Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Vem si z domova kus papíru, na který nápis své jméno, jméno zaměstnavatele, datum a text „ošetření u lékaře“. Doktor ti to jen potvrdí. Ve většině ordinací formulář propustky nemají a volné listy papíru pro improvizaci také ne. A do budoucna měj u sebe pár volných propustek pro tyto nenadálé případy.
@Anonymní píše:
Dobré ráno, chtěla bych se zeptat pro někoho asi na blbou otázku, ale v noci jsem si nejspíš nalomila malíček![]()
a nastoupila jsem po škole poprvé do práce v září, dnes mám pracovní dobu od 9 a nevím, zda to od lékaře stihnu zpátky. Vím, že když někam jdu a vím to dopředu, tak si beru propustku, ale jak to řeším teď, když jsem dnes ještě nebyla v práci a propustku u sebe nemám a nejspíš přijdu později? Existuje nějaké potvrzení od Dr co nesu do práce, že jsem tam opravdu byla? Ještě jednou se omlouvám za dotaz, ale tady z těch věcí ještě nejsem úplně moudrá
dekuji za odpověď
Doktor sam nic nema. Narazeny, nastipnuty malicek bych dnes prilepila k dalšímu prstu, pokud to tak moc boli, v praci bych si domluvila, ze pujdu k doktorovi zítra.
Také bych šla do práce a k lékaři zítra, pokud to bude nutné. S malíčkem ti stejně lékař nic tak zásadního neudělá.
Nejspíš dostaneš lékařskou zprávu a můžeš poprosit sestricku, ať ti na kousek papíru dá razítko a napíše jméno a čas, kdy jsi tam byla. No a hlavně do tý práce zavolej, ať ví, že se opozdis.
@dickys píše:
Nejspíš dostaneš lékařskou zprávu a můžeš poprosit sestricku, ať ti na kousek papíru dá razítko a napíše jméno a čas, kdy jsi tam byla. No a hlavně do tý práce zavolej, ať ví, že se opozdis.
Já už u spousty doktorů zažila ceduli, že pokud chce někdo potvrzení o návštěvě, musí mít vlastní papír. A nebo mi to řekli na moji žádost o razítko a podpis na kus papíru…
A nestačí lékařská zpráva s dnešním datumem? Ale jen tipuji, nikdy jsem návštěvu lékaře nedokladala ![]()
Jednou jsem zapomněla. Poprosila jsem na recepci a prázdné formuláře tam měli.
Jinak si pro tyto případy beru propustek víc a nosím je v peněžence.
Jeslti je to malíček na noze tak s tím se stejně nic nedělá. Přilepí ti to jen k prstum vedle.
@JancaS84 píše:
Jednou jsem zapomněla. Poprosila jsem na recepci a prázdné formuláře tam měli.
Jinak si pro tyto případy beru propustek víc a nosím je v peněžence.
Jeslti je to malíček na noze tak s tím se stejně nic nedělá. Přilepí ti to jen k prstum vedle.
Já taky, spíš abych nezapomněla. A když je to plánované, tak si ho dám předem vyplněný ke kartičce, kam mi píší další návštěvu/kontrolu, ptž kartičku budu vytahovat.
Už jsem to 1× zapomněla nechat orazítkovat, tak jsem sestře volala, že posílám ofrankovanou obálku s mou adresou a propustkou v něm v obálce, a jestli bude tak hodná, dá tam razítko a hodí to po cestě do schránky. Byla jsem ve FN 20 kiláků odsud. Naštěstí nebyl konec měsíce, tak se to stihlo, než se dělaly výkazy.
Zakladatelko,to je malíček na noze?
Mě v nemocnici propustku většinou dali, mají tam nějaké svoje a když nemaji, tak mi dali razítko aspoň na papír, k tomu sem vyplnila jméno, datum čas atd, jako na propustce a v práci to vzali. Do práce jen zavolej, ze prijdes dyl. V nejhorším dostaneš u Dr lékařskou zprávu, tak ji taky můžeš použit jako důkaz ![]()
Ale jestli je to Malíček na noze, tak tam jdeš zbytečně, s tím ti nic dělat nebudou, max ho přilepí k prstu vedle.
@Anonymní píše:
Dobré ráno, chtěla bych se zeptat pro někoho asi na blbou otázku, ale v noci jsem si nejspíš nalomila malíček![]()
a nastoupila jsem po škole poprvé do práce v září, dnes mám pracovní dobu od 9 a nevím, zda to od lékaře stihnu zpátky. Vím, že když někam jdu a vím to dopředu, tak si beru propustku, ale jak to řeším teď, když jsem dnes ještě nebyla v práci a propustku u sebe nemám a nejspíš přijdu později? Existuje nějaké potvrzení od Dr co nesu do práce, že jsem tam opravdu byla? Ještě jednou se omlouvám za dotaz, ale tady z těch věcí ještě nejsem úplně moudrá
dekuji za odpověď
Všichni doktoři, kam chodím, mají vlastní propustky. Hlavně s dětmi chodím akutně. Bloček propustek koupíš v papírnictví. Jinak kus papíru a napiš si to sama.
Úplně do důsledků nemusíš zaměstnavateli propustku dát. Stačí čestné prohlášení, myslím i ústně.
Tak tak, mám vždycky pár pro sichr v peněžence. Ještě jsem nezažila, že by mi je dali u doktora.
@vokishka píše:
Doktor sam nic nema. Narazeny, nastipnuty malicek bych dnes prilepila k dalšímu prstu, pokud to tak moc boli, v praci bych si domluvila, ze pujdu k doktorovi zítra.
To bych nedoporučovala, čím dřív, tím líp. Mluvím tedy o ruce.
@Havlova píše:
To bych nedoporučovala, čím dřív, tím líp. Mluvím tedy o ruce.
stejně se ted dávají jen takové ty klipy na prst
@vokishka píše:
stejně se ted dávají jen takové ty klipy na prst
Následek jednoho pozdě ošetřeného.
Dobré ráno, chtěla bych se zeptat pro někoho asi na blbou otázku, ale v noci jsem si nejspíš nalomila malíček
dekuji za odpověď