Úzkost, stres z mateřství.

Anonymní
4.3.22 23:28

Úzkost, stres z mateřství.

Ahoj holky,
poslední dobou (cca 2-3 měsíce),mam strašný stres az úzkosti z mé rodinné situace. Mám manžela, který je po-pa v práci, mimo. Starší dítko z bývalého vztahu školou povinne, no a mladší kterému pomalu táhne na druhý rok. A právě u mladší se vše změnilo. Miminko jsme chtěli, ale nejspíš jsem si neuvědomila že budu na vše sama, neříkám, vše stíhám, udělám, starám se.. Ale starost o mladší vnímám pouze z povinnosti. Nějak k ní nemám stejně vřele city jako u starší(to bylo a je moc klidne dítě) a s mladší jsem si to představovala asi stejně. Jenomže je strašlivé zuriva, spí už jen večer s tím, že to usíná třeba az kolem půlnoci… A mě to prostě nijak nenaplnuje… V podstatě od 7 rána až třeba do půlnoci nemám ani minutu pro sebe… Připadá mi že můj život je na bodu mrazu, manželství taktéž, poněvadz přece v noci(víkendy) už jsme utahani a na nějaké radovánky vážně nálada není, ani film v podstatě i povídání si jen tak spolu v klidu je pase… A mě to šíleně ubiji… Místo aby jsme se sobě věnovali o víkendu (výlet, procházka, cokoli) tak manžel odejde ráno směr garáž nebo něco, někde.. A vrátí se k večeru…kdyz bylo jen starší nijak mi to nevadilo protože jsme takto fungovali X let sami a jezdili jsme všude možně. Jenomže teď sedím pořád doma, dělám procházky '' kolem komina''.. A připadá mi, že jen přežívám, ale neziju. Na manžela se těším když má přijet z práce po týdnu, ale když už tu je tak spolu moc nemluvíme a nebo se řeší provozní věci. Babičky jsou pracující tak ani tam mi to moc k ničemu není, že by mohli pohlídat… Už jsem se přistihla, že začínám k mladší mít i pocity že mě prostě její přítomnost vadí, obtěžuje. Ani se nemám komu vypovídat, aby mě neměli za krkavci matku a neodsoudili, sama jsem na své pocity naštvaná! tak proto to píšu aspoň tady, sice tak nějak zmazečně,, ale možná mě někdo pochopí,,, zvažovala jsem i psychologa, ale ani tam bych se bez dětí nedostala a jen bych byla i z nich nervózní. 8o

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
4.3.22 23:36

Proc nejezdis „vsude mozne“ i s mladsi a proc se o ni aspon pulden z vikendu nestara tatinek…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.22 23:50

@Lucie_Sx
Protože starší je ve škole a přes týden to je nereálné, proto pouze kolem komína.. Se starší jsem byla sama kdyz byla skolkova, po celé 3-4 roky, takže jsem si ji vyzvedavala, nebo vůbec nedávala do školky a jelo se. A taky finance na rodičáku, se absolutně nevyrovna výplatě. Jak jsem psala, tatínek dělá vše možné. Nemá tendenci si říct sám že by chtěl půl dne trávit s prckem.. Když už mu řeknu, že bych chtěla tam či tam, tak většinou musí něco dělat, takže prcka nebere. Na procházce s kočárem byl za skoro dva roky sám pouze cca 2×..nemam mu to za zlé…jen jsem spíš už psychicky unavená… Jinak když jsou víkendy a tatínek nemá čas chodím samozřejmě s oběma ven. Ale nijak mě to nebaví… Strašlivý stereotyp.. Návrhu mám spousty, na výlety, akce apod. Ale samotnou mě to prostě nebaví

• Citovat
  • Upravit
34322
4.3.22 23:53
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx
Protože starší je ve škole a přes týden to je nereálné, proto pouze kolem komína.. Se starší jsem byla sama kdyz byla skolkova, po celé 3-4 roky, takže jsem si ji vyzvedavala, nebo vůbec nedávala do školky a jelo se. A taky finance na rodičáku, se absolutně nevyrovna výplatě. Jak jsem psala, tatínek dělá vše možné. Nemá tendenci si říct sám že by chtěl půl dne trávit s prckem.. Když už mu řeknu, že bych chtěla tam či tam, tak většinou musí něco dělat, takže prcka nebere. Na procházce s kočárem byl za skoro dva roky sám pouze cca 2×..nemam mu to za zlé…jen jsem spíš už psychicky unavená… Jinak když jsou víkendy a tatínek nemá čas chodím samozřejmě s oběma ven. Ale nijak mě to nebaví… Strašlivý stereotyp.. Návrhu mám spousty, na výlety, akce apod. Ale samotnou mě to prostě nebaví

Tak se domluvte, ze kazdou ja nevim nedeli od 14 do 18 ma deti :nevim:. Proste uplne konkretni dohoda.
No a starsi bych kvuli vyletum klidne omlouvala ze skoly, zas tolik by toho nebylo a tobe to zvedne naladu. Urcite sezenes i nekoho, kdo by jezdil s tebou (kamaradka…?).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
4.3.22 23:55

A co jezdit s nejakou kamaradkou? Hele znam spoustu zen, jejichz muze ty detske akce moc nebavi…. Tak proste jezdi spolu. Nakonec je to mnohdy vetsi zabava, deti jsou rady za spolecnost a ty pokecas s kamoskou a nemusis koukat na otravenyho chlapa ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.22 23:58

@veria
No kamarádky mám, ale víkendy tráví spolu rodina, na výletech, po rodině apod… A to je to co bych chtěla i já. Samozřejmě tyto diskuze u nás byli hodnekrat, ale bez úspechu

• Citovat
  • Upravit
731
5.3.22 06:48

Já bych teda obohatila program. Starší je ve škole do kdy? Chodí do družiny? Začni chodit s mladší na nějaké kroužky a nebo jeďte nejen tak. Přece nemusíš celý den čekat na starší ne? A když tatínek nechce, tak ať alespoň přispěje. Stejně tak o víkendu. Nechce? Přispěje a vy si udělejte výlet. S mladším jsem měla kroužky, pak v klidu oběd a vyzvedli jsme si staršího odpoledne. Ještě třeba hřiště a pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.3.22 06:55
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx
Protože starší je ve škole a přes týden to je nereálné, proto pouze kolem komína.. Se starší jsem byla sama kdyz byla skolkova, po celé 3-4 roky, takže jsem si ji vyzvedavala, nebo vůbec nedávala do školky a jelo se. A taky finance na rodičáku, se absolutně nevyrovna výplatě. Jak jsem psala, tatínek dělá vše možné. Nemá tendenci si říct sám že by chtěl půl dne trávit s prckem.. Když už mu řeknu, že bych chtěla tam či tam, tak většinou musí něco dělat, takže prcka nebere. Na procházce s kočárem byl za skoro dva roky sám pouze cca 2×..nemam mu to za zlé…jen jsem spíš už psychicky unavená… Jinak když jsou víkendy a tatínek nemá čas chodím samozřejmě s oběma ven. Ale nijak mě to nebaví… Strašlivý stereotyp.. Návrhu mám spousty, na výlety, akce apod. Ale samotnou mě to prostě nebaví

Oznam mu, že v sobotu od 16. do 18. budeš pryč, ať si to zařídí, že po týdnu s dětmi potřebuješ aspoň 2 hodiny pro sebe. Neptej se ho, jestli chce. Udělal si je stejně jako ty, finančně tě nijak nekompenzuje, že jsi sama s dětmi, tak co? Ať aspoň přidá ruku k dílu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1462
5.3.22 07:01

Babicka muze vyzvednout treba jednou tydne z druziny nebo navecer obe pohlidat a ty si pujdes zacvicit treba? domluv se s nejakou kamaradkou na stridavem hlidani, kdyz nemas finance na chuvu ( jednou pohlidas ty ji pak zas ona tobe), nebo detska skupina treba na jedno dve dopoledne v tydnu - je tooolik moznosti… vylety delej s kamardkou, od rana do 15h, abys vyzvedla z druziny je spousta casu i na nekominovy vylet… a tatinek si snad poridil rodinu, tak at zmeni praci nebo s ni je o vikendu, jako aby se o vikednu rano zdekoval, to by si mohl zkusit! a jestli nic z toho u tebe nezabere, zajdi za psychologem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
5.3.22 07:36

Tvuj chlap stoji za hovno…o tom to je proste :roll:…chtel dite a ted mu nehodla venovat ani hodinu tydne? To si delas srandu, ne?
Mne je naprosto jasne, ze on ma svou pohodu, kterou si ocividne dost strezi, ale mela bys dat jasne najevo, ze k diteti ma povinnosti i on, a ze ty samozrejme potrebujes voraz…promin, ale s takovym chlapem (mam chut rict s
mejdem) bych byt nemohla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15244
5.3.22 07:46

Možná ta mladší dcera je divoká protože se nudí, můžes s ní dopoledne chodit na nějaký kroužek pro maminky s detma, nebo si hrát do dětské herny, na plavani. Manzel by se měl snažit o víkendech s vámi trávit společný čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14616
5.3.22 07:57

Takže manžel si jede přes týden svou práci mimo, o víkendu své záležitosti a k rodině se jde 2× týdně vyspat. Tak jako bych řekla, že to @kalie shrnula docela přesně. Prvně si musíš udělat pořádek s ním, to je přece otec úplně o ničem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
5.3.22 08:08

Procházela jsem si podobnou krizí a to se mi muž vracel každý den z práce domů. Nejhorší je na tom ten ubíjející stereotyp, nedostatek kontaktu s jinými lidmi, nulové soukromí, žádný čas pro sebe. Nemohla by ses s kamarádkami setkávat aspoň v týdnu? Pozvi je po práci na kafe nebo požádej o doprovod při procházce. Když má muž o víkendu svůj program, zkus si domluvit návštěvu prarodičů bez něj. Výlety jsou hezká rada, ale samotnou s dětmi by mě to taky nebavilo, je to pořád o tom samém, nikdo se s tebou kromě dítěte nebaví. Upnula bych se na to domlouvání s kamarádkami, zkusit navodit kontakt s jinými maminkami v okolí a těšila se na okamžik, kdy mladší odložíš do školky a sama vypadneš do práce. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
5.3.22 08:32

Holka, přidávám se k ostatním. Prostě každé dítě má 2 rodiče. Jednou jsou to i jeho děti, takže nekompromisně mu říct: neděli od - do trávíš s dětmi a hotovo. Já sem ten typ, že umím být opravdu hodně rázná v tomto. Když bylo hezky ještě na podzim, začala jsem jezdit na hory. Ráno se sebrala a vrátila se třeba ve 4. Mám syna 8 a dcerce bude 20m. Prostě v sobotu udělal, :( co potřeboval kolem baráku atd. a neděle byla moje. Na jaře začnu zase. Ale prostě u nás to tak bylo řečeno hned na začátku. Že jsem matka, ale stále žena a lidská bytost se svými potřebami. On to ví a problém nedělal nikdy. Takže je mi docela líto vždy, když toto čtu, že to někdo má takové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí