Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
kryndy
Tak dnes jsem si koupila šalvějový čaj, tak zítra začne léčba
Jen ještě malý dotaz… psala jsi, že si uděláš na 10 min relax, no a kapesník rozprostřeš celý na obličej? Nebo si to dělala po částech? Třeba první čelo, namočila znovu, líce, pak brada…
Právě se bojím, když rozprostřu celý kapesník naráz, jestli to třeba nějak nedráždí oči ![]()
A namáčíš jednou nebo třeba chvíli necháš, pak namočíš, přiložíš znovu…
A poslední otázka… ten čaj aplikuješ ještě teplý nebo necháš úplně vychladnout?
Omlouvám se za možná hloupé dotazy, ale radši se ptám ![]()
přidávám se do klubu ![]()
kdysi jsem hodně trpěla na akné, pak jsem poprvé otěhotněla, pleť jak dětská prdelka, krásná,v životě jsem snad takovou neměla, po porodu paráda,pořád super, za 8m jsem znova otěhotněla,takže furt úžasné, teď jsem 1,5roku po druhém porodu a děs běs, vypadám jak v pubertě ![]()
Z kosmetiky teda používám Dermacol, make-up i pudr, co jsem se bavila s kosmetičkou tak není pravda že ucpávají pory,spíš naopak tu pleť chrání před nepříznivými vlivy okolí (prach, smog, UV, atd.) No já bez make-upu bych ani nevylezla z baráku a i když vím že budu celý den doma tak se stejně hned ráno maluju
Solárko mi osobně v pubertě docela pomáhalo,takže až našetřím nějaké kačky na permanentku tak to vyzkouším i teď a uvidíme ![]()
já měla v tehu tak kolem 7m a po porodu taky klid.. a teď?? no já myslím,že to bude jako s doktorama… co kosmetička to názor…
ale Kryndy, jsme rádi, že tě tu máme.. a co make up a pudr, co doporučuješ ty?
Elleonorko, námačej víckrát
Větší účinky jsem cítila, když byl čaj horký, ale třeba to byla sugesce. Každopádně účinek bude tak jako tak
Mně to oči nedráždilo, ale najdi si svůj způsob. Zkoušej, zkoušej. xsaleen, jsi moc hodná
Make-up stoprocentně za mě ano. Pudr myslím, že je už otázka estetická, ne funkční. Nekvalitní make-upy navíc musíte pudrem zafixovat, aby aspoň něco vydrželo. Ty kvalitní to většinou nepotřebují. Každopádně já pudr používám, protože se hodně lesknu, a tím zmatňuju.
Tak si ten šalvějový čaj také koupím a můžu ho kombinovat s normální kosmetikou proti akné?
kryndy píše:
Elleonorko, námačej víckrátVětší účinky jsem cítila, když byl čaj horký, ale třeba to byla sugesce. Každopádně účinek bude tak jako tak
Mně to oči nedráždilo, ale najdi si svůj způsob. Zkoušej, zkoušej. xsaleen, jsi moc hodná
Make-up stoprocentně za mě ano. Pudr myslím, že je už otázka estetická, ne funkční. Nekvalitní make-upy navíc musíte pudrem zafixovat, aby aspoň něco vydrželo. Ty kvalitní to většinou nepotřebují. Každopádně já pudr používám, protože se hodně lesknu, a tím zmatňuju.
make up ale jakou značku? aby to něco vydrželo, krylo a zároveň neucpávalo…
Marinko, můžeš. xsaleen - Já používám Mary Kay a někdo tu doporučoval La Roche-Posay… To jsou dobrý značky. Pak si tady holky hodně libovaly nad Manhattanem, ale s tím osobní zkušenost nemám. Zkus si přečíst příspěvky dozadu ![]()
Ahoj holky, tak já používám šalvějový čajík asi 5 den, a musím říct že se mi pleť uklidnila, neříkám, že mi akné zmizelo, ale mam ten obličej takový klidný, já mam spíše tedy ty černé tečky a takové malé bouličky, než velké beďary, tak to asi bude na delší trať, jinak jsem dnes byla v drogérce a ptala jsem se na ten protizánětlivý manhattan a už ho nemají, mají vlastní výrobu protizánětlivých make-upů a pudrů, tak jsem je vzala na zkoušku a uvidíme, každopádně ta cena byla super, tak kdybych je měla vyhodit nebude mě to tolik štvát ![]()
já zkouším tu biodermu a taky bych řekla, že lepší…
Kryndy, prosím tě, co je za problém, když se mi dělá akné i v uších? bolí to jak čert
xsaleen píše:Kryndy, prosím tě, co je za problém, když se mi dělá akné i v uších? bolí to jak čert
S tim jsem se nesetkala, občas se mi taky udělá, ale nebolí to. Jinak mně vždycky v uších pomáhal tea tree oil. Hodně vysušuje… Ale používat jen lokálně!
Ahoj, psala jsi, že podle toho, kde se akne vyskytuje se dají poznat příčiny. Ja nemám zánětlivé akné s bílými hlavičkami, ale po tvářích mám rozseté malé podkožní pupínky, se kterými nejde nic dělat.. Nevíš, proč se tvoří? Díky Raduš:)
Radka111 píše:
Ahoj, psala jsi, že podle toho, kde se akne vyskytuje se dají poznat příčiny. Ja nemám zánětlivé akné s bílými hlavičkami, ale po tvářích mám rozseté malé podkožní pupínky, se kterými nejde nic dělat.. Nevíš, proč se tvoří? Díky Raduš:)
Nejspíš se jedná o tzv. krupičku… Kamarádka ji měla a zmizela, když se začala dostatečně čistit a používala tonikum bez alkoholu…
Ahoj.
Mám taky velký problém s akné,už nevím,jak se ho zbavit.
Zkoušela sem všechno možné,ale ani |Vichi nezabírá.
Je mi 31 a sem jak puberták.
K tomu se mim už začaly dělat vrásky kolem očí a nějak nevím čím se matlat,aby to bylo na vrásky a nedělaly se po tom beďary ![]()
Poradíte někdo?
Díky
Ahoj holky,
jak tu nektera z vas spominala kyselinu salicylovou, tak ona zase neni nepritel pro aknozni plet. Ale je pravda, ze zalezi v jakem kremu nebo masti je namichana a jaky ma ten vyrobek kvalitu. Je to beta-hydroxylova kyselina, ktera ma schopnost preniknout az do poru a vlastne rozpustit „zatku“ (ktera se vytvorila z odumrelych bunek a mazu), ktera ten por ucpala a nasledne vzniknul zanet.Takze salicylka je dobra, zabranuje tvorbe pupinku, protoze udrzuje to prostredi, kde se tvori - pory - ciste
.
Lekorice ma zase zklidnujici ucinek na plet a napomaha redukovat zcervenani a vyrovnava barevny odstin po minulych zanetech. Na to je taky retinol. Retinol krome jineho zlepsuje tvorbu kolagenu, cim zajistuje elasticitu pokozky, takze ja bych asi doporucila Anonymni vyhledat pripravky s touto slozkou.
Na redukci telniho mazu je dobry zinekPCA, hexapeptidy snizuji vyskty tmavych skvrn, vytazek z bileho caje zase poskytuje pleti antioxidanty, ktere pokozka ztraci, kdyz bojuje se zanetmi. Kyselina mlecna slouzi jako exfoliator a odstranuje odemrele bunky, takze plet je pak hladsi. Kyselina mandlova redukuje vyskyt pupinku.
Kyselina lipoova je vynikajici na zvyseni ucinku vitaminu C a E, napomaha obnove struktury pokozky a jeji barvy, ktera byla poskozena predchazejicimi pupinky. Pomaha zmirnit zcervenani, velikost poru a jizvy po akne. Tato kyselina se normalne vyskytuje v nasem tele, ale v kosmeickem prumyslu Je to patentovana slozka, takze ji muze pouzivat v produktech jenom vyrobce, ktery ma na ni patent
.