Úzkosti na dovolené

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.9.23 00:26

Uzkosti na dovolene

Ahoj holky,

uz nejakou dobu se lecim s uzkosti…leky+terapie.

Dneska jsme odleteli na dovolenou a zacalo to uz letadle, nikdy sem se nebala letat a ted mega strach…let sem prezila.

Za to ted na hotelu, mi je blbe…chce se mi brecet, ze jsem letěla a nejradsi bych hned domu…

Mam strach, ze tady nejak onemocnim slepak nebo tak…nevim proc si to moje chora hlava natloukla dovnitr :,( jsem tu s malym synem a hlava jede na plne obratky co bude snim az ja budu muset tady do nemocnice (Recko)…dycham, dycham jak sem se to ucila na terapii…zatim uleva zadna :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1062
14.9.23 01:00

Řekni si, že se nic neděje. Teď se nic neděje a nic zásadního se ani nestane. Kdyby jo, máš spoustu možností a času to řešit. To mi pomáhá. S ničím jako ty se neléčím, tak nevím, jestli tobě.
Ale letos jsem poprvé měla asi hodinu pochybnosti, jestli mám na tom hotelu být( kvůli jedné události hned první den). Pomohlo mi mít co největší nadhled. Jako, že fakt o nic nejde. Potkala jsem tam ten první den rodinu, co tam létá několikrát ročně. Řešili všechno asi s takovým přístupem, jako bych já šla s dětmi vedle domu na hřiště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.23 01:15

@sarusa4 no zkousim to…zatim jsem si vlezla na balkon…dite uspane…a snazim se nejak racionalne uvažovat a preprat svoji hlavu.

Plakala sem chvilicku…ulevilo se.
Zkontrolovala jsem moznosti odletu domu…lety jsou denne…to me trosku uklidnilo.

Ale asi tohle uz nikdy neudelam…vubec sem to necekala, svuj stav a moznost dovolene jsem konzultovala s lekarem i psycholozkou… :(

• Citovat
  • Upravit
453
14.9.23 05:04

Jak ti je? Já mám to samé, tak už raději moc do ciziny ani nejezdím..což ti teď asi moc nepomůže :think:
Prostě si holka říkej, že je to jen nemoc, ty hnusné myšlenky..všechno bude dobré a i kdyby….všechno má řešení, nic se neděje. Dovolenou si užiješ a všechno je v pořádku. Kdyby jsi chtěla s někým popsat a ulevit si, tak jsem tady :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.23 05:17

To znám. Vždy byl let v pohodě a před rokem úzkost, nevolnost- najednou. Příště jsem si vzala před letem neurol. Ten tam asi jako první pomoc nemáš, viď?

• Citovat
  • Upravit
16928
14.9.23 06:00

Ty jsi tam s děckem sama? Tyjo to jsi dobrá já bych sama s detma nejela ani busem/vlakem, chlap už několikrát byl s oběma, i u moře, když jsem musela být v práci, ale autem… jenže oni si nepřipouští, že se může něco stát, přemýšlí jinak, věci řeší, až teprve když se to stane. Tak to zkus brát taky tak. Jste tam s cestovkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85284
14.9.23 06:03

Co si nechat pripadne napsat nejake leky tam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.23 06:18

Jen ja a syn, ano s cestovkou….mam u sebe svoje leky, no ja uz sem ve fázi, ze prave doktorka rikala no proc ne jedte, udela vam to dobre…trosku sem spala a je to lepsi, porad takovy vnitrni stres ale lepsi jak v noci.

• Citovat
  • Upravit
9918
14.9.23 08:40

Brec, kdykoliv te to chytne. Pak si vyslov svoje obavy nahlas a rekni si, ano muze se to stat a budu to resit, az to prijde a zvladnu to, jako jsme zvladla vsechny tezke situace doted. Ale dokud to tu neni, tak si budu uzivat ted a tady.

Vzadnem pripade to nepotlacuj a nesnaz se si rikat, ze vse bude OK a nic se nestane!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
14.9.23 08:48

Máš s sebou i neurol atp. pro případ nouze?
Dej si ho..
Jinak nějaká relaxace, dýchací cvičení a odvádět myšlenky.
Plus už si vytváříš plán úniku, kdyby náhodou, super.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.9.23 11:24

@Svetluska55 plan uniku mam to je jasny….uz jsem se i divala na lety….každý den mi to leti domu do Prahy…dve hodinky letadlem, od letiste jsme na hotelu cca 30minut…takze plan uniku mam! Ale je to jen 6dni chtela bych to zvladnout! Zvladla sem snidani, s malym dopo u bazenu ted jsme na pokoji on si dava slofika a ja se snazim taky odpocivat….

Mne asi bic nez let a krom toho, ze by se ki kohlo neco stat….taky rozhodilo to misto :,( proste jsem vybrala hotel pres cestovku, ctyrhvezdickovy, recenze vsechno ok, a prijedeme sem a des! Pokoj by usel ale proste ty rekove to maji na parku, nejaky uklid a tak a me to prihani k silenstvi….proste jina natura no…takze jsme nam nabehla koupit baleny vody a proste to vydrzim tech sest dni! Ale teda hotel tak max dve hvezdy :?

• Citovat
  • Upravit
Svetluska55
14.9.23 11:39
@Anonymní píše:
@Svetluska55 plan uniku mam to je jasny….uz jsem se i divala na lety….každý den mi to leti domu do Prahy…dve hodinky letadlem, od letiste jsme na hotelu cca 30minut…takze plan uniku mam! Ale je to jen 6dni chtela bych to zvladnout! Zvladla sem snidani, s malym dopo u bazenu ted jsme na pokoji on si dava slofika a ja se snazim taky odpocivat….Mne asi bic nez let a krom toho, ze by se ki kohlo neco stat….taky rozhodilo to misto :,( proste jsem vybrala hotel pres cestovku, ctyrhvezdickovy, recenze vsechno ok, a prijedeme sem a des! Pokoj by usel ale proste ty rekove to maji na parku, nejaky uklid a tak a me to prihani k silenstvi….proste jina natura no…takze jsme nam nabehla koupit baleny vody a proste to vydrzim tech sest dni! Ale teda hotel tak max dve hvezdy :?

Tak je obvykle, že se voda z kohoutku v Řecku nebo Španělsku nedá pít. Plus, že recky servis bývá o level níž než třeba spanelsky..
Což takhle to ne vydržet, ale užít si to?
Moře a slunicko hrozně nabíjí…
Uvidíš, po par dnech se budeš cítit o moc líp..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.9.23 11:54

@Svetluska55 no ja prave prevazne byla na dovce bud Španělsko (5×Malorka) nebo jsme byli v Omanu, na Zanzibaru a tak…i kdyz Zanzibar se mii teda taky uplne nezamlouval…chtela jsem neco v nejaky rozumny letovy vzdalenosti, byl to nadherne nafoceny hotel, 4hvezdicky….rikala jsem si to bude supr…Jako mala jsem byla s rodici na Krete a vim, ze se mi to libilo a ted jsme na Korfu a ted Recko uz asi nikdy a myslim, ze nejsem jedina….ostatni co jsou s nama na hotelu tak taky dost pindaji….cert vem penize hlavne at to tady psychicky preziju a maly si to uzije…snazim se venovat je mu a nemyslet na kraviny!

• Citovat
  • Upravit
85284
14.9.23 14:47

Ses dobra nahodou, ze jsi tam letela sama! To zvladnes. Ja se s nicim nelecim a taky bych vymyslela kazastroficke scenare :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
14.9.23 15:41

Paaaaaani! Smekam pred tebou. Jsi fakt dobra, ze si letela a zvladla jsi to! To je skvely! Mam tu samou nemoc a neletela bych sama s ditetem ani nahodou. Takze se uvolni a pochval se! Je to parada. Hlava ti ty scenare vytvaret bude, ale nic z nic se na 99,9 % nestane. To tak proste je. Takze uzivej… a hlavne uzivej, ze je tve dite u more a stastne! Jsi neskutecna sikula.. takze zvladnes i tech 6 dni neboj.. kdyby neco klidne napis.. vim o cem to vse je. Jsem z toho na 3/4 venku, ale takhke daleko jako ty zatim jeste nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí