Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ty jo, ja vam nevim, ale nepsala bych, ze vyzije „v pohode“. Zakladatelko-vyzijes, ale podle mne zadny slagr. A nejde o to, ze by to clovek nevydrzel par mesicu, ale mit na vse 10tis mesicne je proste malo. Vim, o cem mluvim, jsem take s ditetem sama. A neznamena to, ze bys jedla suchy housky, ale treba se neda usetrit a kdyz, tak strasne malo. Takze treba pri vetsich vydajich, pruserech, to je na nic. Nemluve o tom, ze treba clovek chce jet na dovolenou a ne jen prezivat. Takze za mne-vyzijes, ale dlouhodobe je to takto fakt voser..
Podle mě úplně v klidu. Zvlášť pokud pracuješ v místě bydliště a nevyhazuješ tudíž za dopravu. Navíc sem tam by mělo přijít alespoň něco na alimentech, ne?
https://www.emimino.cz/…ajem-449960/
Můžeš si napsat s touto uživatelkou. Máte stejný problém, zcela totožné náklady a zcela totožné příjmy. ![]()
Tak dcera už není ůplně malá, mohla by sis vzít i nějakou druhou práci/brigádu.
A hned by bylo líp.
@Kolicek95 opravdu nejsem zakl.teto diskuze.
Jj vim ze setreni nebude zavratne. Alimenty nemame, protoze mame peci spolecnou, ale nastesti mame dobre vztahy a na vse se dohodneme a jdeme se vsim na pul. A to jeste nevim jak to je s ele.+plyn kdybych si Ji musela na sebe napsat ![]()
@K82 píše:
Ty jo, ja vam nevim, ale nepsala bych, ze vyzije „v pohode“. Zakladatelko-vyzijes, ale podle mne zadny slagr. A nejde o to, ze by to clovek nevydrzel par mesicu, ale mit na vse 10tis mesicne je proste malo. Vim, o cem mluvim, jsem take s ditetem sama. A neznamena to, ze bys jedla suchy housky, ale treba se neda usetrit a kdyz, tak strasne malo. Takze treba pri vetsich vydajich, pruserech, to je na nic. Nemluve o tom, ze treba clovek chce jet na dovolenou a ne jen prezivat. Takze za mne-vyzijes, ale dlouhodobe je to takto fakt voser..
27- 15 - 3 =9 a to zadny v klidu a pohoda fakt neni.
@Konnny píše:
No vsak to jsem psala..
@Konnny píše:
pro někoho evidentně jo. Ale chápu, lidi kteří mají zahradu, zvířata (stačí i jen "blbé slepice), tak jim na jídlo opravdu může stačit 5000,–/měs v pohodě. Oni pak nechápou, proč lidi z paneláku kupují jablka za 40,– apod.
Zase zit v klidu za 9 tis.na mesic je luxusni nez mit na mesic 15 a byt porad ve stresu
@Kolicek95 píše:
Paní tu psala nedávno. Je u rodičů.
Jo a vidíš, tam ji všichni říkali že ne a tady jak deset stačí
se picnu ![]()
@Anonymní píše:
27 je cisteho. Ja vim ze to neni vhodna dobanapadla me i 1+1 ale dceri je 9 a myslim si ze takhle budeme mit obe alespon soukromi.
Je jí teprv 9. To bych šla raději do staršího 1+1 a měla na aktivity a výlety, než větší byt a bez peněz na výlety a přilepšení.
@janickaIII píše:
pro někoho evidentně jo. Ale chápu, lidi kteří mají zahradu, zvířata (stačí i jen "blbé slepice), tak jim na jídlo opravdu může stačit 5000,–/měs v pohodě. Oni pak nechápou, proč lidi z paneláku kupují jablka za 40,– apod.
Tak zrovna,,blbe” slepice vas vyjdou draz, nez koupe vajec v obchode. Ty slepice nemuzou zrat jen travu, ale kupuje se jim zrni, v zime granule. Nebo kdyz nekdo krmi jen zbytkama, z toho vejce neponesou. Kralici neco podobneho. Dnes uz se doma zvirata vyplati chovat jen pro to, ze vite, ze jite domaci…Jinak je to pekne drahy konicek
….Mame doma, tak vim, o cem mluvim…. ![]()
Bude to finančně hodně napnutý. Ale máš střidavou péči - tj. v týdnu, kdy je dcerka u táty, si můžeš přibrat druhou práci nebo brigádu.
Zvaž, jestli by jsi nemohla nabídnout někomu úklid, žehlení,…
Nebydlim u rodicu, bydlim u pritele zatim. Vim, nad tou krizi taky premyslim.