Úzkosti z práce, potřebovala bych pracovat z domova

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Cizinka 999
1.12.23 12:55
@Anonymní píše:
Bojím se, že za chvíli nebudu zvládat chodit do práce, mám hrozné úzkosti, které mi způsobují i trávicí obtíže a každý den jsem ve stresu, jak často zas budu muset jít na záchod, a jestli mi bude škrundat v břiše..přijdu si vždycky tak hrozně trapně :( celkově mě vyšťavuje práce mezi lidmi, nedokážu se vůbec soustředit a většinou nedojím ani oběd, protože mám sociální fobii a nezvládám před někým jíst..
Vím, že bych byla nejšťastnější, kdybych mohla dělat nějakou práci z domova, ale vůbec nevím, kde a co hledat, proto bych byla moc vděčná za jakékoliv tipy na práci, kterou lze vykonávat z domova :,(

Se sociální fobii se da dobře pracovat a vylecit, teda jestli to není u tebe autisticke spektrum. Tam je velice často sociální fobie

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.12.23 16:47
@Anonymní píše:
Bojím se, že za chvíli nebudu zvládat chodit do práce, mám hrozné úzkosti, které mi způsobují i trávicí obtíže a každý den jsem ve stresu, jak často zas budu muset jít na záchod, a jestli mi bude škrundat v břiše..přijdu si vždycky tak hrozně trapně :( celkově mě vyšťavuje práce mezi lidmi, nedokážu se vůbec soustředit a většinou nedojím ani oběd, protože mám sociální fobii a nezvládám před někým jíst..
Vím, že bych byla nejšťastnější, kdybych mohla dělat nějakou práci z domova, ale vůbec nevím, kde a co hledat, proto bych byla moc vděčná za jakékoliv tipy na práci, kterou lze vykonávat z domova :,(

Muzu se zeptat kolik ti je a jestli ti to zaclo az ted? Ja jsem treba nikdy nebyla nejak moc komunikativni a spis v ustrani, ale fungovala mezi lidma tak nejak a pak se vse zaclo zhoršovat nevim proc jsem nezvladala lidi a ruzne situace vic a vic mi vse vadilo, porady i rozhovory, spolecne obedy apod. prasky to utlumí a jsem schopna do prace pak chodit, jak je vysadim zas se to vratilo. Na home officu mi bylo v dobe covidu s ditetem doma dobre ale nejde u nas takto pracovat ted vic jak par dni v mesici a mit k tomu duvod.

• Citovat
  • Upravit
26747
4.12.23 16:56
@Trojlístek píše:
Co to je práce mezi lidma?
Těžko ti někdo poradí, co máš dělat z domu, když neznáme tvé vzdělání a nevíme co víš a umíš.
HO se hojně vyskytoval za Covidu a nabízí se jako údajně výtaný benefit.
Nicméně lidé přišli na to, že až tak super to není. A to z různých důvodů.Mé zkušenosti jsou takové, že je to pro mě nutné zlo, když jsou nemocné děti a firma řekne: však dělej z domu, je to pro tebe výhodné.
No není, nastupují tam další negativa.
Máš dost zkreslené představy o tom, jak takový HO může fungovat.
Někde nevadí, že si rozprostřeš práci na celý den, jinde to problém je a z tebe se musí stát ředitel zeměkoule, protože nemocné dítě vedle tebe zvrací na zem, pes ty zvratky luxuje do svých útrob, ty máš být na on-line poradě, která je on-line kvůli tvému HO a zároveň víš, že to nemůže trvat dlouho, protože ve škole na tebe v družině čeká druhé dítě, které potřebuješ dostat domů a to dítě má hromadu DÚ, které mu pomáhas dělat a motivovat, tak tak stíháte pohybovou aktivitu a na konci dne přemýšlíš, co přinese ten další den na HO a doděláváš v nočních hodinách to, co vzešlo z porady. A mezi tím vším pečuješ o to nemocné dítě.
Ve finále jsi ráda, že se z HO nezhroutíš a prežila jsi, vysloveně se těšíš do práce, kdy je ta pracovní koordinace přeci jen efektivnější.
Takže asi tak, jak může HO vypadat.
Z mého pohledu mohou být tvé problémy banální, netvrdím, že si to myslím, ale těžko bys se mnou měnila.
Pokud máš úzkosti a fobie, tak řeš s odborníky a najděte léčbu, HO není ve tvém případě řešení.
Potřebuješ přeci chodit mezi lidi a nebýt asociál. Potřebuješ nakoupit atd.
To není dobře, tedy je za podmínek, že se tak rozhodnes při smyslech, na základě špatné zkušenosti, ale i tak se nejde izolovat nekonečně.

No tak si řekni ne? Moje šéfka nemá děti a taky je to mimo její rozlišovací schopnosti, co se bude dít. Když vím, že jsem se chtěla věnovat jen restům a nemusim na call nebo nebude vadit kluk na klíně, tak poprosím o homeoffice na páteční reditelske volno. Když mám doma pobliona, jdu na očr/ dovolena/ sice day/ náhradní volno nebo Když mám uzávěrku, tak dělám od osmi do půlnoci a nikdo mi nevola, nechce ad hoc a já udělám svoji práci. Homeoffice při ošklivě nemocnem dítěti mi nedává smysl ani z jedné strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
4.12.23 17:02
@Trojlístek píše:
Taky bych o tu práci mohla přijít.
Takže mi defakto nic jiného nezbývá. To není tak jednoduché hned se vším svihnout a jít na OCR, navíc když si to obyčejně předají obě děti.
Nehledě na to, že zastupitelnost v soukromé sféře je úplně něco jiného než třeba ve školství.
Není to o tom být středem pozornosti, jde o to se domluvit a dost často být bohužel v nevýhodě a nějak to prostě ustát.
Nechci přijít o práci jen proto, že budu téměř celou zimu na OČR.

Já třeba na ocr dělám, do toho mi jeden den v týdnu vykreje babička nebo manžel a jedu do práce na celý den. Na ocr dostávám peníze, nevidím důvod nepracovat ve výši těch zaplacených hodin typicky 3-4 hodiny denně. Ale jasný záleží na x faktorech- podmínky doma, k práci, atd. Jen mi přijde, ze s tebou docela vyjebavaj :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat