Úzkost miminko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.1.20 20:58

Úzkost miminko

Dobrý večer, mám 7 týdenní miminko a bohužel nekojím. Syn měl při porodu 5 kilo, tudiž ted v 7 týdnech vypije 130 ml mléka a mně se tolik mlíčka nedělalo (jen pro odsuzující lidi). Krmím z láhviček a poté je vyvařuji. Vyčistím je kartáčkem s přípravkem na lahvičky. Manžel ovšem nadává, že to stačí vyvařovat jen občas. Že údajně stačí to propláchnout teplou vodou a dát vyvařit a ne to čistit kartáčem několik minut. Mám prostě strach a jsem úzkostlivá. Bojím se, že tam malému zůstane ten „jar“ a tak to několikrát vyplachuji atd. Měla jste to některá stejně? Je to normální?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
910
26.1.20 21:03

Když jsem na lahvicky přešla, taky jsem byla mnohem opatrnější, myslím, že časem to taky začneš ‚flákat‘, jak zjistíš, že se fakt nic nestane ;) Pokud ti vadí chemie z jaru, zkus mrknout v drogerce po saponatu přímo pro děti, po nějakém jemnem s minimem chemie, nabídka je široká. Jak bude ubývat času, nebudeš to tak řešit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
26.1.20 21:11

S prvnim ditetem jsem vyvarovala denne vecer :-O tedu druhyho vyvarim tak jednou tydne max. Jinak oplachnu teplou vodou, nepouzivam zadnej jar ani ten detskej jar ani zadny kartacky… a svete div se, dite zije a nema zadny problemy :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
26.1.20 21:11
@Anonymní píše:
Dobrý večer, mám 7 týdenní miminko a bohužel nekojím. Syn měl při porodu 5 kilo, tudiž ted v 7 týdnech vypije 130 ml mléka a mně se tolik mlíčka nedělalo (jen pro odsuzující lidi). Krmím z láhviček a poté je vyvařuji. Vyčistím je kartáčkem s přípravkem na lahvičky. Manžel ovšem nadává, že to stačí vyvařovat jen občas. Že údajně stačí to propláchnout teplou vodou a dát vyvařit a ne to čistit kartáčem několik minut. Mám prostě strach a jsem úzkostlivá. Bojím se, že tam malému zůstane ten „jar“ a tak to několikrát vyplachuji atd. Měla jste to některá stejně? Je to normální?

ahoj. Muj syn 3 tydny taky vypije 130ml :D

Jinak k tve otazce, u me prvorozene jsem to mela uplne stejne. Drhla jsem vse jako maniak, pak vyvarovala a vlastne dodnes flasky sterilizuju (dceri jsou 3 roky).

Nicmene, mam ted novorozence doma a uz nemam ten cas a vlastne spis ochotu delat flaskam otroka. Mam sterilizator. Flasky okamzite po pouziti vyplachnu tou nejvic horkou vodou, co kohoutek da a naskladam do sterilizatoru. Rotuju 4 flasky, takze sterilizuju 2× denne. Syn zadne zazivaci potize nema, takze evidetne to staci. Flasky drbu specialnim jarem na flasticky kazde 3 dny cca. Preci jenom se nechci spolehat jenom na ten sterilizator.

Za mne to takto staci a je to neskutecna uleva, ze nemusim myslet stale na sterilizaci a travit na tom minimalne 30min kazdy den. Proplachnout, naskladat do sterilizatoru a nazdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
26.1.20 22:19

Mám syna skoro stejně starého, taktéž od 2tydnu jsem nemohla kojit, málo mlika a potom už nebylo žádné (nepomohlo nic, ani laktacni poradkyně) malý má nyní lahve od Twistshake, vyvařuji cca 2× do týdne, po každém použití umývám v saponatu na lahve od feeleco a po celém dni dam v sáčku od Medeli do mikrovonky (jsou k tomu určené, desinfekcni sáčky, dá se do nich vše klidne i dudliky, 60ml vody a na 3m do mikrovonky, vše “vyvareno” :)) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
26.1.20 22:24

Já jsem. Lahvičky dávala jen do myčky. A jednou za čas vyvařila. Když jsem si vzpomněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
26.1.20 22:25

A co si vzpomínám, tak je prý důležitější lahvičku pořádně vydrbat, než sterilizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
26.1.20 22:36
@Netopirek píše:
A co si vzpomínám, tak je prý důležitější lahvičku pořádně vydrbat, než sterilizovat.

tak ona ta para docela dobre omyva. Protoze vrici para kondenzuje uvnitr lahvicky a steka po stenach, rozpousti necistoty a bere je sebou.

A myslim, ze je to spis naopak, ze sterilizace je dulezitejsi, protoze cela myslenka toho je, aby se ve flasce nemnozily bakterie a miminko nemelo zazivaci potize. Pokud je sterilizaci zabijes, tak se asi mnozit nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9277
26.1.20 23:02

Lahvičky vypláchnu teplou vodou a přejedu kartáčkem a dám rovnou vyvařit. Jednou týdně je vezmu Nukem na kojenecké láhve. Důležité je to vyvaření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.1.20 10:41

Lahvičky umyju teplou vodou a zhruba jednou denně i kartáčem a jarem na láhve od Nuku, pak je dávám 1× denně do sterilizátoru. Taky jsem to trochu začala flákat, ale dcera měla dvakrát moucnivku v 7 měsících, takže to teď dělám poctivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí