyšela? Co je to zač?
Jinak xsaleen, zkus tu šalvěj, podle mě ty boláky musíš hlavně vysoušet! A pak hydratuj kvalitním krémem (a to opravdu není garnier nebo ryor - pardón já se ale úplně vždycky zatřesu, když slyším o těchto značkách). Jo a noční krém je marketingový tah, aby z Vás vytáhli víc penízků. Cenu to rozlišovat má až u sér, které by měly stát od 800 výš kvůli dráhé technilogii výroby. Jinak to nejsou séra. To už jsme ale zase někde jinde.
P. S. Napadla mě ještě jedna věc. Zkuste si všimnout, jak moc si šaháte na obličej. Já furt! Když jsem si toho začala všímat, tak jsem si připadala až jako úchyl, jak si furt na ten xicht šmatám
Víte kolik bakterií si tam takhle natahám?
Jo jinak předsevzetí bez mačkání zatím nic moc…:,(
kryndy píše:P. S. Napadla mě ještě jedna věc. Zkuste si všimnout, jak moc si šaháte na obličej. Já furt! Když jsem si toho začala všímat, tak jsem si připadala až jako úchyl, jak si furt na ten xicht šmatámVíte kolik bakterií si tam takhle natahám?
Jo jinak předsevzetí bez mačkání zatím nic moc…:,(
Já si ne něj také pořád šahám
vím, že se to nesmí, ale když vím, že mi tam někde „něco“ roste, tak na to musím pořád šahat, dokud nevymáčknu ![]()
A tu šalvěj mám používat v jaké podobě? Je to nějaký olej nebo co? ![]()
A já měla za to, že Ryor je v pohodě, používala jsem tedy od nich Aknestop krém a nemůžu říct, že bych byla nespokojená, ani to není moc drahá kosmetika (krém jsem kupovala kolem 75 Kč), a v drogerii to mají oproti Garnierům a Nivei zastrčené, tak jsem myslela, že je to OK a na nic si nepotřebují hrát ![]()
Ryor je už hodně překonaný, nijak zvlášť svou kosmetiku funkčně neinovuje. Jako je to lepší používat než třeba Alpu (ano, i to některé mé klientky dělají
) Spíš bych řekla, že neuškodí, ale ani nepomůže. O tý šalvěji už jsem tady psala. Kup si čaj v lékárně, vylouhuj si ho a namáčej do něj kapesník (já to dělala ještě když byl čaj horký) a ten pak přikládej na obličej. Dělej to pravidelně, ale max. 14 dní, pak si dej třeba dva týdny pauzu, ona je to dost agresivní bylinka, ale fakt účinná! ![]()