Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
Dnes jsem měla s přítelem pohlavní styk. Jelikož, náš pohlavní styk, byl poněkud tvrdý a rychlý stal se nejspíš problém. Po ukončení styku, měl přítel prázdný kondom(trochu pozůstatku spermatu) a měl ho nasazený v půlce penisu. Proto s přítelem nevíme, zda se kondom nějak sundal nebo ne(jen dodávám že po posteli byla velká mokrá skvrna, tak jestli náhodou sperma nemohlo vytéct). Po úplném ukončení sexu jsem si po 3-4 hodinách vzala tabletu Escapelle. Co jsem četla v příbalovém letáčku, co nejrychleji se podá tím lépe působí. Dnes jsem měla lehké bolesti v podbřížku a trochu nechutenství, stejně jako bylo psáno na příbalovém letáčku co to s použitím této tablety může dělat.
Cchtěla bych se zeptat, jak se pozná že nejsem těhotná a po jaké době je dobré si udělat těhotenský test. MS jsem měla kdysi vyvolávanou a ted jí každou chvilku očekávám. Když dostanu menstruaci je dobré si udělat pak těhotenský test?
děkuji.
Ne to možné není, ta tableta je taková hormonální pěst že je jisté že těhotná nejsi. Pravděpodobnost že to prošlo tím kondomem, ty jsi zrovna měla plodné dny a připravené vajíčko a tableta nezabrala je nula.
Ahoj, jak to myslíš?
„ty jsi zrovna měla plodné dny a připravené vajíčko a tableta nezabrala je nula.“
děkuji
Nooo, já kdysi escapelle použila a stejně jsem otěhotněla!!! Bohužel se to fakt nehodilo a šla jsem na přerušení. Ale tuto zábranu početí už nikdy
@Catryn píše:
Ahoj, jak to myslíš?
„ty jsi zrovna měla plodné dny a připravené vajíčko a tableta nezabrala je nula.“
děkuji
Otěhotnět nemůžeš kdykoliv, je jenom pár (cca 4) dny v měsíci kdy otěhotnět můžeš, záleží to na tvém menstruačním cyklu (je to cca týden před menstruací). A v tu dobu je vajíčko připravené na spermii (nemusím ti doufám psát co je to vajíčko), v jiné dny a i kdyby jste souložili bez kondomu tak mimo ovulaci neotěhotníš.
@Aletheia Nezlob se. Ale toto je hloupost. Nekdy je hold ovulace rychlejsi, nez uziti a zafungovani tablety. Jako u me. Termin mam v cervnu
POKUD OVULACE JE DRIVE… TABLETA PROSTE NEFUNGUJE. Dr. me i uklidnil. Ze po techto tabletach levonorgestrelu, coz je Escapelle i Postinor se rodi normalne zdrave deti ![]()
Moc zdravim, chtela jsem se zeptat na vase zkusenosti s Escapelle. Uzila jsem ho ve stredu cca hodinu po styku a ve ctvrtek mi bylo na umreni
,a dnes je patek a stale mi neni do smichu. Z letaku se neda vycist, jak dlouho ty nezadouci ucinky trvaji, nebo jestli mi bude spatne az do menstruace.
Dekuji za vase odpovedi.
@Alice0021 píše:
Moc zdravim, chtela jsem se zeptat na vase zkusenosti s Escapelle. Uzila jsem ho ve stredu cca hodinu po styku a ve ctvrtek mi bylo na umreni![]()
,a dnes je patek a stale mi neni do smichu. Z letaku se neda vycist, jak dlouho ty nezadouci ucinky trvaji, nebo jestli mi bude spatne az do menstruace.
![]()
![]()
![]()
Dekuji za vase odpovedi.
Ja jsem si vzala escapelle cca pred 10dny a bylo mi strašně. Nehorazne bolesti podrisku s břicha, bolest hlavy a zvracení po alkoholu. MS mám dostat az za 8dni a uz dva dny dost spinim, ale ms furt nikde. Předtím jsem z toho byla dosť vystresla, ale buď v klidu
za jak dlouho mas dostat ms? Po ní by ti uz pak melp být ale mnohem líp a pokud ne, tak navstiv lékaře ![]()
To ja nemela ani tak bolesti bricha a zvraceni u me taky nehrozilo, spis hrozny prujem a hrozne vykyvy nalad, ale fakt depky.
:zedNespinila jsem vubec a za 14dnu jsem dostala menzes presne na den, ale s tim, ze pul dne silne krvaceni a pak na nekolik hodin ustalo a vecer znova krvaceni.Byla jsem na nervy, takze uprk do lekarny pro tehot.test,ktery dopadl negativne.Uz to nikdy nechci zazit,
Sbohem Escapelle.
@Alice0021
No na každého escapelle působí jinak
![]()
Tak hlavne, že to dopadlo podle tvých představ ![]()
Jinak přesně tak, escapelle-snad navzdy sbohem ![]()