Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslím, že s desítkou měsíčně vystačíte. Nebude to na žádné vyskakování, ale ani nebudete třít bídu s nouzí.
Leckterým rodinám musí stejná částa vystačit i na tři, čtyři členy, tak co bys to nezvládla s „jedním a půl“ ![]()
Tak asi ano, sice si nebudeš moct moc vyskakovat, ale na umření to nebude. Trochu off-topic, ale ty nájmy jsou fakt úplný absurdus už ![]()
Na vyskakování to nebude, ale nouzi mít taky nebudete, takže za mě v pohodě ![]()
No ty nájmy jsou naprosto šílený, ale pokud nemáš jiný východisko, tak se to dá skousnout
27 je cisteho. Ja vim ze to neni vhodna doba
napadla me i 1+1 ale dceri je 9 a myslim si ze takhle budeme mit obe alespon soukromi.
@Anonymní píše:
Mam myslenku jit sama bydlet. Mam dceru ve stridave peci. Beru 27tis. Kdyz jsem koukala na najem tak 2+1 i s popl.je 14-15 tis. Mam 3.tisice popl(sporeni, urazovku a pausal) zbytek by bylo na jidlo, dopravu atd. Mam rezervu.
Nechápu smysl diskuse. Neumíš počítat a nevíš aspoň orientačně kolik co stojí pro jednoho dospělého a jedno dítě?
tihle přeci víš sama nejlépe. Nikdo anonymní Ti nemůže pořádně poradit. Já za sebe můžu říct, že 10k na vše ostatní kromě nájmu a poplatků by mi nestačilo a nebo bych musela hoodne šetřit. Ale je to tím, že třeba jen za školku dám 2500,– plus další povinné platby.
To je pořád dobré. Já bych chtěla odejít od muže, ale mám tři syny, slušný byt nad 60m2 u nás stojí 17-20 tis. bez poplatků. Beru 25 čistého.
A hlavně, v našem městě byty k nájmu ani nejsou, to je to nejhorší. ![]()
Před lety, kdy jsem se stěhovala k manželovi, by mě fakt nenapadlo, že realitní trh dopadne takto. ![]()
Teď bydlíš kde? U rodičů?
Nejsem ve tvé situaci. Ale být tebou, tak bych vydržela. Teď bude mega krize. Zdražování letos je teprve začátek. Chápu, že se chceš osamostatnit. Ale je třeba myslet i výhledově, ať sebe a dítě nedostaneš do existenčních problémů. Odložila bych to a to minimálně do doby, než se situace stabilizuje. Ty máš slušný příjem. Ale s tím velkým nájem na sebe osamostatněním úvažeš větší břemeno. Bude se daleko víc zdražovat. A tobě se ta rezerva bude zmenšovat. Nevím, jestli by třeba pomohlo, že si najdeš menší byt. Asi ne. Ty nájmy jsou hodně vyšroubované. Plus se do nich promítne další zdražování energií.
@Anonymní píše:
Mam myslenku jit sama bydlet. Mam dceru ve stridave peci. Beru 27tis. Kdyz jsem koukala na najem tak 2+1 i s popl.je 14-15 tis. Mam 3.tisice popl(sporeni, urazovku a pausal) zbytek by bylo na jidlo, dopravu atd. Mam rezervu.
Sama s dítětem v Klidu
já bych nevyzila, jen auto mě stojí cca 6 měsíčně ![]()
@martina.se píše:
Sama s dítětem v Klidujá bych nevyzila, jen auto mě stojí cca 6 měsíčně
TO jezdíš Aš Ostrava každý den ![]()
@Kelsey píše:
Teď bydlíš kde? U rodičů?
Nejsem ve tvé situaci. Ale být tebou, tak bych vydržela. Teď bude mega krize. Zdražování letos je teprve začátek. Chápu, že se chceš osamostatnit. Ale je třeba myslet i výhledově, ať sebe a dítě nedostaneš do existenčních problémů. Odložila bych to a to minimálně do doby, než se situace stabilizuje. Ty máš slušný příjem. Ale s tím velkým nájem na sebe osamostatněním úvažeš větší břemeno. Bude se daleko víc zdražovat. A tobě se ta rezerva bude zmenšovat. Nevím, jestli by třeba pomohlo, že si najdeš menší byt. Asi ne. Ty nájmy jsou hodně vyšroubované. Plus se do nich promítne další zdražování energií.
Paní tu psala nedávno. Je u rodičů.