Ledvinové kameny a jejich odstranění

4299
12.9.23 16:29

Ledvinové kameny a jejich odstranění - máte zkušenosti?

Ahoj všem,

k narozeninám jsem si „nadělila“ ledvinové kameny. Mám za sebou hospitalizaci s kolikou, léky na bolest a antibiotika. Během 14 dní mě čeká ureteroskopie (URS), ale v nemocnici mi k tomu zatím vůbec nic neřekli. Máte prosím někdo zkušenost? Jak to probíhá? Jak dlouhá je hospitalizace? Mám doma pěti měsíční kojené miminko. Děkuju za zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tuhy_LU
12.9.23 16:46

Měla jsem 2×. Jednou hned po porodu (sekce)- to bylo 13.den. Podruhé jsem je měla od 5. měsíce tehotenstvi a odstraňování mi je po sestinedeli.
Vždy jsme kojila. Doporucuji odstrikat mléko a zamrazit. Vždy rikat, ze mas mimino a kojis. Daji ti podle toho ATB a anestezii. Ihned poanestezii se doporučuje odstrikat a vylit. Vždy jsem přišla na 6:00 ráno, během dne me vzali na zákrok a druhy den večer šla domu. Nesmí byt teploty, musíš hodně pít.
Zákrok se provádí v gynekologicke poloze v celkové anestezii. Po zákroku mas zavedenou cevku(někdy nejen do mocaku, ale i do ledviny). Po vyndani močení pekne bolí, ale chce to pít a curat- nebát se. Je to náročné, ale dá se to zvladnout. Někdy se zavede stent a ten se pak po urcite době vymdava. Stent je hadicka z ledviny do mocaku a bráni vytvoření srustu. Vyndani je jen nepříjemné - nebolí. Bývá teď magnetický - prichytí se na magnet a vytáhne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.9.23 19:41

Měla jsem ledvinovou koliku na konci roku, ledvinu neprůchodnou kvůli kamenům a silný zánět. V nemocnici jsem byla 6 dnů, dali mi stent do ledviny, aby ji zprůchodnili. Potom jsem byla 2× na drcení ledvinových kamenů, vždy hospitalizace na tři dny. Po třech měsících jsem taky byla na URS a vyndání stentu. Hospitalizace 3 dny a průběh nic hrozného. Já už se na to těšila, že budu mít konečně pokoj od kamenů. Jinak po vyndání cévky mě to vůbec nebolelo a to jsem ji měla 5 dnů poprvé a pak jen jeden den.
Kdyžtak se ptejte co vás zajímá

• Citovat
  • Upravit
2003
12.9.23 19:43

.

Příspěvek upraven 13.09.23 v 19:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.23 20:03
Koliku jsem měla jen 1× a od té doby mám klid, ale ledviny mám plné kamenů, tak nevím jestli to mám podstupovat, nebo nechat být. Do té doby jsem o žádných kamenech neměla tušení, neměla jsem žádné problémy. Rázová vlna vyzkoušena, ale bohužel bez efektu. Doktor nechává rozhodnutí na mně.
Díky předem za odpověď

Ledviny plné kamenů a doktor to neřeší? Kolik těch kamenů máte? Já doufám, že se mi nové nevytvořily, ale jdu až příští měsíc na kontrolní ultrazvuk. Mě se ulevilo hned po tom prvním pobytu v nemocnici když mi dali ten stent, i když kameny jsem ještě měla. No a po vytažení stentu a kamenů (dva) úplně v pohodě

• Citovat
  • Upravit
2003
12.9.23 20:35

.

Příspěvek upraven 13.09.23 v 19:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.23 21:01

@medvidka tak jasně, že vás doktor nemůže nutit, ale ta kolika se může kdykoliv opakovat a zánět už být může. V akutním stavu se to řeší hůř.
Kolikrát jste byla na té rázové vlně? Já 3× s jedním kamenem a nakonec se povedlo

• Citovat
  • Upravit
4299
14.9.23 21:01

@Tuhy_LU Moc díky za zkušenost. Zatím nemám o zákroku žádné informace z nemocnice, příští týden mám konzultaci s anesteziologem a budu všem říkat, že mám doma plně kojené miminko, tak snad to nějak půjde.
Nejhorší je, že on si vůbec nevezme UM, tak budu muset odstříkat a doufat, že vezme na milost nějakou lahvičku a zvládne se to.
Zatím mám zavedený už týden stent, jsem bez bolesti, jen je to dost nepříjemné, nemůžu ani ven, pořád musím chodit na záchod :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
17.10.23 09:31

@Majjasl dobry den, jak velke kameny mate? dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4299
18.10.23 15:06

@jezevinka dobrý den, kámen měl 4mm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
18.10.23 16:33

@Majjasl tak to mi nasli uplne stejnou velikost. A co vam ted s tim prosim budou delat? dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4299
18.10.23 17:19

@jezevinka Já jsem už po operaci. Domluvila jsem se na dřívějším termínu z důvodu, že mám doma plně kojené miminko :) Nečekalo se tedy jestli kamínek vyjde sám. Původní termín na operaci mi dali až na prosinec. Nakonec jsem šla za dva týdny, pod plnou narkózu.
Kamínek šel vytáhnout, vše proběhlo v pořádku. Byla jsem v nemocnici jen jeden den a večer mě propustili domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
18.10.23 17:53

@Majjasl tak to je prima.Tak uvidim, co mi reknou.🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4299
18.10.23 19:15

Držím palce :hug: já to zvládala vše dobře, všem jsem říkala že kojím a podle toho jsem dostala léky i narkózu. Jen teda večer jsem musela podepsat reverz, jinak nechávají 24h po zákroku na pozorování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.24 20:16

Ahojte všichni

Mám otázku jestli jste někdo měli při kamenech bolest v zádech, bocích a břicha v dolní části :think: za 6 dní jedu na týden pryč a mám strach abych vůbec jet mohla :( co si o tom myslíte?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex