Už tři roky boj s jídlem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
6 letech sem měla 15,5 kg dostat do mě něco bylo o nervy a to jsem byla normální zdravý dítě. Dcera je to stejný, akorát je vyšší a ma tu váhu teď v 5 letech, ale od mala s ní je taky boj. Do teď nechápu z čeho vyrostla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byli jste u u Červenkové v Brně na obilňáku? Ta se na to specializuje. Logopedky máte klinické? Používáte kousaci tyčinky, různý píšťalky, kazoo, foukání, bublifuk, brčka, ortovibrator?
Syn má taky oslabené svaly v puse. Ale jidlo to ovlivnilo jen částečně. A ano, nejhorší je druhy chod u oběda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musí to být vyčerpávající, to je jasné, ale podle výšky a váhy tO zvládáš perfektně. Dcera 3,5 roku měří 94,5 a váží nevím přesně, ale bude to pod 13 kg.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
Byli jste u u Červenkové v Brně na obilňáku? Ta se na to specializuje. Logopedky máte klinické? Používáte kousaci tyčinky, různý píšťalky, kazoo, foukání, bublifuk, brčka, ortovibrator?Syn má taky oslabené svaly v puse. Ale jidlo to ovlivnilo jen částečně. A ano, nejhorší je druhy chod u oběda.
Ano, kromě ortovibrátoru používáme vše, logopedky jsou klinické.
Brno máme tedy přes celou republiku, ale podívám se na to, děkuji moc.
A jak je to u vás? Co pomáhá nejvíc? Děkuji.
- Citovat
- Upravit
@WestBoy píše:
S jídlem se nebojuje!
Je to jen jídlo, neumí se Ti bránit.
Nepoužívám na to jídlo meč, nebo pistoli, zatím ![]()
- Citovat
- Upravit
@Santa Juana píše:
Musí to být vyčerpávající, to je jasné, ale podle výšky a váhy tO zvládáš perfektně. Dcera 3,5 roku měří 94,5 a váží nevím přesně, ale bude to pod 13 kg.
No pije i Nutridrinky, to je podle mě to, co to zachraňuje…
A dcerka Ti jí hezky? Děkuji za Tvůj příspěvek.
- Citovat
- Upravit
Ano, obě děti měly problém s jídlem. Syn měl poměrně dlouho problém s kousky, hned se pozvracel, dodnes nezvládá zubaře. Dávala jsem mu jídlo, co zaručeně snědl a postupně přidávala další. Váhově na tom ale nebyl špatně, nastupoval do MŠ ve 4 letech s 15 kg. Dcera problém s kousáním nemá, ale má hodně omezený jídelníček ze zdravotních důvodů. Ta má ted ve skoro 3,5 letech 12,5kg a 93 cm, dostává UM a opět nabízím to, co zaručeně sní.
Na gastroenterologii předepisují vysokokalorická pitíčka i pro malé děti, nevím už, jak se to jmenuje, ale klidně ho zkus tímto přikrmovat. Na problémy s kousáním se doporučují kousáky, některé vibrují. Na internetu najdeš i prodejny, kde bys mohla se synem vybrat takový, co by mu vyhovoval.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme syna nejedlika. Bude mu 8. Jednu dobu to celkem šlo, protože měl svá jídla, co jedl. Aktuálně nevím, co jí. Je toho minimum. V 5 letech měl 118 cm a 18 kg a patřil mezi největší děti. Teď mu bude 8, má 123 cm a 21 kg. Takže za 3 roky přibral 3 kg a vyrostl 5 cm, což je málo, ale doktorka je zatím celkem v klidu. Naštěstí je po odkladu takže je prvňák a ve třídě je spíš menší.
Taky měl oslabené svaly v puse.
Aktuálně už scény nedělá, protože ho jíst nenutim. 5× denně má jídlo a buď ho sní nebo ne. Doma se snažím, aby ke každému jídlu měl aspoň něco, co jí.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@JancaS84 Díky. A můžeš mi prosím zhruba napsat její jídelníček?
Kdyz jde přes týden do školky, tak snídaně nula o víkendu sni aspoň třeba toast nebo půl rohliku se sunkou apod. Pak když se ji ptám co jedla ve školce tak dnes to třeba na svačinu byla kůrka z chleba a na oběd trochu polívky a suchou rýži. O víkend to bývá podobně, polívku většinou sni ale jen nudlovou nebo cockovou a nesmí v tom být maso. Pak teda jak kdy těstoviny s omáčkou, knedlu s omackou, maso skoro vůbec. Odpolední svacina taky škoda mluvit, pár zobancu něčeho, někdy dá celý jablko. A na večeři třeba kousek pizzy, nebo suchý špagety.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
No pije i Nutridrinky, to je podle mě to, co to zachraňuje…
A dcerka Ti jí hezky? Děkuji za Tvůj příspěvek.
Jedla hezky tak do 2 let (ale už před prvním rokem začala proti vrstevníkům na vzrůstu ztrácet), pak kolem těch 2 let chvíli v rámci vzdoru katastrofa. Teď je to zase trochu lepší, ale je vybírává, jedla by jen dobroty
. U jídla víc mluví než jí, když fakt chci aby něco snědla, musím ji nakrmit nebo vymyslet hodně velkou motivaci, jinak povídá a povídá a nežere.
jinak naše Dr. to neřeší, prej nemá být po kom vysoká (jako jo, jsme menší, ale zase ne trpajzlici a dcera je fakt na úrovni dvouletaku momentálně). Chtěla jsem do Motola, ať ji zkouknou, tak jsem si to domluvila přes jiného lékaře. Už jsme byli objednání, ale pak dcera onemocněla, tak jsem se omluvila, měli se mi ozvat zpět s termínem, ale zvysoka na mě prdí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn je taky nejedlik, ještě ve škole s tim bojujeme. Má pár jídel co sní zaručeně, ale většinou jsou to jídla na sladko, což spíš omezuju. Hodně pomáhá velká fyzická aktivita, čerstvý vzduch. Když pak běhá někde cely den po vsi, na horách, v lese apod, tak toho spořádá jak dospělý chlap, ale v běžném režimu je problém i malá svačina ve škole
pokud musí jíst, tak co zkusit aspoň nějaké nutridrinky občas?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ano, kromě ortovibrátoru používáme vše, logopedky jsou klinické.
Brno máme tedy přes celou republiku, ale podívám se na to, děkuji moc.
A jak je to u vás? Co pomáhá nejvíc? Děkuji.
No to uz je asi pozdě, ona řeší spíš miminka-nejezeni, proto jsem myslela, že když vám nejí, že jste tam byli…
Syn nemá problém s jídlem, že by nejedl, váží 15 kilo a má 2,5 roku a kousek.
Ale díky těm ochablym svalům má spíš problém s mluvou u to žvýkání jídla - obzvlášť druhý chod u oběda, maso, ji málo. Vydrží chvilku, pár soust.
Na logo chodíme od září. První konzultace byla loni v květnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, prosím anonymně.
Mám syna 3,5 roku. Má jednu nemoc, kvůli které měl těžký začátek, dlouho na JIP atd., což melo vliv i na jeho orofaciální vývoj, a dodnes prakticky nekouše jídlo. Chodíme na logopedii, šla jsem i ke dvěma jiným pro další rady, byl u psycholožky - tam vše v pořádku. Radami logopedek se řídíme, ale stále je to katastrofa a já už nějak nemám sílu.
Kvůli nemoci má navíc vysokokalorickou dietu a prostě ho nemůžu nechat vyhladovět. Každé 3 měsíce jezdime do Motola kde ho i měří a váží. Už skoro rok nic nepřibral. Má 100 cm a 14kg.
Holky, zažila jste některá denodenní scény u jídla, pláč, křik, cokoliv, jen aby nemuselo dítě jíst? Nejhorší jsou obědy.
Budu ráda za vaše postřehy.