Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj všem
Jsem zrovna na dovolené v Řecku a od prvního dne mě trápí hrozný stres a strach, hlavně ze zdravotních důvodů…, že chytnu močák, začnou mě bolet zuby, prostě shíza jak prase
jsem v úplné paralíze a nejraději bych odjela hned domů
Neberu žádné prášky a nic takového, tak trochu jsem se diagnostikovala sama… Nemáte radu, co s tím? Osobní zkušenost? Děkuji ![]()
@Králičice
Píšu dost, prolévám se vodou, měním plavky za suché co to jde i když někdy to nejde vždy…jestli mi něco chybí netuším, přijdu si jako magor. Většina lidí se na dovolenou těší a já počítám dny, kdy pojedu domů ![]()
@Stick píše:
Ahoj všemJsem zrovna na dovolené v Řecku a od prvního dne mě trápí hrozný stres a strach, hlavně ze zdravotních důvodů…, že chytnu močák, začnou mě bolet zuby, prostě shíza jak prase
Neberu žádné prášky a nic takového, tak trochu jsem se diagnostikovala sama… Nemáte radu, co s tím? Osobní zkušenost? Děkuji
Proč si raději tu dovolenou neužíváš? Nepřijde mi to normální. Nic ti není a zbytečně si děláš takový stres.
@Kelsey
Věř mi, že bych ráda, ale jak zastavit tyhle úzkostné projevy, které se na mě valí?
A jedna vec me napadla..S kym tam jsi? A ja ee priznam, ze to mivam taky - proste se neumim uvolnit. Rada mam veci pod kontrolou a to v zahranici moc nejde..
Dnesni vecer si najdi zalozni plany - vygoogli nejblizsi lekarnu a rekni si, kdyz me zacnou bolet zuby, koupim si tyhle prasky..kdyz mocak.- co bych delala doma? Asi bys taky vydrzela par dnu, ne?
@Stick píše:
@Kelsey
Věř mi, že bych ráda, ale jak zastavit tyhle úzkostné projevy, které se na mě valí?
Uz jsi takovy stav nekdy mela?
Zkus se nějak zabavit, pořád nějaká aktivita, hodně si povídat s ostatníma, hodně spát, někdy pomůže dát si sklenku vína, zasexovat ![]()
Občas taky s nějakou úzkostí bojuji ale zkus si racionálně říct… A co jako když tě chytne močák? Na močák neumřeš, doktoři jsou všude. Řecko není konec světa. ![]()
To jsou přeci věci, který se daj v pohodě vyřešit po návratu. Nebo nas ted nějaký zdravotní problem?
Dalas málo info, zda se ti tohle stalo poprvé (pak nutně pátrej po příčině), nebo zda obecně nejsi žádný cestovatel, případně poprvé u moře - to jsou obavy normální, s jedním jsem se rozešla, páč měl fobie kromě hadů (což by mne neomezovalo) ještě i z Vody, Moře a Lítání, tak to sorry jako, já mořem žiju a tvoří to světlé středobody každého mého pracovního roku ![]()
možná máš hormonální problém, nějaký nával úzkosti, musíš si ty strachy rozklíčovat…
já se teda obvykle když už, tak bála o malé děti, jednou chytly dvojčata ve 3letech itošce obě zánět středního ucha a jedna jako bonus i zánět spojivek a já tam s nimi byla sama.. naštěstí lehký průběh, zabrala lékárna, do 3 dnů OK, i tak nás to potrápilo (hlavně ty noci a bolest), ale o sebe jsem strach fakt neměla asi nikdy
tož ale já mám dobrodružné srdce.. dnes jsem na benzince nechala mobil a na myčce celou kešeňu s 10 litry… většina se našla, ale už jsme byli na hradě mimo dosah signálu.. já mám furt nějaké „historky z natáčení!!“ ![]()
@Lucy75
Ne to ne, cestovala jsem vždy, obvykle mě trápila cestovní horečka, ale ta příjezdem do lokace skončila. Mám to tak poslední rok, dva a asi se to zhoršuje. Mám totiž dlouholeté zdravotní problémy v oblasti pánve a to mě dost omezuje i v běžném životě.
@Stick píše:
@Lucy75
Ne to ne, cestovala jsem vždy, obvykle mě trápila cestovní horečka, ale ta příjezdem do lokace skončila. Mám to tak poslední rok, dva a asi se to zhoršuje. Mám totiž dlouholeté zdravotní problémy v oblasti pánve a to mě dost omezuje i v běžném životě.
A máš cestovní pojištění? Kdyby cokoliv, tak půjdeš do lékárny, k doktorovi. Užívej dovču.
Mivam pokazde. Litam nekolikrat do roka a vzdy uzkosti z toho, ze budu nemocna. Beru s sebou snad celou lekarnu a pri sebemensi bolesti se laduju leky… je to ale bohuzel vsechno v me hlave. Prijezdem domu to skonci. Nevim, cim to je. Cestuju rada.
@Stick píše:
Ahoj všemJsem zrovna na dovolené v Řecku a od prvního dne mě trápí hrozný stres a strach, hlavně ze zdravotních důvodů…, že chytnu močák, začnou mě bolet zuby, prostě shíza jak prase
Neberu žádné prášky a nic takového, tak trochu jsem se diagnostikovala sama… Nemáte radu, co s tím? Osobní zkušenost? Děkuji
Asi bys měla začít