Uživím se šitím?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
U nás to funguje tak, že v galanterii má švadlena domluvený čas (hodinu týdně), kdy tam je a pomůže lidem určit délku zkrácení apod. a zároveň si vybere zakázky (u kterých má jen poznámky co udělat) a za týden je vrátí hotové - zákazníci většinou mluví s prodavačkou. Těch galanterek má víc a tak funguje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, no bojím se, že když bys dělala jenom tyhle jednoduché věci, tak si tím moc nevyděláš, spočti si, kolik si chceš počítat za jeden úkon a vyjde ti, že bys musela mít minimálně tak 3-4 zakázky denně, to se ti aspoň ze začátku dařit nebude. Ale jestli v okolí švadlenky nejsou, tak máš šanci na úspěch ![]()
2. - reklamu třeba letáčkama na dveře bytových domů, v sámošce, kdekoli, kde se houfují ženy
![]()
3. - asi bych si udělala nějakou provozní dobu, kdy by za tebou lidi mohli přijít. Můžeš i rovnou nabízet, že si pro věci dojdeš a pak zase přivezeš, takový servis možná lecko ocení, ale zvaž, když by se ti pak ozval někdo z vedlejšího města a ty musela jezdit sem a tam, to by moc výhodné nebylo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme v rodině švadlenu a živí se tím,šije hlavně monterky.Tenkrát si dala inzerát do novin a dost se to ujalo,má dost velkou klientelu,a vozí ji to lidi domů.Dělá to na ŽL.Zkusit to můžeš a uvidíš jestli se zadaří ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nejsem svadlena, ale mam zkusenosti jako zakaznik, tak snad ti aspon trosku pomuzu se rozhodnout. A) spoustu lidi uz dneska tyto sluzby nevyhledava, jelikoz obleceni je tak levne, ze misto, aby jej opravili, rovnou je vyhazuji a kupuji nove a ti, kteri si kupuji drahe obleceni, ktere potrebuji upravit, vetsinou tyto sluzby maji zdarma primo v obchode B) lidi, kteri tyto sluzby presto vyhledavaji, vetsinou za ne chteji dat par kacek tak, aby se jim tak oprava odevu nepredrazila, a takto se ti dost zuzil pocet zakazniku. Dale je dulezite to, kde bydlis. Vetsi sanci mas na sidlisti ve meste, kde je hodne rodin a je predpoklad, ze by tvych sluzeb vyuzili, horsi to bude na vesnici, kde ti prijde jedna sousedka za pul roku vsit zip do sukne. Jestli ses schopna si vydelat 4 tis. mesicne, to je tezko rict. Spocitej si naklady na vsiti zipu, coz je asi nejbeznejsi oprava + tva prirazka za praci a odecti si naklady spojene s podnikanim, i kdyz predpokladam, ze asi podnikat na IC nebudes. Takze ciste teoreticky pokud naklady na jeden zip jsou cca 4O Kc a ty si vezmes za opravu 100-150Kc (vic mi prijde nerealne) a stravis tou opravou jednu hodinu, tak sis vydelala 60-110Kc na hodinu, coz neni spatne, ale aby sis vydelala na 4 tis., tak takovych hodin musis odsit 67-40, coz je cca i stejny pocet zakazniku. Vhodna reklama jsou listecky do schranky v oblasti kde bydlis a popripade na tvem balkone upoutavka „tady se sije“ + telefon. Reklamni letacky u kadernic, kosmeticek, na autobusovych zastavkach atd. A pokud budes dostupna, domu ti to urcite dovezou
Preji hodne zdaru ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás třeba vietnamci zkracují přímo v obchodech - za 30Kč a je to druhý den. Nechá se to tam při koupi a druhý den vyzvedne. A zkracují cokoliv, co se tam přinese, takže i značkové, mají to všichni při cestě. Takže kdo to potřebuje (jednorázově), tak s tím jde tam a nemusí se nikdo shánět atd atd. Paní to tam i naměří.
Zda se dají pouze na tomhle vydělat 4 tisíce, to nevím a dost o tom pochybuji.
Ale třeba pokud zvládneš ušít zástěrky do školky, tak je po nic docela velká poptávka na MMB, otázkou je, kolik se dá na jedné vydělat, ale majlant to asi nebude
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
děkuji za odpovědi.. ano,bydlím na sídlišti v paneláku ve městě trochu menším,než je Hradec Králové
- Citovat
- Upravit
Adélky píše:
U nás třeba vietnamci zkracují přímo v obchodech - za 30Kč a je to druhý den. Nechá se to tam při koupi a druhý den vyzvedne. A zkracují cokoliv, co se tam přinese, takže i značkové, mají to všichni při cestě. Takže kdo to potřebuje (jednorázově), tak s tím jde tam a nemusí se nikdo shánět atd atd. Paní to tam i naměří.Zda se dají pouze na tomhle vydělat 4 tisíce, to nevím a dost o tom pochybuji.
Ale třeba pokud zvládneš ušít zástěrky do školky, tak je po nic docela velká poptávka na MMB, otázkou je, kolik se dá na jedné vydělat, ale majlant to asi nebude.
jéééé děkuju za tip.. to bych zvládla…
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:Adélky píše:jéééé děkuju za tip.. to bych zvládla…
U nás třeba vietnamci zkracují přímo v obchodech - za 30Kč a je to druhý den. Nechá se to tam při koupi a druhý den vyzvedne. A zkracují cokoliv, co se tam přinese, takže i značkové, mají to všichni při cestě. Takže kdo to potřebuje (jednorázově), tak s tím jde tam a nemusí se nikdo shánět atd atd. Paní to tam i naměří.Zda se dají pouze na tomhle vydělat 4 tisíce, to nevím a dost o tom pochybuji.
Ale třeba pokud zvládneš ušít zástěrky do školky, tak je po nic docela velká poptávka na MMB, otázkou je, kolik se dá na jedné vydělat, ale majlant to asi nebude.
Taky projdi fler, některé sukýnky, šatičky a zástěrky bych zvládla i já a normálně se prodávají ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není zač
.
Hodně jich prodává třeba tahle paní. Dávám to sem pro inspiraci
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chtěla bych se zeptat kolik takových rukávníků zvládne ušít zkušená šička za směnu?
Myslím tím komplet vše, naměření, vystřižení sešití tří vrstev polyester+ rouno + vatelín a obšít to lemovkou + ty tři cancoury lemovky na druky. Bez lisování druků?
Nějak vůbec nemám představu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@švadlenka Eliška @švadlenka Eliška
Ahoj, nevim jaké rouno mysliš, ale předpokládám, žes myslela nějaky flaus…
no težko říct, záleží taky na tom, pokud na tu lemovku zakladač, to to pak jde o 100% líp, ale pokud bych si prvně naměřila, nastříhala všechen materiál a ne na každy rukávník zvlášt, tak cca 50-100?Ale to počítám s tim zakladačem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
PAtku se zakladačem lemovky máme, takže myslíš že 6ks za hodinu by mělo být minimum? včetně přípravy materiálu. Rouno myslím prostě umělou kožešinu z přírodní vlny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@švadlenka Eliška
Já myslím, že zvládnout se to dá, pokud si připravíš vše najednou nebo aspon 20ks naměřit, nastříhat a pak zasedneš a šiješ, tak se to dá
hlavně to nedělat po jednom kuse zvlášt, ale to se opakuji ![]()
Příspěvek upraven 29.03.16 v 19:06
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj holky,přišla jsem si pro radu… chtěla bych pracovat doma (obšívat,zkracovat,měnit zipy atd…) nejsem vyučená švadlena,ale tyhle jednoduché věci snad zvládnu…
Mám tři otázky:
1)myslíte,že se tím dá vydělat alespoň něco málo (cca 4000měsíčně)
2)jak udělat reklamu? letáčky,v obchodech? nebo jak?
3)když už bych to měla dělat,jak mi to lidi dají? mám udat své tel.číslo aby se ozvali a přivezli mi to domů (nebo bych si pro to já někam zašla) ,nebo adresu,ať mi to přinesou rovnou domů?
děkuji za rady