Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj všem. Už si vážně nevím rady, tak mě to dokopalo k tomu, abych napsala tenhle krátký text. Dostala jsem se do obrovskych finančních problémů, splácím co to jde, ale ty problemy jsou tak velké, že se to nedá. Chodím na částečný úvazek do práce protože děti jsou ještě malé a do školky nemůžou. No už si opravdu nevím rady a tak zkouším založit tuhle diskuzi a jít s pravdou ven. Nevím teda jak to tady chodí, ale abych zkusila nějak přežít do dalšího měsíce, tak zkusím jestli by tady někdo neměl zájem třeba o oblečení po holčičce od velikosti 104-110 nebo po kloučkovi od velikosti 62-86. Kdyby třeba někdo zájem o oblečení měl, můžu nafotit ukázku. Nezlobte se za takovou diskuzi, ale momentálně je pro mě každičké koruna dobrá.
![]()
tak pober doma všechny papíry od půjček, exekucí a obratem si vyřiď insolvenci..
tímhle způsobem prodávat dětské hadry je
to by pak tak udělala každá druhá máma na rodičáku…
@Anettsved píše:
Ahoj všem. Už si vážně nevím rady, tak mě to dokopalo k tomu, abych napsala tenhle krátký text. Dostala jsem se do obrovskych finančních problémů, splácím co to jde, ale ty problemy jsou tak velké, že se to nedá. Chodím na částečný úvazek do práce protože děti jsou ještě malé a do školky nemůžou. No už si opravdu nevím rady a tak zkouším založit tuhle diskuzi a jít s pravdou ven. Nevím teda jak to tady chodí, ale abych zkusila nějak přežít do dalšího měsíce, tak zkusím jestli by tady někdo neměl zájem třeba o oblečení po holčičce od velikosti 104-110 nebo po kloučkovi od velikosti 62-86. Kdyby třeba někdo zájem o oblečení měl, můžu nafotit ukázku. Nezlobte se za takovou diskuzi, ale momentálně je pro mě každičké koruna dobrá.![]()
![]()
Finanční poradce. Vezmi všechny dokumenty co k tomu doma máš a vyraz za ním, co nejdříve… Hned si najdi a domluv si schůzku ať to nevyhnije. Dají se najít i zadarmo, případně si domluvit splátky za úhradu jeho služeb. Vyplatí se to když toho máš tolik. Drž se.
Insolvenci, hned. Kdybys potrebovala treba nakej nakup jidla, muzu Ti neco malo objednat z Rohliku nebo Kosiku…
Tak to je mazec, vzhledem k velikosti mladšího dítěte…ty finanční problémy musely být už před jeho početím.
No nic, kontaktuj celou širokou rodinu a popros o peníze nebo alespoň hlídání zdarma, ať můžeš pracovat co nejvíc a hlavně, další děti si pořizuj, až budeš zcela bez dluhů.
Mrkni za kolik se prodává dětské oblečení na netu, lidí to nechtějí. Já teď chci koupit opravdu velký balík za 500,–
@Anettsved píše:
Ahoj všem. Už si vážně nevím rady, tak mě to dokopalo k tomu, abych napsala tenhle krátký text. Dostala jsem se do obrovskych finančních problémů, splácím co to jde, ale ty problemy jsou tak velké, že se to nedá. Chodím na částečný úvazek do práce protože děti jsou ještě malé a do školky nemůžou. No už si opravdu nevím rady a tak zkouším založit tuhle diskuzi a jít s pravdou ven. Nevím teda jak to tady chodí, ale abych zkusila nějak přežít do dalšího měsíce, tak zkusím jestli by tady někdo neměl zájem třeba o oblečení po holčičce od velikosti 104-110 nebo po kloučkovi od velikosti 62-86. Kdyby třeba někdo zájem o oblečení měl, můžu nafotit ukázku. Nezlobte se za takovou diskuzi, ale momentálně je pro mě každičké koruna dobrá.![]()
![]()
Je tady přímo bazar na prodej oblečení.
Psala tady jedna paní, která má spoustu dětí a dluhy a ta spolupracuje s různými organizacemi, charitou atd., od těch dostává jídlo pro děti, potřeby do školy atd.
Zkoušela jsi něco takového?
@truelly finanční problémy vznikli těsně před narozením druhého dítěte, kdy mi z práce volala nadřízená, že by bylo dobré si udělat vysokou školu, jinak bychom se taky mohli rozloučit. Jsem zdravotní sestra, takže ta bez vysoké je prd. Ale bydlím v pracovním bytě, takže kdyby mě vyrazili, byl by to problém a musela bych se samozřejmě i z pracovního bytu vystěhovat.
a ta škola stála velký peníze, plus cesta učební materiál a podobně.
@Anettsved píše:
@free333 to mě ani nenapadlo, zkusím vyhledat
Jedna z těch organizací, co si pamatuju, byla Women for women.
https://women-for-women.cz/
@Anettsved píše:
@truelly finanční problémy vznikli těsně před narozením druhého dítěte, kdy mi z práce volala nadřízená, že by bylo dobré si udělat vysokou školu, jinak bychom se taky mohli rozloučit. Jsem zdravotní sestra, takže ta bez vysoké je prd. Ale bydlím v pracovním bytě, takže kdyby mě vyrazili, byl by to problém a musela bych se samozřejmě i z pracovního bytu vystěhovat.a ta škola stála velký peníze, plus cesta učební materiál a podobně.
Nějak nechápu časové souvislosti… před narozením dítěte, který teď dle velikosti může mít tak max rok, rok a kousek, ti najednou z ničeho nic vznikly obrovský finanční problémy. A to kvůli tomu, žes musela vystudovat vysokou školu. Takže ses stihla přihlásit, dostat a vystudovat? Nebo proč píšeš, že škola stala hodně peněz? Pokud studuješ, tak stále stojí, ne? Navíc lze požádat o prominutí poplatku, což ti téměř jistě uznaji. Kontamtuj charity, požádejte rodinu o hlídání, ať můžeš víc pracovat. A taky existují jesle, ty berou deti už od půl roku.
@Midaku holce 5 a klukovi budou v říjnu 3 roky. Vysoká škola se studuje 3 roky. Prodávám velikosti, které jsou už malé a ne které nosí ![]()
@Anettsved tak pak nechápu proč píšeš, že děti jsou malé a nemůžou být ve školce.. ten triletej teda jo, ale i ten by v klidu mohl být v nějaké dětské skupině aspoň, nebo i ty jesle, mohla jsi ho tam dávat třeba od roka a mohla jsi pracovat na plný úvazek. Když nemáš peníze, nemůžeš holt sedět 5 let s detma na zadku. Jeslti má dítě 3 roky a ty tu VŠ taky na 3 roky, tak nudes končit za rok? Pozadej si o prominutí toho poplatku, fakt by ti to měli uznat. A hledej nějaké umístění klukovi, stačí do září, než půjde do státní školky, přihlášku určitě podej, říjnový děti se leckde dostanou. Někdo ti ho teď stejně hlídá, když chodíš na půl úvazek, ne? Nešlo by to vymyslet tak, abys mohla chodit na celý? Musíš prostě aktivně hledat řešení, ne prodávat na netu oblečení s rádoby smutným příběhem.
Příspěvek upraven 19.04.22 v 08:31