Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Nicole 1234 U nás si tepláky pod kalhoty brali jen při sněhu, kterého letos bylo tedy výrazně více než jiné roky.
Starší má jenom teplé softshell kalhoty a bere si pod ně teplejší legíny. Takže jí dávám už tenkou bundu a pod to teplejší mikinu. Ráno chodí na procházku do lesa a tam bývá ještě chladno, ale zase běhají a na zimní bundu si stěžovala, že jí bylo horko. Paní učitelky jim nedovolí si to sundat
odpoledn3 na hřišti už běhá jen v legínách a mikine, případně bundě. Snažím se spíš vrstvit, než dávat tlusté oblečení, které odpoledne nejde svléct.
Mladší je jiný případ a tam se ještě zimní bunda a oteplováky užijou ![]()
@Janča6 A zvládne si to měnit? Syn toho není schopný. Pokud toho má víc, tak pak zapomene co si vlastně má vzít a narve na sebe první oblečení co tam potká (jeho naštěstí).
Ale je fakt, že kolikrát ty děti tam mají hromádky oblečení. Jsem si vždy říkala proč
To nemyslím špatně. Kolega vedle přepadává s oblečením k nám a ten tam má i zimní kalhoty stále / minulý týdne ![]()
Jsem ráda, že nejsem jediná kdo už jeden v přechodové bundě.
Jsem si říkala, jestli nejsem divná. U nás stále čepice a zimní bundy a to i minulý týden.
Děti v zimních botách odpoledne na hřišti, atd…
@Snopy123 Kazdy ma teplotni komfort jinde. Moje mama se zase divila, ze jsem detem odpoledne dala uz vesty. A u nas je ted 8 stupnu. Na slunku teplo ale ve stinu je teda chladno.
Ještě takový dotaz
Vám oblečení vydrží na další sezonu? Nějak nemám moc co schovávat na další zimu. Bude mu to malé.
@Snopy123 Dcera tam ma taky vzdy jen jedny kalhoty, jednu bundu atd. Je to pro ni jednoduší a sama by stejne nepoznala ktere si zeovna podle pocasi vzit.
@Nicole 1234 Tak minulý týden bylo opravdu teplo. To by mi vesta přišla úplně ok.
Beru to tak co jim dávala učitelka. Tepláky pod zimní kalhoty jim „nařizovala“ při sněhu. Ta naše jim i v pátek nedala bundy na ven dopoledne.
Ono u těch kluků je to možná jiné trošku. Nenosí legíny, nebo já je neviděla ve školce. Dávala bych mu je ráda, ale on by si je nevzal ani omylem.
Navíc u nás ve školce je vedro neustále, takže tam už zase chodí v kraťasech a krátkým rukávu.
Nám se pracovní děti svlékají od středy nějak automaticky. Jak se oteplilo. Průběžně je vidím, že běhají venku s krátkým rukávem. Nenechají si vysvětlit. Chápu softshelku nebo mikinu. Krátký rukáv je zatím moc.
@Snopy123 píše: Více
Jo, je jí čerstvě 5 let, ale zvládala to i před rokem. Stejně tak si pozná svoje oblečení, což prý ani někteří prvňáci nebo druháci
I když ji minulý týden zcela neplánovaně a úplně poprvé vyzvedávala babička, tak dcera věděla, co na sebe a co do ruky.
A řekla bych, že i paní učitelky dohlíží na to, jak se které dítě obléká, jestli toho nemá moc nebo málo. Vím, že občas půjčí něco od dítěte, které zrovna chybí.
Příspěvek upraven 02.03.26 v 11:57
@Janča6 Aha, tak to u nás asi ne. Nebo to mají nějak plošně asi. Synovi tedy pomáhá s oblékáním asistentka stále, ale že by to asi nějak hlídala to si nemyslím.
Syn je spíš teplokrevný, takže spíš mu je teplo než zima. Ale že by si půjčovaly oblečení od sousedů si nemyslím. Schválně se zeptám. To by mě zajímalo.
Vím že mají nějaké erární oblečení, pro případ nehody nebo tak. Ale nikdy jsem obsah nezkoumala.
Dcera chce jen bavlněné tepláky. Kdyz je chladno nechá si pod nima legíny, které má ve školce. Ma tencí mikinu a tencí (přechodovou) bundu. Čepici rano má, ale ví, ze ji nemusí nosit, kdyz je sluníčko. Boty má ještě zimní - nestihla jsem nove koupit. Az se vrátíme z jarnichmprazdnin, mam v planu je koupit a uz bude chodit v teniskách.