Dva zaměstnavatelé a mateřská dovolená

471
27.6.11 13:47

Dva zamestnavatele a materska dovolena

Ahoj, vznikla mi trochu slozitejsi pracovni situace, takze bych se rada zeptala, zda nemate s timto zkusenosti. Mam smlouvu na dobu neurcitou ve firme, ve ktere momentalne cerpam dlouhodobe neplacene volno (po dobu dalsich 3 let), a zamestnani se smlouvou na 3 roky (jiny zamestnavatel). Pokud otehotnim, mohu si zvolit, u ktereho zamestnavatele budu cerpat materskou dovolenou? Rada bych u toho prvniho, kde mam smlouvu na dobu neurcitou, abych mohla v pripade tehotenstvi pokracovat dale v druhem zamestnani.
Hezky den, Batist

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101869
27.6.11 14:32

Za současné situace bys musela čerpat mateřskou v tom zaměstnání, kde pracuješ. je to tenhle paragraf:

§ 14
(3) Jestliže zaměstnanec v době trvání zaměstnání zakládajícího pojištění nastoupil do dalšího zaměstnání, které sjednal na dobu pracovního (služebního) volna v prvním zaměstnání a ve kterém koná práci místo práce v prvním zaměstnání, a ke vzniku sociální události došlo za trvání tohoto dalšího zaměstnání, náleží dávky jen z tohoto dalšího zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
27.6.11 14:33

Dekuju. To je pro me pomerne spatna zprava, ale neda se. Budu to muset vymyslet nejak jinak :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
31.5.12 11:18

Ahoj,mam 2 zamestnani a potrebovala bych poradit, u ktereho zamestnavatele budu cerpat druhou materskou dovolenou. U prvniho zamestnavatele jsem momentalne na rodicovske dovolene u druheho zamestnavatele pracuju na polovicni uvazek na DPC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8097
31.5.12 11:48
@faldis píše:
Ahoj,mam 2 zamestnani a potrebovala bych poradit, u ktereho zamestnavatele budu cerpat druhou materskou dovolenou. U prvniho zamestnavatele jsem momentalne na rodicovske dovolene u druheho zamestnavatele pracuju na polovicni uvazek na DPC.

obávám se že pro tebe bude lepší ukončit tu druhou práci, abys měla nárok na mateřskou od prvního zaměstnavatele. Jinak se to počítalo z toho polovičního úvazku. Před rokem jsem to také řešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101869
31.5.12 12:12

@IlkaV Od nového roku je trochu změna, takže pokud i ta DPČ již trvá déle jak 270 dní, tak by se to mělo počítat z obou, jinak z toho, kde jsi na RD. Ten paragraf 14/3, který jsem tu dávala loni, už neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
31.5.12 13:12

Holky,diky. To je des,jak se to furt meni,cert,aby se v tom vyznal.
j.a.n.i1, tech 270 dni bych mela mit nejspis splneno i u druheho zamestnavatele. Je mozne,abych na tu DPC pracovala napr. az do porodu a pak zacala pracovat treba znovu po trech mesicich? Samozrejme pocitam s tim,ze by se PPM pak o tu cast z DPC pokratila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101869
31.5.12 13:26

@faldis Ano, je to možné, jen se připrav na složitější vyřizování s OSSZ, ono už při klasickém čerpání PPM ze dvou zaměstnání je potřeba si to pohlídat, kor pokud ti každý zaměstnavatel patří pod jinou OSSZ jako jsem to měla já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat