Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Dnes ráno jsem hodně přemýšlela, jak mám obléct dceru do školky. Chodí před obědem ven, spíše na procházku a nechtěla jsem být za exota.
Jak oblékáte své ratolesti ve věku 3-6 let v tomhle počasí?
Dala jsem ji už přechodovou bundu, ale teplejší, tenké softshellky. Boty celoročky a místo čepice teplejší čelenku.
U nás je dnes jasno a 8C.
Vždycky si prohlížím děti, jak jsou u nich oblečené a dnes ráno skoro všechny měly ještě zimní bundu, tak teď trochu přemýšlím, jestli jsem udělala dobře ![]()
Většina dětí měla ještě lyžařské kalhoty dneska
Já oblíkám spíš míň, takže jsem dala pětileťákovi už bavlněnou čepku, slabší budnu a kalhoty si může vybrat softky nebo silnější tepláky. A teď koukám, že se nezvedla mlha, takže dopoledne bude klepat kosu
ale třeba v pátek šajnilo a spolužáci byli spaření, on v pohodě.
Zimní věci už mám skoro všechny protříděné a zaklizené, zaměřila jsem na to ted o víkendu. Takze budeme vice vrstvit, pokud bude chladněji, maji uz přechodové bundy.
@Markéta188 píše: Více
Dcera šla stejně.. měla slabou čepici a ne čelenku, jinak zimního nic
Dneska jsem teda trochu váhala, ale nakonec má taky přechodovou bundu, ale slabší nákrčník i čepici. Jen jsem mu přibalila rukavice. A na venek má jen vnější gumové kalhoty přes tepláky, boty furt zateplené gumáky, přeci jen, vesnice.
Je to teď komplikované. Ale nechci ho oblékat stejně, jako když bylo -10.
Ja mu dávám ráno zimní věci a odpoledne mu vidím na cestu domů tenčí na převlečení. Mám možnost že jezdím pro něj do školky z domova.
U nás ještě ráno mrzne, takže do školky šla v kombinéze a do šatny jsem ji dala trochu teplejší jarní bundu a zateplené tepláky. Teď jsou tu 2 stupně, ale jasno, takže pocitově teplo.
U nás je teda ráno zima, navíc dnes mlha, takže jsem se dneska oblékla stejně „zimně“ jako dřív.
@AnastazieB píše: Více
U nás byla taky ráno mlha, teď je jasno. A jak jsem psala, dcera šla ráno v teplém a s sebou měla v batohu jarnější oblečení. Je to počasí na prd.
Edit: zrovna odvádím naši druhačku ze školy. Ráno šla v zimním, to jí teď nesu v ruce. Jde v teplejších legínkách a slabě mikině, pod ní tričko s krátkým rukávem, má tedy zimní boty. Je jasno a 2 stupně ve stínu.
To dvojí oblečení budeme do školky nosit minimálně do konce tohoto týdne. A bylo to tak i minulý týden.
Příspěvek upraven 02.03.26 v 11:26
Dcera je dnes doma ale v pátek sem ji dala normálně zimní kombinézu a pak sem toho litovala. Rano byla zima, ale jak sme sli ze skolky domu, tak uz se smažila a nemela co odložit.
Kdybych vedla dítě do školky a bylo 8°C, tak ji klidně dám jarní bundu a jarní čepici, ale když jsem vedla dneska ráno do školky já, tak byly -2°C
Takže dostala zimní bundu a teplejší čepici. V ruce jsem ji donesla přechodovou bundu, ve které půjde na procházku a odejde domů. A já zase ponesu zimní v ruce ![]()
U nas je jeste dopoledne zima, takze zimni bunda, zimni cepice a soft s fleesem a pod tim si nechava leginy. Zimni boty. Ale odpoledne po skolce jdeme ven s to bude mit celorocky, vestu a celenku.
Už jsem ho svlékla minulý týden, kdy do školky (chodili na zahradu) měl jarní softshellky, čtvrtek a pátek pouze tepláky.
Jinak ano přechodovou bundu a tenkou čepici. Některá rána si vzal na ruce tenké rukavice (jezdí na kole nebo koloběžce).
Dneska je tedy doma ale šel by v tenkých softshelkách, přechodové bundě a čepici.
U nás je zataženo.
Jo a na nohách má celoročky, dneska by dostal jarní boty.
Ale nežijeme tedy v horách.
Zimní kalhoty / lyžařské jsem poslala už do světa, teplou zimní bundu taky, má jen tenčí zimní bundu a u té mě taky už dost svrbí ruce ji poslat pryč.
Příspěvek upraven 02.03.26 v 11:46