Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ani mne manduca nijak zvlášť nezaujala. Na delsi trasy mi to prislo vyloženě nepohodlne. Použila jsem jen parkrat v obchode treba.
Manduca je myslím do 15kg. Využila jsem ji hodně a ještě využiju na druhé, ale zase moc nepoužívám kočár, ten mi doma spíš překáží. Využila jsem ji na nákupy, kratší i delší výlety i jen tak na procházky.
@Martinik a uz v ni nekdy byl? Mne v ni dcera byt nechtela, zkusily jsme ji asi 3× a pak jsem prodavala dal. No a 10 kilo ani nema, to bych ji nenosila a preferovala kocarek.
@Martinik píše:
Ahoj, mám možnost získat od kamarádky manducu. Teď ale přemýšlím, jestli ji užiju nebo jestli ji nemám přenechat někomu jinému. Můžete mi prosím poradit, při jakých příležitostech používáte nosítka? Jestli spíš na kratší vycházky (třeba na nákup) nebo naopak na výlety? Malý je docela pořízek, má v sedmi měsících už deset kilo, tak taky nemám představu, jak dlouho se dá takové dítě nosit. Nechci, aby mi nakonec jenom ležela doma.
Díky za postřehy
u nás zrovna manduca fakt ne, ovšem šátek - tančení, výlety, mhd, veškeré nedostupné věci s kočárem atd.. šátek používáme téměř denně, když rostou tesáky, tak si dokonce navážu dítě a spím s ním v křesle
za mne určitě ano. Max ji prodáš, tohle neztrácí hodnotu.
Manducu jsem použila jen na pár minut. Koupila jsem ji, protože kamarádka mi ji doporučila, jak je super, ale u mě se neosvědčila, dcera v ní vytrvale brečela a ani mně to nevyhovovalo, nejsem velký silák a dceru jsem jednoduše neunesla plus jsem se bála, protože mám hodně nízký krevní tlak, abych i s dcerou neomdlela. Ale někdo na Manducu nedá dopustit.
@Martinik U první dcery jsem používala denně na odpolední spaní, byla totálně nekočárková, v kočárku řvala. Plus nějaký ten výlet nebo pochůzky a tak. Druhá byla kočárková, ale v Manduce i několikrát denně. Bydlím na vesnici, všude jezdíme autem, školka, nákupy. Nechtěla jsem několikrát denně skládat kočár a ani vajíčko jsem netahala, takže z auta do Manducy, furt, všechno vodění starší do školky (měla i třídu v patře bez výtahu) a všechny nákupy. Starší ve vozíku, malá v Manduce. Ale na břiše jsem zvládla tak do 9 kg, pak už jsem se musela naučit záda. Nejlepší investice do výbavy, ale to je jistě individuální.
Jestli je možnost půjčit si Manducu na vyzkoušení, třeba od někoho z rodiny, je to lepší, než koupit a až potom zjistit, že to není ono.
Holky, moc díky za vaše zkušenosti. Manducu určitě napřed u kamarádky vyzkoušíme, kvůli tomu prvnímu dojmu, a myslím, že ani nebude problém, aby mi ji nechala třeba týden na testování. Já mám spíš strach, že postupně opadne nějaké to prvotní nadšení, ale jak říkáte, v nejhorším ji můžu prodat dál. My jsme s malým ani nešátkovali, tak k tomu tak nějak „nemáme vztah“, ale třeba si ji zamilujeme, kdo ví
Myslím si, že k tomu nejspíš budu mít stejný přístup jako @Klementyna, bude to asi prostě pro mě jedna z věcí, kterou třeba nevyužiju denně, ale budu ráda, že ji mám ![]()