Neustálé problémy s močovým měchýřem

Anonymní
26.8.23 14:59

Neustálé problémy s močovým měchýřem

Ahoj, ženy. Potřebuju radu nebo se už vážně zblázním. Jako těhotná jsem v roce 2019 dostala šílený zánět močového měchýře. Byla jsem v šestým měsíci a gynekolog mi na to odmítl cokoliv dát s tím, že mám hodně pít a jíst brusinky. Asi po dvou dnech mě odvezla rychlá, neboť jsem dostala horečky a nemohla jsem čůrat už vůbec a bolesti lezla po zemi. Výsledek byl ten, že jsem měla zánět ledvinové pánvičky a nakonec byla se začínající urosepsi na JIP šest dní.
Nyní jsem opět těhotná. Opět mám zánět močového měchýře a tentokrat jsem curala i krev. Na záchodě jsem brečela do mikiny.
Lékař mi tentokrát napsal Furolin. Když jsem ho dobrala, měla jsem asi 14 dní klid a mám ho zase! Tentokrát se našla E-Coli. ATB mám skoro dobraná, zbývají dvě tablety ale pořád cítím nepříjemný pocit při čůrání. Nemáte některá zkušenost co na to preventivně brát nebo jak se toho zbavit? Snažím se co nejvíc pít, hlavně neperlive nápoje, mám brusinkový extrakt a úplně vidím, že to budu mít za pár dní znovu :cert: nechci do sebe pořád rvát antibiotika :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15430
26.8.23 15:08
@Anonymní píše:
Ahoj, ženy. Potřebuju radu nebo se už vážně zblázním. Jako těhotná jsem v roce 2019 dostala šílený zánět močového měchýře. Byla jsem v šestým měsíci a gynekolog mi na to odmítl cokoliv dát s tím, že mám hodně pít a jíst brusinky. Asi po dvou dnech mě odvezla rychlá, neboť jsem dostala horečky a nemohla jsem čůrat už vůbec a bolesti lezla po zemi. Výsledek byl ten, že jsem měla zánět ledvinové pánvičky a nakonec byla se začínající urosepsi na JIP šest dní.
Nyní jsem opět těhotná. Opět mám zánět močového měchýře a tentokrat jsem curala i krev. Na záchodě jsem brečela do mikiny.
Lékař mi tentokrát napsal Furolin. Když jsem ho dobrala, měla jsem asi 14 dní klid a mám ho zase! Tentokrát se našla E-Coli. ATB mám skoro dobraná, zbývají dvě tablety ale pořád cítím nepříjemný pocit při čůrání. Nemáte některá zkušenost co na to preventivně brát nebo jak se toho zbavit? Snažím se co nejvíc pít, hlavně neperlive nápoje, mám brusinkový extrakt a úplně vidím, že to budu mít za pár dní znovu :cert: nechci do sebe pořád rvát antibiotika :roll:

Zkus preventivně blokurimu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.23 15:19

@ivašot. Děkuju. Už na to koukám 8)

• Citovat
  • Upravit
388
26.8.23 15:59

Preventivně každý večer blokurimu. Hodně pít a často chodit čůrat, pokud možno nezadržovat moč. Důsledná hygiena, tj. utírat zepředu dozadu i po malé. Po velké se umýt, nebo použít vlhčený toaletní papír. Nevím, jak to máš s parterem v těhotenství co se týče seuxuálních aktivit, ale pokud probíhají, tak důsledná hygiena před i po, a to jak tvoje, tak partnerova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.23 16:19

@trojskahelena díky. Tohle všechno dodržujeme celou dobu :? Utírat na záchodě se taky umím, po velké se sprchuju už od mala, takže tady problém nebude. Vlhčený toaletní papír používat nemůžu, to bych měla zase kvasinky :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1212
26.8.23 17:32

Kapky lichorerisnice, ale nevím jak teď s kapkami, protoze v nich je alkohol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8554
26.8.23 17:50

D manosa :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
26.8.23 18:27
@Anonymní píše:
Lékař mi tentokrát napsal Furolin. Když jsem ho dobrala, měla jsem asi 14 dní klid a mám ho zase! Tentokrát se našla E-Coli. ATB mám skoro dobraná, zbývají dvě tablety ale pořád cítím nepříjemný pocit při čůrání. Nemáte některá zkušenost co na to preventivně brát nebo jak se toho zbavit? Snažím se co nejvíc pít, hlavně neperlive nápoje, mám brusinkový extrakt a úplně vidím, že to budu mít za pár dní znovu :cert: nechci do sebe pořád rvát antibiotika :roll:

Ahoj,
mám podobný problém, taky pořád záněty močáku, Furolin jsem brala asi milionkrát, jednou to taky došlo do pyelonefritidy, horečky 42, byla jsem 15 dní na nefrologii, kde jsem dostávala ATB do žíly. Pak jsem Furolin brala půl roku preventivně. Jenomže pak další záněty. Letos už asi 3. Většinou beru Furolin, ale jednou jsem měla Pseudomonádu a na tu jsem musela Ciprinol, jakože jinak se fluorochinolonům fakt vyhýbám.

Já mám doma ty testovací proužky Deka Phan leuco a kdykoliv mám podezření, tak testuji a když jsou pozitivní bílkoviny, leukocyty, nitrity, posílám moč na kultivaci, nebo rovnou nasazujeme ATB.

Jinak nějaké doplňky neberu, snažím se hodně pít.

U mě je to ještě horší o to, že mám ještě jeden urologický problém, který tu nechci rozebírat a díky němu ty záněty prostě mám a asi mít budu.

Každopádně držím palce, aby se ti to zlepšilo a neopakovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.23 19:40

@Lollitka ty jo, to je taky dobrý :,( to sis teda užila. No, já myslím, že v pondělí skočím s močí rovnou k lékaři. Zase mě to pálí a řeže, ach jo :? Ty ATB dle všeho nezabraly

• Citovat
  • Upravit
9189
26.8.23 20:31
@Anonymní píše:
@Lollitka ty jo, to je taky dobrý :,( to sis teda užila. No, já myslím, že v pondělí skočím s močí rovnou k lékaři. Zase mě to pálí a řeže, ach jo :? Ty ATB dle všeho nezabraly

To mě mrzí… určitě si tam skoč s močí a uvidíš, když ti nezabral Furolin, tak ti bude muset dát něco jiného, já ještě na močák hodně brala Augmentin/Amoksiklav, myslím tedy. Je to otravné, ty záněty, já je naštěstí mívám jen s mírnými projevy, jakože ani moc ne pálení a řezání, ale za ty roky, co mám s močákem problémy, už to prostě nějak vycítím, kdy je problém. A pak se právě i často testuji těmi proužky. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.23 18:15

@Lollitka no tak já jsem měla po dobrání ATB chvíli klid a dnes opět na pohotovosti :cert: koupila jsem si přípravek zde doporučený, to zatím bez efektu, nejspíš krátká doba užívání :cert: zase ecoli, jak jinak že. Nechápu. Hygienu dodržuju, přestala jsem na doporučení lékaře jíst sladké, pít perlivé nápoje, kávu a džusy a prostě pořád ta mrcha tam je :cert:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex