Úzkosti z práce, potřebovala bych pracovat z domova

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.11.23 23:09

Úzkosti z práce

Bojím se, že za chvíli nebudu zvládat chodit do práce, mám hrozné úzkosti, které mi způsobují i trávicí obtíže a každý den jsem ve stresu, jak často zas budu muset jít na záchod, a jestli mi bude škrundat v břiše..přijdu si vždycky tak hrozně trapně :( celkově mě vyšťavuje práce mezi lidmi, nedokážu se vůbec soustředit a většinou nedojím ani oběd, protože mám sociální fobii a nezvládám před někým jíst..
Vím, že bych byla nejšťastnější, kdybych mohla dělat nějakou práci z domova, ale vůbec nevím, kde a co hledat, proto bych byla moc vděčná za jakékoliv tipy na práci, kterou lze vykonávat z domova :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
269
29.11.23 23:21

Ještěže je tolik léků na hlavu dnes. Můžeš jich brát desítky… budeš sice trochu vygumovaná ale úzkosti přejdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
29.11.23 23:30

Ahoj,

Ja som to mal podobne, extremny stress, som ledva zvladal existovat. Vytvorili sa mi zaludocne problemi, twitch v oku. Nakoniec som to riesil vypovedou.

Par mesiacou som bol na urade prace, a bolo to super. Len som si zacal hladat pracu neskor ako by som mal, a zas niesom v dobej situacii. Do novej prace nastupujem v lednu, a trochu mam s toho obavy pretoze je to v novom meste, mam problem najst bydleni…

Co sa tyka liekou, roky som bral lieky na depresiu, a pomahali mi velmi marginalne, rozne mali rozne neziaduce ucinky. Tie co mi pomahali najviac mi ale sposobovali extremne realisticke sny a mal som problem rozlisit realitu od skutocnosti.
Klasicky cipralex mi zas fungoval len velmi malo, a mam pocit ze mi skodil lebo som po case citil bolest pecene (ale na druhu stranu som zvykol kazdy den po praci si dat jedno dve piva).
To ze z liekou na depresiu budes vygumovana, to neni pravda. (teda po niektorych mozno, ale to su nejake specialitky ktore ti lekarka aj tak zo zaciatku nepredpise).
Mam pocit ze mi cerebtolisin vzdy trosku pomohol (aj ked mozno to bol len placebo efekt), ale zas ten sa na toto bezne nepredpisuje, a musis ho zohanat po divnych kazaskych strankach.

Mozno by som sa este spytal, mas kamaratou? priatela? rodinu? niekoho s kym mozes pravidelne sa rozpravat a podporovat sa navzajom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
30.11.23 00:12

Siemens nabíral na faktury. Po zaškolení byl pak 4denní homeoffice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10854
30.11.23 00:39
@Anonymní píše:
Bojím se, že za chvíli nebudu zvládat chodit do práce, mám hrozné úzkosti, které mi způsobují i trávicí obtíže a každý den jsem ve stresu, jak často zas budu muset jít na záchod, a jestli mi bude škrundat v břiše..přijdu si vždycky tak hrozně trapně :( celkově mě vyšťavuje práce mezi lidmi, nedokážu se vůbec soustředit a většinou nedojím ani oběd, protože mám sociální fobii a nezvládám před někým jíst..
Vím, že bych byla nejšťastnější, kdybych mohla dělat nějakou práci z domova, ale vůbec nevím, kde a co hledat, proto bych byla moc vděčná za jakékoliv tipy na práci, kterou lze vykonávat z domova :,(

Co to je práce mezi lidma?
Těžko ti někdo poradí, co máš dělat z domu, když neznáme tvé vzdělání a nevíme co víš a umíš.
HO se hojně vyskytoval za Covidu a nabízí se jako údajně výtaný benefit.
Nicméně lidé přišli na to, že až tak super to není. A to z různých důvodů.

Mé zkušenosti jsou takové, že je to pro mě nutné zlo, když jsou nemocné děti a firma řekne: však dělej z domu, je to pro tebe výhodné.
No není, nastupují tam další negativa.
Máš dost zkreslené představy o tom, jak takový HO může fungovat.
Někde nevadí, že si rozprostřeš práci na celý den, jinde to problém je a z tebe se musí stát ředitel zeměkoule, protože nemocné dítě vedle tebe zvrací na zem, pes ty zvratky luxuje do svých útrob, ty máš být na on-line poradě, která je on-line kvůli tvému HO a zároveň víš, že to nemůže trvat dlouho, protože ve škole na tebe v družině čeká druhé dítě, které potřebuješ dostat domů a to dítě má hromadu DÚ, které mu pomáhas dělat a motivovat, tak tak stíháte pohybovou aktivitu a na konci dne přemýšlíš, co přinese ten další den na HO a doděláváš v nočních hodinách to, co vzešlo z porady. A mezi tím vším pečuješ o to nemocné dítě.
Ve finále jsi ráda, že se z HO nezhroutíš a prežila jsi, vysloveně se těšíš do práce, kdy je ta pracovní koordinace přeci jen efektivnější.
Takže asi tak, jak může HO vypadat.
Z mého pohledu mohou být tvé problémy banální, netvrdím, že si to myslím, ale těžko bys se mnou měnila.
Pokud máš úzkosti a fobie, tak řeš s odborníky a najděte léčbu, HO není ve tvém případě řešení.
Potřebuješ přeci chodit mezi lidi a nebýt asociál. Potřebuješ nakoupit atd.
To není dobře, tedy je za podmínek, že se tak rozhodnes při smyslech, na základě špatné zkušenosti, ale i tak se nejde izolovat nekonečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44173
30.11.23 02:42
@Anonymní píše:
Vím, že bych byla nejšťastnější, kdybych mohla dělat nějakou práci z domova, ale vůbec nevím, kde a co hledat, proto bych byla moc vděčná za jakékoliv tipy na práci, kterou lze vykonávat z domova :,(

Co děláš za práci a jaké máš vzdělání? Úzkosti řeš s odborníky, vhodná je počáteční medikace a psychoterapie.
Určitě by pro Tebe bylo vhodné pracovní místo v úzkém kolektivu a možnost HO aspoň částečně. Problém v tom nevidím, otázkou je, jestli máš co nabídnout na takové pozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44173
30.11.23 02:47

@Trojlístek HO není vhodná alternativa v případě nemocných dětí. Máš normálně nárok na OČR.
Práce na HO zabírá stejný čas a je třeba intenzivní koncentrace jako normálně v práci.
V korporátech, které tak fungují dávno před covidem, to pochopili. Sousedka pracuje jen z domu. Když má nemocné dítě, volá si hlídání nebo bere OČR.
Zakladatelka se může cítit dobře v malém úzkém pracovním kolektivu. Každý není rád ve společnosti středem pozornosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
30.11.23 08:04

A jezuskote, další, co nemůže pracovat. Už jsem se bála, že by dneska nebyla diskuze s úzkostmi a sociální fobií. Tak si dojdi k psychiatrovi. Ale bacha, taky by ti mohl dát léky, které pomáhají, tak aby ses nepředřela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5209
30.11.23 08:14

Pokud ty uzkosti nebudes resit, tak to taky muze dospet do stadia, ze si nedojdes ani nakoupit. Uhnout tomu tim, ze budes pracovat z domu, neni reseni. Navic ani nevime, co umis, nebo co delas, takze tezko ti nejakou praci s home officem radit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14858
30.11.23 09:34
@terien píše:
A jezuskote, další, co nemůže pracovat. Už jsem se bála, že by dneska nebyla diskuze s úzkostmi a sociální fobií. Tak si dojdi k psychiatrovi. Ale bacha, taky by ti mohl dát léky, které pomáhají, tak aby ses nepředřela.
:? Ty jsi neskutečně zlý neempatický člověk. Svému dítěti s duševními obtížemi by ses taky vysmála? Přála bych ti si to se zakladatelkou na týden vyměnit, ráda by ti určite soc. fobii znemožňující normální fungování půjčila.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
30.11.23 09:38
@Kfětoslava píše: :? Ty jsi neskutečně zlý neempatický člověk. Svému dítěti s duševními obtížemi by ses taky vysmála? Přála bych ti si to se zakladatelkou na týden vyměnit, ráda by ti určite soc. fobii znemožňující normální fungování půjčila.

To je jasný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10854
30.11.23 12:34
@1Pears1 píše:
@Trojlístek HO není vhodná alternativa v případě nemocných dětí. Máš normálně nárok na OČR.
Práce na HO zabírá stejný čas a je třeba intenzivní koncentrace jako normálně v práci.
V korporátech, které tak fungují dávno před covidem, to pochopili. Sousedka pracuje jen z domu. Když má nemocné dítě, volá si hlídání nebo bere OČR.
Zakladatelka se může cítit dobře v malém úzkém pracovním kolektivu. Každý není rád ve společnosti středem pozornosti.

Taky bych o tu práci mohla přijít.
Takže mi defakto nic jiného nezbývá. To není tak jednoduché hned se vším svihnout a jít na OCR, navíc když si to obyčejně předají obě děti.
Nehledě na to, že zastupitelnost v soukromé sféře je úplně něco jiného než třeba ve školství.
Není to o tom být středem pozornosti, jde o to se domluvit a dost často být bohužel v nevýhodě a nějak to prostě ustát.
Nechci přijít o práci jen proto, že budu téměř celou zimu na OČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
1.12.23 12:28

No já bych ti doporučovala to řešit s odborníky. Pokud budeš zavřená doma, tak se ti sociální fobie bude jen prohlubovat a jak někdo psal výše.. budeš mít pak problém i se základní lidskou interakcí jako je chození na nákup, doktoři apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
1.12.23 12:47
@Trojlístek píše:
Co to je práce mezi lidma?
Těžko ti někdo poradí, co máš dělat z domu, když neznáme tvé vzdělání a nevíme co víš a umíš.
HO se hojně vyskytoval za Covidu a nabízí se jako údajně výtaný benefit.
Nicméně lidé přišli na to, že až tak super to není. A to z různých důvodů.Mé zkušenosti jsou takové, že je to pro mě nutné zlo, když jsou nemocné děti a firma řekne: však dělej z domu, je to pro tebe výhodné.
No není, nastupují tam další negativa.
Máš dost zkreslené představy o tom, jak takový HO může fungovat.
Někde nevadí, že si rozprostřeš práci na celý den, jinde to problém je a z tebe se musí stát ředitel zeměkoule, protože nemocné dítě vedle tebe zvrací na zem, pes ty zvratky luxuje do svých útrob, ty máš být na on-line poradě, která je on-line kvůli tvému HO a zároveň víš, že to nemůže trvat dlouho, protože ve škole na tebe v družině čeká druhé dítě, které potřebuješ dostat domů a to dítě má hromadu DÚ, které mu pomáhas dělat a motivovat, tak tak stíháte pohybovou aktivitu a na konci dne přemýšlíš, co přinese ten další den na HO a doděláváš v nočních hodinách to, co vzešlo z porady. A mezi tím vším pečuješ o to nemocné dítě.
Ve finále jsi ráda, že se z HO nezhroutíš a prežila jsi, vysloveně se těšíš do práce, kdy je ta pracovní koordinace přeci jen efektivnější.
Takže asi tak, jak může HO vypadat.
Z mého pohledu mohou být tvé problémy banální, netvrdím, že si to myslím, ale těžko bys se mnou měnila.
Pokud máš úzkosti a fobie, tak řeš s odborníky a najděte léčbu, HO není ve tvém případě řešení.
Potřebuješ přeci chodit mezi lidi a nebýt asociál. Potřebuješ nakoupit atd.
To není dobře, tedy je za podmínek, že se tak rozhodnes při smyslech, na základě špatné zkušenosti, ale i tak se nejde izolovat nekonečně.

Tak nekterym lidem muze HO vyhovovat, staci si najit work life balance.
U nas v praci muzem byt na HO neomezene a vyuziva toho velka cast zamestnancu. Ja treba chodim do office 1× tydne, abych se potkala s kolegy. 95% metingu mam strejne online, volam s celou Evropou.
Doma jsem mnohem produktivnejsi, nikdo me nerusi. A jeste stihnu behat za svetla, dat bublat hrnec s veceri a videt dite driv nez v 6 hodin. Ze u toho pak sedim do sedmi, je jina vec, ale ja pracuju rada.
Ale pro zakladatelku by to nebylo, predpokladam, ze socialni fobie se projevuje i online.

• Citovat
  • Upravit
3837
1.12.23 12:53

@Trojlístek HO neznamená OČR. Takže popis celé situace absolutně nevykresluje realitu HO. Kdybys byla v práci, tak vyzvednutí dítěte z družiny řešíš úplně stejně. Práce z domu stále znamená pracovat, pokud se k tomu chci starat o nemocné dítě, babičku, apod. Tak to samozřejmě bude náročnější. V práci to taky během dne neděláš. Zakladatelka je co jsem pochopila sama.
Já mám HO na pohodu. Práci si udělám kdy chci, řídím si ji sama, většinou jdu ráno běhat nebo plavat, pak pracuji, pak dělám oběd, jdu na procházku se psem, pak pracuji, buď jsem rychlá a nemusím pracu dodelavat po nocích, nebo nejsem a udělám to jindy. Když si dostatečně máknu, tak můžu mít pátek klidně celej volnej a jet si kam chci. Jen prostě musím vykázat osm hodin práce denně. Vyhovuje. Ale taky to nemusí být běžný HO. Někdo u toho fakt musí sedět od do.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat