Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti s Cipralexem? Mám diagnostikovanou generalizovanou úzkost s panickými atakami a obsedantní obavy. Dnes je to týden co ho beru a zatím peklo. Vím že ty 2 - 3 týdny bude trvat, než se to zlepší, jen mě zajímá, jestli jste na tom byl někdo podobně. Od prvního dne užívání pociťuju jakoby přeskakování srdce, mám problém se pořádně nadechnout, někdy mě hlava bolí, jindy se motá a je mi prostě celkově tak divně po těle, jak kdybych sebou měla každou chvíli seknout a jsem dost plačtivá. Cipralex beru v kapičkách ráno a večer po jídle a dostat do sebe něco je taky docela umění. O spánku ani nemluvím, i když mám neurol, tak s ním to celkem jde. Je mi 22, dříve jsem byla veselá holka a teď jen hromádka neštěstí, která čeká, kdy se jí udělá hůř nebo naopak snad lépe. Snažím se myslet na to, že když to teď vydržím, tak bude lépe, ale je to těžký no. Snad to nějak dává smysl. Všem kdo mi odpoví a třeba nějak poradí moc děkuju! ![]()
Ahoj, moje sestra brala Cipralex a trvalo to zhruba měsíc než se jí to zlepšilo, ale pomáhal jí.
Ano, to bývá typické, že se stav přechodně zhorší a pak přijde úleva. Musíte vydržet pár týdnů. Někdy se na tu přechodnou dobu píšou léky typu Neurol nebo Lexaurin, aby se obtíže zmírnily, než AD zaberou.
Vetsinou se pisou na zacatek AD, ktere pusobi hned… cipralex by mel zacit pusobit za cca 2-3 tydny, tak vydrz a nebo popros mudr jeste o ten Lexaurin. ![]()
Ahoj holky,
prosim o povzbuzeni.Beru uz 4 tyden kapky Cipralex-nastup byl pozvolny po kapkach, ale jsem jiz na plne davce 10 kapek.AD beru poprve, mela jsem somaticke potize a nasledne prestala spat a vznik nocni uzkosti z nespani.Beru k tomu tedy Neurol, byla jsem strasne uzkostna.Ale od pocatku brani mam neklid i nervozitu cely den.Jsem takova rozklepana……potrebuju povzbudit, ze bude dobre.
Snazim se vydrzet, ale nekdy mam pocit, ze to snad neskonci. Dekuju!
Neboj se, bude líp. Už beru Cipralex přes 3 měsíce a konečně se zase cítím trochu jako dřív. A to jsem na tom ze začátku taky byla špatně a nedělalo mi to moc dobře. Neklid a rozklepání, moc dobře znám. Takže se neboj a vydrž a uvidíš, že zas bude o dost líp.
Kdyby sis o tom potřebovala popsat, tak klidně i napiš do soukromé zprávy. ![]()
@Nikouš2001 Dekuji mockrat za zpravu
Beru Neurol na spaní, nedelalo ti pak problem ho vysadit? Ja mam strasny strach skrze spani, ale doktorka rikala, ze jak zabere Cipralex, tak ho vysadime.Ja jsem dnes jak na houpacce, chvili dobrý chvili, knedlik v krku.Do toho me poboliva hlava a chvili zaludek na vode.Beru antidepresiva poprve v zivote a nemohla jsem se s tim srovnat-ale uplne jsem se sesypala a neslo jinak.
Neurol jsem taky ze začátku na spaní brala, ale teď už jedu bez něj a vysazení mi problém nedělalo. Mám ho sice pořád u sebe, kdyby bylo potřeba, ale zatím zvládám bez. Taky jsem to měla takhle jak na houpačce (chvilku lepší, chvilku na prd), občas ještě teď to tak mám, ale už zvládám se tak nějak zklidnit a tolik to neřešit. Jako cesta to je náročná, dlouhá a ještě nemám úplně vyhráno, ale lepší se to každým dnem a u tebe tomu bude určitě taky tak. ![]()
Ahoj holky, beru taky poprve v zivote cipralex, kapky, mam brat 8 mg rano, tedy 8 kapek..beru to postupne od 5 kapek. ale jsem nervozni, trepu se, takovy neklid, pocit na zvraceni..ctu tady prispevky, a utesuju se, ze to casem prejde, ze to chce cas a sedne si to..mam tomu verit? povzbudite me nektera?
![]()
Ja se trepala jak ratlik a k tomu takovy neklid v nohach.Ja,kdyz uz jsem ten neklid citila hodne spomalila jsem davkovani, par dni vydrzela, nez si telo zvykne a pak zase o kapku pridala.
Diky diky, za podporu, neurol mam, sem tam si ho vezmu, ale nechci ho brat casto, je strasne navykovy..jo taky se ted trepu jak ratlik😔,je mi divne od zaludku..tak musim vydrzet..pisete tady ze to prejde, ze musime mit trpelivost..jen se zo lehce rika, kdyz je cloveku na prd..😉uz bych to chtela mit za sebou, ale je to moc brzo..tak snad do jara bude lepe, a uz se budu zade radovat ze zivota..
Toho neurolu se neboj, ted ti pomuze.Ja brala vzdy rano po jidle 0,25 Neurol pul hodiny pockat a pak Cipralex. Pokud nebudes navysovat davky a brat vic nez 6 tydnu meli by to byt v poradku. Porad se s psychiatrem. Ja bych to bez neurolu v zacatku nezvladla.Ja ho brala 3×denne.Uz mam jen na noc a vysazuju.Me bylo o dodt lepe po 14 dnech na plné davce 10 kapek.
Drz se!
Dekuji, dam na tvoji radu a neurol si vezmu, jinak to nedam..az zabere AD, tak snad ty stavy prejdou, protoze jsem to takhle necekala🤫kamaradka je taky brala a rikala, ze ji nic pri nasazovani i vysazovani nic nebylo..asi jsme kazdy jiny 🙂tak moc dekuji za podporu..dam vedet🙂