Je to normální? - jídlo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1735
1.2.22 12:25

Je to normální? - jídlo

Zdravím, mám desetiměsíční dvojčata, která krásně jí. Ale přeci jen máme takový menší problém.. Vše jí samostatně.. Zvlášť brambory, pak zeleninu, pak maso/vejce. Stejně tak se svačinou.. Sní mi jen jednoslozkovou presnidavku, samotný banán, samotný jogurt. Pokud vidí že je na talíři například rizoto tak se až hystericky vztekají. Ve chvíli kdy dám vše na hromádky a dávám to postupně tak je vše ok… Rozhodně nemám problém jim to dávat zvlášť, ale jen tak nad tím uvažuji. Nemůžu tedy udělat ani normální vývar nebo omáčku s masem, ani kaši s ovocem. Přijde vám to normální? Moc děkuji za všechny názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1205
1.2.22 12:39

Jo, je to normální. Některé děti to tak mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76012
1.2.22 12:40

@Elea9 :D moje dcera má 5 a částečně to dělá dosud, ráno sní lžičkou samotné máslo, odpoledne samotný rohlík a večer samotnou šunku,
nebo jí jen suché samotné těstoviny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
1.2.22 12:44

Ano, kamarádka má takového syna. Už je mu přes dvacet a jídla typu rizoto nebo salát dodnes nemá rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9636
1.2.22 12:46

Jo, je to normální. Naše děti separování přešlo až někdy ve škole. A dodneška jedno preferuje přílohu zvlášť, omáčku zvlášť a maso zvlášť a nemusí třeba rizoto, protože je všechno smíchané dohromady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
1.2.22 12:54

Synovi omáčku do rýže zásadně nemíchám, těstoviny nechávám částečně suché. Omáčku jen kopeček doprostřed. Z rizota většinou vybírá nejdřív jen rýži. Ale jako malý mi tohle nedělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24750
1.2.22 13:08

:lol: jj, tos mi připomněla nedělní scénu mé pubertální dcery, že jsem jí tou svíčkovou NAMOČILA KNEDLÍK a že to teda takto rozpatlané určitě nebude jíst, že je to hnusné (rozuměj mokré a smíchané) a že by bylo nejlepší tu omáčkou dát stejně vedle do misky :mrgreen: Ona si např. ani nemaže pečivo, nemá to ráda - veme si rohlík(chleba) - ale k tomu tvrdý sýr nebo šunku dá prostě bokem.. jo a zeleninu si nedá na stejný talíř, ale veme misku, aby se ta zelenina nedotýkala toho pečiva :lol:
neboj, jinak je úplně normální a má (skoro) samé jedničky, má normální zájmy i kamarádky a rozhodně není žádný Monk (spíš pěkná bordelářka)
já osobně bych tedy tohle upřednostnila v jejím vnímání pořádku v pokoji, protože bordel nevnímá vůbec.. čili některým exemplářům tahle úchylka zůstává i do pozdnějšího dětství :mrgreen: znám více dětí, co jí jídlo takto samostatně, tak se tím vůbec netrap, dej jim to samostatně a uvidíš časem, zda se „otuží“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
1.2.22 13:21

Jo, dcera taky, doted (ma 6) to obcas pretrvava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
1.2.22 15:05

Moc vám všem děkuji za reakce. Mě to přišlo zvláštní protože neznám žádné dítě, které by to takto mělo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24750
1.2.22 16:08

@Elea9 jezdila jsem léta s dětmi na tábory, externě se pár let pohybovala ve školství a domů si brávala celkem často kamarád-k-y svých dcer, takže tě mohu 10000% ubezpečit, že je to celkem běžné a ještě OK
horší je, když dítě do tří let jí jen ovoce a čokoládu (měli jsme v rodině), ze všeho ostatního psychosomaticky blije.. nebo když má záchvaty kvůli masu nebo jiným potravinám… jsou i děti, co některá jídla cítí a normálně se jim nadavuje… (mně to třeba dělá kvasnicová pomazánka a dršťky)…
buď ráda, že „JEN“ oddělují
i když pomalu pracujte na přibližování těch potravin, protože ve školce děti „míchané“ jídlo prostě běžně dostanou.. tak prostě nabízet a otužovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.22 17:14

@Lucy75 oni to dřív normálně jedli ale jestli je to teď nějaké období… Nevím no.. Naštěstí do školky mají ještě dost času. :)

• Citovat
  • Upravit
2005
1.2.22 17:46

Dcera 7 let taktez vse separovane. Zvlast maso, vedle sucha ryze, vedle salatova okurka. Nezlomime to nijak. Mladsi uz se od ni inspirovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí