Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte, s manželem přemýšlíme jestli už máme pořídít dcerce normalní postel se zabrany,má 13 měíců a spí tak: postýlku máme přiraženou k posteli a oddělanou bočnici, spí tak už nějakou dobu. normálně v postýlce spala jen jako malé miminko,pak s námi v posteli a nakonec jsme to odbourali na postylku bez bočnice. Zkoušeli jsme ji tam nedávno dát a řev neskutečný,tak jsme ji museli zas sundat. Chtěli by jsme ji udělat pokojíček,tak řešíme to spaní v postýlce. V noci jsme teda spíš vzhůru než spíme,tak nevím
Z naší postele si převážně sleze sama,pokud nejančí
díky za tipy
Buď bych jí zkusila dát její postýlku bez bočnice do pokojíčku nebo rovnou pořídila velkou postel.Ale pokud jí postýlka není malá, tak bych jí klidně nechala v ní.Malá jde do velké postele teď ve skoro dvou letech a v postýlce by ještě klidně nějaký ten čas vydržela.
mě se to zdá ještě brzo, mám malou 15 měsíců a v postýlce bude spinkat do dvou let a pak koupíme velkou postel s bočnicí…
Mě se na to také zdá ještě brzo, aby ti v noci nespadla. Umí už slézat?
Naše spí ve velké posteli v pokojíčku asi od 15.měsíců,ale jen po obědě.V noci spí s náma ![]()
Zkusila bych jí dát na zem rošt a matraci(aby nebyla matrace jen na zemi) tak budeš mít jistotu,že zatím nespadne u nás to bylo měsíc a pak šel do velké postele(měl pravda dva roky),ale s velké postele nikdy nespadl.Mladší bude v postýlce tak do 6ti
Toho budu totiž honit někde na půdě jak ho nechám někde v prostoru,kde má volnost.Má zatím 10m takže je fakt brzo a v postýlce je rád-naštěstí.
Jen ,aby malá jak bude moct slést s postele stejně nedošla k Vám do postele,ale možná se jí bude v pokojíčku líbit a nude spát v posteli celou noc.
Syn z malé postýlky vylezl, když mu bylo 13 měsíců, tak šel do velký a spokojenost na obou stranách, pro něj něco nového a my klid v ložnici ![]()
http://www.detske-pokoje.eu/…iv-smrk.html
my koupily tuhle malímu jsou 2 roky a má jí asi 4 měsíce je z ní nadšenej
jo už si sleze sama. Vím,že je to celkem brzo. Ale zas na druhou stranu si říkam,že se ji tambude třeba líbit a bude i líp spát. Ještě mě napadlo,jestli třeba nedat do postýlky jen nějakou zabranu a odsunout ji od postele. Bez zabrany ani náhodou,cestuje všude možně celou noc.
Syn šel do velké postele až ve dvou letech a do 3 let mi každou chvíli spadnul. Naštěstí postel je nízká a na zemi jsme měli molitan.
@Petrlis píše:
Syn šel do velké postele až ve dvou letech a do 3 let mi každou chvíli spadnul. Naštěstí postel je nízká a na zemi jsme měli molitan.
My dali na postel zábranu,jinak by taky byla furt na zemi ![]()