Užili jste manducu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2249
11.4.16 22:09

Užili jste manducu?

Ahoj, mám možnost získat od kamarádky manducu. Teď ale přemýšlím, jestli ji užiju nebo jestli ji nemám přenechat někomu jinému. Můžete mi prosím poradit, při jakých příležitostech používáte nosítka? Jestli spíš na kratší vycházky (třeba na nákup) nebo naopak na výlety? Malý je docela pořízek, má v sedmi měsících už deset kilo, tak taky nemám představu, jak dlouho se dá takové dítě nosit. Nechci, aby mi nakonec jenom ležela doma.
Díky za postřehy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4009
11.4.16 22:14

My vsude. Zase ale nevyuzivame kocar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
11.4.16 22:16

Tak já jsem šátek nebo nosítko používala a stále používám hodně (dcera 15 M a 10 kg). Ven na procházky (kočár dlouho nesnášela), do školky se starším (neměla bych ji kde odložit v šatně a samotnou venku v kočáru bych ji nenechala), na nákupy (než začala sedět), doma na úklid (nechtěla odložit do ohrádky), na spaní na návštěvách, do mateřského centra na zpívání se starším (tam také spala), na spaní doma, když rostou zuby,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
11.4.16 22:19

Mám šátek i manducu, využívám na venčení psů, na rychlé nákupy, při vysávání… no prostě každou chvilku :-) Určitě využiješ. Naše juniorka taky nenní zrovna drobek, ale na zádech se nosí dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32866
11.4.16 22:23

Měla jsem na obě děti, používala převážně od 4-5 měsíců do dvou let. Na úřady, na poštu, na návštěvy. Dobře do roka i víc jsem nosila na břiše. Mladší měl v 6mes. 9 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2050
11.4.16 22:26

@Martinik ja využívám dost, hlavně na delší vycházky, staršímu je 19 měsíců, tak moc daleko nedojde a sourozenecky kočár jsme neporizovali. Mladší jsou 4 měsíce a má 6,5 kg a i když ujdu nějakých 6 km, tak ji ani necítím a to ještě tlačím kočár :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
11.4.16 22:31

@Martinik Mám sice jiné nosítko a používáme i kočárek, ale využívám ho dost často, skoro denně, pro 7m syna na procházy, nákupy, když jdeme se starším na cvičení (bez nosítka by byla celá akce nemyslitelná), do MHD i na doma, když malý nechce ani náhodou být sám a já potřebuju třeba vařit. Používám ho i pro staršího syna (2,5 roku), i když to už jen sporadicky, ale na delší výlety se hodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
11.4.16 22:52

Ja jsem z tech, ktera ji moc nevyuziva. Vsude beru kocar, manducu jsme meli jen v lete na dovolene, mala v ni byla tam, kde se to nedalo vyslapnout kocarem. Aby v ni byla cely den treba, tak to ne. No a ted max na zahradu, kdyz chci mit volne ruce a na noseni na rukou uz je mala tezka. Je to dobra vec, ale u nas je vyuziti minimalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
11.4.16 23:26

U nas nosi uz druhé ditko :potlesk: mam ji moc rada, stridam s kocarem dle situace. vyuzivam ji se psem a na ruzne pochůzky jako lekar ci urady. doma třeba vůbec, neprijde mi to prakticke :nevim:
první syn zhruba od 5mes, pak jsem nosila nekolik mesicu docela dost a od te doby, co zacal okolo roku chodit uz mene a méně. od roka a pul do ni nechce vubec. druhy zatím uvidíme, nosim teprve 2 mesice.
kazdopadne oba synove ji měli v miminkovskem obdobi radi, zanuchnali se tam a chrneli nebo spokojene pozorovali okolni svet.
ale neumim si představit nejake dlouhe vylety ci tury, to by me položilo. a v lete je v tom docela horko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
11.4.16 23:43

Já to mám tak, že nosítko nijak moc nepoužívám, jen sem tam, ale přesto jsem ráda, že ho mám, protože jsou situace, kdy se fakt hodí.
Třeba když naši byli malé mimča, dobře se mi s nimi v nosítku dělaly domácí práce, když zrovna nespali a vyžadovali mou pozornost a při odložení řvali. Nebo když mimi večer nechtělo spát a potřebovala jsem uložit starší a říct pohádku, tak mimčo šup do nosítka a pochodovala jsem si s ním po pokoji a vyprávěla starším pohádku, usnuli u toho všichni.
Teď u nejmalší ho používám, když vodím nejstaršího syna do plaveckého kroužku - nemůžu tam do šaten s kočárem, takže přendám mimčo do nosítka a jdu. Bez nosítka v tomto případě neproveditelné, když nemám jiného dospělého, který by mi s mimčem počkal před bazénem.
A tak podobně :)
Zkrátka, nevyužívám moc, ale dost se mi hodí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
11.4.16 23:44

Manduca mi nevyhovovala, ale v šátku jsem tahala pořád, kočárek jsem využila minimálně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9967
11.4.16 23:44

Hodně, na obě děti. A to nejen na vyběhnutí do obchodu (než z auta vyložím kočár a motat se tam…).
Jasně, výlety, procházky třeba do lesa a tak.
Ale hlavně i doma. Když jsou ubrečené a chtějí se chovat, tak manduca. Nebolí ruce a navíc je mám volné a můžu se najíst, uvařit, cokoliv.
Je to i pomazlení i teď, když jsou větší. (Starší jsme nosili tak do dvou let, pak už jí neseděla, nemáme rozšíření pod kolena).
Kočárek využívám úplně běžně. Manducu mám moc ráda.
Když byly menší a nemohly usnout, manduca zabrala.
Teď, když už má mladší 9 měsíců a skoro 10 kilo, tak tím víc nosím, protože v rukách ji dlouho neunesu. Líbí se jí i na zádech, takže paráda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1589
12.4.16 01:11

U me to byly vyhozne penize. Ja jsem clovek, co se poti a citila jsem se jak svazana, omezena, porad me to nutilo jednou rukou dite prdrzovat. Jestli jsem ji pouzila desetkrat? Vetsinou na nejakych vyletech. Ve meste pouze kocar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45685
12.4.16 01:23

Ani mne manduca nijak zvlášť nezaujala. Na delsi trasy mi to prislo vyloženě nepohodlne. Použila jsem jen parkrat v obchode treba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
12.4.16 06:18

Manduca je myslím do 15kg. Využila jsem ji hodně a ještě využiju na druhé, ale zase moc nepoužívám kočár, ten mi doma spíš překáží. Využila jsem ji na nákupy, kratší i delší výlety i jen tak na procházky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí