Úzkostné dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
236
18.1.16 12:12

@alifie Díky! Kouknu přesně na složení Eye Q co už bere, jestli už tam náhodou hořčík není a jinak zkusíme. Když nepomůže, určitě neublíží. Budeme ho brát spolu. Syn na své stresy a já na stresy z jeho stresů :-)
Přitom známá věc - hořčík pro emoční pohodu a větší „výdrž“, ale nenapadlo mě to vůbec. Děkuju za tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
18.1.16 12:20

Ahoj maminky, nevím do jak moc velké míry to sem patří, ale můj syn (7) si myslí, že je hloupí. V životě by mě nenapadlo mu něco takového říct. i když mi občas říká, že má hloupý nápady, jen mu odpovím, že je dítě a děti občas zlobí, ale že určitě nemá hloupý nápady.
spíš si myslím, že trpí komplexem méně cennosti. Když se mu něco nepovede tak se na sebe hrozně zlobí.
S otcem jsme se rozešli před dvěma lety. včera si syn stěžoval, že je táta strašně línej a že se se svou novou přítelkyní pořád hádá a dává to za vinu jemu. Jako by dítě mohlo za hádky dospělých.
Syna chválím prakticky za každou drobnost a snažím se ho podpořit ve všem co dělá. Bohužel má tatínka, kterej si k němu ještě nenašel za ty roky cestu a neumí syna slovně ohodnotit a pochválit.
Nechci aby si můj syn připadal méněcenej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
18.1.16 13:50

@anluy Určitě by to chtělo promluvit s otcem, minimálně aby věděl, co si od něho syn odnáší, jaké to má následky. S mým ex je těžká řeč, ale na tohle téma kupodivu slyší. Aspoň za pokus by to stálo.
Jinak mému synovi se občas dost uleví, když mu řeknu, že každý padal, než se naučil lyžovat, bruslit, že ani malíři nenamalovali hned napoprvé super obraz, že všichni se všechno musíme učit a přidám k dobru nějakou mojí historku jak se mi co kdy nepovedlo a když jsem to dělala po X-té, už to bylo dobrý. Tomu se i zasmějeme.
A už jsem tu myslím zmiňovala - na radu v Rané péči vést „Deníček úspěšníček“ a lepit tam fotky jakéhokoliv úspěchu nebo fotku kdy se syn směje a něco ho baví. Skutečně funguje, když své úspěchy vidí na papíře a ne když o tom jen mluvíme a chválím ho. Mimochodem taky trvalo, než se na deníčku začal podílet a mít o něj zájem, ale dnes si i doplňuje malůvky a říká co tam mám ke které fotce napsat a rád si ho i prohlídne. A nemusí to být vyjímečný úspěch, klidně i když si hezky složí oblečení, pomáhá při vaření a něco vytvoří, vyfotit ho s pěkným obrázkem, když je veselý mezi dětma apod. Teď mám v plánu vyfotit i jedničky ze školy, fakt cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
19.1.16 09:39

Ahoj, po nějakém čase se připojuji - nám na posledním sezení doporučila dr. přípravek/doplněk -Esprico…obsahuje 3omega a další látky…no, syn jej bere přes měsíc, nějak nic positivního jsem zatím nepostřehla. Dnes ku příklad scéna kvůli šále, křik, histerie, že ho škrtí (neměl ji ani omotanou kolem krku, jen jako límec a v předu přeloženou, volně)…no, po dnešním ránu si sousedi patrně opět musí myslet, že jsem ho škrtila já, jak syn vyváděl a křičel… :cert: Venku bylo -10°C, synovi jsem to opakovala několikrát od probuzení, že dnes šála musí být, aby se s tím smířil, než půjdeme z bytu…no, ani ta příprava nezabrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
19.1.16 12:42
@korena píše:
Ahoj, po nějakém čase se připojuji - nám na posledním sezení doporučila dr. přípravek/doplněk -Esprico…obsahuje 3omega a další látky…no, syn jej bere přes měsíc, nějak nic positivního jsem zatím nepostřehla. Dnes ku příklad scéna kvůli šále, křik, histerie, že ho škrtí (neměl ji ani omotanou kolem krku, jen jako límec a v předu přeloženou, volně)…no, po dnešním ránu si sousedi patrně opět musí myslet, že jsem ho škrtila já, jak syn vyváděl a křičel… :cert: Venku bylo -10°C, synovi jsem to opakovala několikrát od probuzení, že dnes šála musí být, aby se s tím smířil, než půjdeme z bytu…no, ani ta příprava nezabrala.

Za mě se Esprica musím zastat. Já viděla účinek snad během 2-3 dnů, zírala jsem. Už dřív dobře mluvil a formuloval myšlenky, ale po Espricu začal mluvit klidněji v mnohem delších a promyšlenějších souvětích(ve 3 letech). A začal chodit - do té doby zásadně běhal, neposeděl, nepostál, padal, válel se, narážel všude. A asi 3 den po Espricu poprvé šel normální chůzí vedle mě.
Esprico samotné bral cca rok, když pak nám doktorka doporučila to střídat s Eye Q. Kvůli zinku v Espricu. Tak teď přes týden má Eye Q a o víkendu Esprico.
V létě jsme to trochu flákali, často jsme nečekaně někde spali, zůstali déle apod., tak nebral pravidelně a cca po 14 dnech se to dost projevilo - velká nesoustředěnost, nevnímal co mu kdo říkal a zas víc běhal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
19.1.16 14:29

@Matlena Zajímavé - a jak dlouho to berete celkově? Už rok se mi zdá dost…jsem myslela, že by to mělo napomoci dovyzrávání a pak už by se brá nemuselo…v braní samozřejmě pokračujeme, zkusím cokoli a třeba to chce prostě víc času…zbývá mi snad něco jiného :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
19.1.16 15:38

@korena Už to bude určitě přes 3 roky, z toho rok Esprico, zbytek Eye Q. Ptala jsem se dětské doktorky, nevidí v tom problém. Nebo vysadit a jíst hodně ryb. Dětská psychiatrička doporučila Eye Q a kdybychom nechtěli řešit kombinaci s Espricem, tak přes týden Eye Q a o víkendu jíst hodně ryb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.16 14:41

Ahojky mam osmileteho syna a bojujeme s podobnymi problemy. Nekdo to tu uz zminil opravdu nam moc pomaha kineziologie bohuzel ji musime podstupovat casteji lepe receno pri kazde vetsi zmene v jeho zivote. Navstevujeme pedagogickopsychologickou poradnu kde nam ted bylo doporuceno navstivit psychiatra ja osobne se s tim tezko srovnavam nevim co nas tam ceka a jsem proti cpani diteti prasky.Tak jsem vyuzila informaci a navstivila homeopaticku.Bere homeopatika primo urcene pro nej a opravdu musim rict ze se to o hodne zmenilo. Preju vsem maminkam pevne nervy a stastne deti. Musim rict ze pro me je to nekdy vycerpavajici a zvladnout kazdodenni zivot je narocne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
21.2.16 22:53

@z.l.a.t.i.c.k.o.o Homeopatici mají nějaké univerzální léky na úzkosti, nebo to je na způsob psychologa, že si dítě prohlédne, vyslechne o co jde a pak určí co je vhodné? Nemám s homeopatií zkušenosti…Necháme si to jako další možnost.
Jinak pravda, je to velmi vyčerpávající, zvládat každodenní život s takovým dítětem. My zas máme jeho období, nekolik scén denně kvůli běžným věcem. Až už si začínám myslet, že to nejsou úzkosti, ale zkrátka povaha po jeho otci - prudit za každou cenu a otravova život jiným jak jen to jde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
11.3.16 12:16
@Matlena píše:
Jinak pravda, je to velmi vyčerpávající, zvládat každodenní život s takovým dítětem. My zas máme jeho období, nekolik scén denně kvůli běžným věcem. Až už si začínám myslet, že to nejsou úzkosti, ale zkrátka povaha po jeho otci - prudit za každou cenu a otravova život jiným jak jen to jde :nevim:

No, pod to bych se mohla podepsat…těžko oddělit to, na kolik má dítě nějakou obecnou úzkost, kterou neumí řešit a pak ztrácí sebekontrolu a na kolik je to vlastnost…třeba po bezohledném otci, kterou prostě prudí a domáhá se svého nesmyslnými scénami :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
6.3.26 17:55

Ahoj maminky s odstupem casu.. jak jsou na tom vase deticky? A byli uzkostne uz od malinka? Nebo se úzkost nepohodli precitlivelost objevili až kolem 6..8 roku?
Zrovna prozivam neco podobného 8 let syn, ze dne na den úzkost, výbuchy, kazda zprava ho vydesi, a strach z obchodu skoly..cest..výletů.
 Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati