Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Já mám krémy obsahující antibiotikum i jsem dobrala normální atb a pořád se to horší..kožní mi nemůže nic lepšího psát, jelikož do 2 let chci otěhotnět a prý to vadí..ještě k tomu mám alergie na různé látky v lécích takže taky to omezuje..zítra jdu zas tak uvidím co vymyslí. pořád mi nabízí jen antikoncepci a ta je mi k ničemu
Chtěla bych se podělit o moji zkušenost, myslím, ze někomu to muže třeba pomoc. Odjakživa mám spíše mastnejsi pleť, ze i přes den si ji musím obtisknout do kapesníku, abych se neleskla. Používám tekutý make-up od Lorealu, lze už ale sehnat snad jen na Amazonu. Beru Euthyrox 50 a antikoncepci neberu. Ne, ze bych ale měla plnou pleť akne jen sem tam něco mi vyraší podle cyklu. Začala jsem se asi před 3/4 rokem častěji kremovat, jak rádi ráno i večer, a to přípravky od Yves Rocher a pak mám kosmetiku Henriette Faroche, kterou si objednávám z Nizozemí. No, pleť se mi začala zhoršovat, na spancich výsev akne, po tvářích ne tak hrozně, ale ucpaný póry, čelo se mi cele rovnoměrně poselo pupinky. No pak mi mamka vynadala, ze žádné krémy nepotrebuji, ze si akorát ničím pleť, ze na mě útočí reklamy, jak nám to cpou v TV, aby to prodávali a samozřejmě se mi to od ni nelíbilo. No tím, ze pleť nebyla lepší i když jsem si ji ráno i večer čistila, a kremovala nočními denními krémy, jsem si řekla, ze to zkusím. Přestala jsem mazat a udělala jsem si vlastní čisticí vodu z mořské soli, kterou mi nasbirala tchyně u moře a pak ještě vodu s citronem. Potirala jsem si pleť ráno a večer, a krém jen proti vraskam kolem oči. Akne po 2-3 tydnech postupně zmizelo všude, čelo, spanky opět hladké a to jsem si myslela, že už to nebude dobré. Takže musím dat mamce za pravdu. Teď 3 měsíce teda OK. Byla jsem ještě 2 krát u me kosmeticky v Praze a třikrát v sauně. Pleť si tak 2-3 krát týdne natru krémem a denně krémem kolem oči.
Ahoj co vám nejvíce zabralo na akné?Nevím jak se toho mám zbavit.