Úzkost a strach ze samoty

52
28.2.16 10:40

Úzkost a strach ze samoty

Ahoj maminky, už nevím co dělat. Mám doma 4,5 měsíčního úžasného chlapečka vše by bylo skvělé, ale… manžel pracuje tím způsobem, že je celé 4 dny mimo domov (i v noci) a pak 4 dny doma. Když se blíží jeho odjezd mě je zle…
Náš malej je relativně hodný - nic neobvyklého. Jenže já se cítím děsně, bojím se co bude, zda to zvládnu atd..
Bohužel moji i manželovi rodiče bydlí dál a kamarádky jsou taky dál..Dokonce jsem přemýšlela, že zkusím se poradit s lékařem. Ale také doufám, že čím bude malej větší tak to bude lepší..

Snad mi pomůže se takhle vykecat. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22614
28.2.16 10:43

@čápata a co nějaké kamarádky poblíž? najít si někoho na ježdění s kočárkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
28.2.16 10:45

Kamarádka by byla, ale ta chodí do práce, takže je těžké to nějak naplánovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
28.2.16 10:58

@čápata jo, to chápu. A šance na seznámení s jinýma maminama není?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
28.2.16 11:12

Asi by tu byla - je tu dost maminek co chodí s kočárkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
28.2.16 11:16

@čápata no tak vidíš. Běž ven a seznamuj se, věř mi, že s malýma dětma to seznamování jde hodně dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.16 12:31

Ahoj, oživuji diskuzi. Dneska jsem zjistila něco co mě docela šokovalo…přítel odjel pryč kvůli práci, ale pouze na jednu noc, zítra se vrátí někdy odpoledne. Tak jsem si říkala že si udělám den pro sebe. Půjdu za kamarádkou, do města, pustím si film…kamarádka ale naši schůzku odvolala, že jí do toho něco vlezlo. A najednou jsem si uvědomila, že budu celý den sama. Nevím proč, ale najednou se mě zmocnila panika a strašný pocit úzkosti. Asi nejde o to že bych byla závislá na příteli, kdyby semnou byla aspoň nějakou dobu kámoška, bude to úplně v pohodě, ale když to zrušila, tak jsem začala prostě panikařit. A to je přítel pryč jen jednu jedinou noc. Nemáte nějaký typy jak se uklidnit? kromě toho že asi budu muset navštívit psychologa :roll:

• Citovat
  • Upravit
917
23.6.16 12:36
@Anonymní píše:
Ahoj, oživuji diskuzi. Dneska jsem zjistila něco co mě docela šokovalo…přítel odjel pryč kvůli práci, ale pouze na jednu noc, zítra se vrátí někdy odpoledne. Tak jsem si říkala že si udělám den pro sebe. Půjdu za kamarádkou, do města, pustím si film…kamarádka ale naši schůzku odvolala, že jí do toho něco vlezlo. A najednou jsem si uvědomila, že budu celý den sama. Nevím proč, ale najednou se mě zmocnila panika a strašný pocit úzkosti. Asi nejde o to že bych byla závislá na příteli, kdyby semnou byla aspoň nějakou dobu kámoška, bude to úplně v pohodě, ale když to zrušila, tak jsem začala prostě panikařit. A to je přítel pryč jen jednu jedinou noc. Nemáte nějaký typy jak se uklidnit? kromě toho že asi budu muset navštívit psychologa :roll:

Můžeš se podívat po nějakých dechových cvičeních nebo na youtube na nějaká meditační cvičení, jestli myslíš, že by ti to mohlo pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13750
23.6.16 12:39

A nemůžeš jít ven mezi lidi? Třeba do kina nebo někam, kde je hodně lidí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
23.6.16 12:44

Hodně mi pomohlo prostě nemyslet na to, že jsem sama doma s mimcem…
Ale ten pocit znám - stačí jen chvilka s někým pokecat atd… třeba i po telefonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.16 12:51
@AnastazieB píše:
A nemůžeš jít ven mezi lidi? Třeba do kina nebo někam, kde je hodně lidí?

napadlo mě že bych šla cvičit…
holky já jsem takovou úzkost snad nikdy nezažila, to je hrozný 8o

• Citovat
  • Upravit
619
23.6.16 13:07

Začni cvičit jógu, jednak přijdeš mezi lidi a fakt pomáhá na psychiku, aspoň mně i mým přátelům. Já díky ní odbourávám stres a právě utíkám od světa děti, pracovního a denního kolotoče… a druhotný jev u mě - pěkně formuje postavu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
23.6.16 13:14
@lupto píše:
Začni cvičit jógu, jednak přijdeš mezi lidi a fakt pomáhá na psychiku, aspoň mně i mým přátelům. Já díky ní odbourávám stres a právě utíkám od světa děti, pracovního a denního kolotoče… a druhotný jev u mě - pěkně formuje postavu :-)

na jogu mám možnost dneska jít. Mě je fakt úplně špatně od žaludku…nechápu kde se to ve mě vzalo, s tímhle fakt nemám zkušenosti :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
23.6.16 13:15

Nejsem anonymní, ale nevadí :mrgreen: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
23.6.16 13:26

@juliettee někdy se stane, může to být souhra více náhod, než přímo z toho konkrétního, co si sama myslíš. Až tolik to neřeš, mně se někdy něco podobného stane taky… cca jednou za půl roku, nemá to většinou společnou příčinu, a to nejsem žádná hysterka… ono, ani to dnešní teplo tomu nemusí napomáhat. Udělej si dneska Relax, na jógu si zajdi. Já akorat háďata uspala a jdu do bazénu :-D Odpočiň si, dělej, co máš ráda, zajdi si s knížkou na kafe apod.,a zjistíš, že být sama se sebou je vlastně fajn.

Poprvé, když vzal manžel děti pryč a já měla 24h volno sama, ani jsem nevěděla, co dělat. Teď bych to brala ob den :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová