Úzkostné potíže u dcery

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
7.1.21 12:07

Byla jsem u dětské, potvrdila panickou ataku, doporučila psychologa, dcera je objednaná jako akutní - ozvou se okamžitě, jak jim někdo vypadne, na příští týden jsem sehnala psychoterapii, tak snad to nějak klapne. Tyhle profese jsou ted tak strašně přetížené, že bez známosti něco sehant je zázrak.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.1.21 12:57
@Anonymní píše:
Byla jsem u dětské, potvrdila panickou ataku, doporučila psychologa, dcera je objednaná jako akutní - ozvou se okamžitě, jak jim někdo vypadne, na příští týden jsem sehnala psychoterapii, tak snad to nějak klapne. Tyhle profese jsou ted tak strašně přetížené, že bez známosti něco sehant je zázrak.

Ma dcera dostatecny kontakt s vrstevniky? Ja trpim na uzkosti a panicke ataky cely zivot a jakmile jsem o samote (bez dostatecneho socialniho kontaktu), je to stokrat horsi. Pokud se nemuzete nebo nechcete dostatecne setkavat s dalsimi lidmi kvuli Covidu, doporucila bych alespon jezdit do mesta, mezi lidi na prochazku, na nova mista, at ma jeji mozek nove podnety a rozptyleni od sebe samotne. A idealne vytvorit nejakou ‚socialni bublinu‘ s hrstkou pratel, se kterymi se bude dcera stykat.
Ono to v podstate ‚nic neni‘, hlavne ji nedavejte najevo, jestli se o ni bojite, protoze jakykoli strach ostatnich tyto potize jen zhorsi. Spis to ‚mejte na haku‘ a budte v klidu vy, ji to uklidni potom taky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.1.21 13:15
@Anonymní píše:
Ma dcera dostatecny kontakt s vrstevniky? Ja trpim na uzkosti a panicke ataky cely zivot a jakmile jsem o samote (bez dostatecneho socialniho kontaktu), je to stokrat horsi. Pokud se nemuzete nebo nechcete dostatecne setkavat s dalsimi lidmi kvuli Covidu, doporucila bych alespon jezdit do mesta, mezi lidi na prochazku, na nova mista, at ma jeji mozek nove podnety a rozptyleni od sebe samotne. A idealne vytvorit nejakou ‚socialni bublinu‘ s hrstkou pratel, se kterymi se bude dcera stykat.
Ono to v podstate ‚nic neni‘, hlavne ji nedavejte najevo, jestli se o ni bojite, protoze jakykoli strach ostatnich tyto potize jen zhorsi. Spis to ‚mejte na haku‘ a budte v klidu vy, ji to uklidni potom taky.

kontakt má, covid už jsme měli, u nich ve třídě spousta dětí taky, takže se potkávají…silvestr, vánoce, spousta lidí, rodina, kamarádi…pokud by to mělo být o tom, ž e je o samotě, tak ted je každé dopoledne sama doma na domácí výuce…ale s tím nic nenadělám :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2256
7.1.21 20:17
@Anonymní píše:
@Anonymní píše:

Moc vám držím palce! Je skvělé, jak rychle jste sehnala pomoc. Nechci znít vlezle, ale vaše dcera má skvělou mámu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2980
7.1.21 21:07
@Anonymní píše:

Hlavně, že je pomoc na cestě, dcera to měla několik let několikrát byla v nemocnici a nic vyšetřovali jí srdce a všechno možný pak jela na stáž do ciziny a tam měla ten záchvat a až tam jí řekli, co jí je. Takže jsme s tím bojovali několik let než se dočkala pomoci. Držím palce ať je to lepší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.21 21:14
@Anonymní píše:
Ono to v podstate ‚nic neni‘, hlavne ji nedavejte najevo, jestli se o ni bojite, protoze jakykoli strach ostatnich tyto potize jen zhorsi. Spis to ‚mejte na haku‘ a budte v klidu vy, ji to uklidni potom taky.

Vidíte, mně zase spouští paniku přemíra sociálního kontaktu. Oslavy, rodinná setkání, kontakt s přáteli… to prožívám v mírném stresu, který vypukne panikou. Naopak samota mi dělá dobře.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.1.21 21:22

Zdravím. Podobně jako někomu dalšímu kdo sem psal je mi 17 let. Mám úzkostně depresivní poruchu a ještě pár dalších, které ale pro Vás nejsou důležité. Moje máma mě zkoušela uklidnit na sílu. I teď ví že mě přepere, protože mám i juvilejní osteoporózu a velká námaha je pro mě bolestivá, takže se neubráním. Takže mě třeba zalehla a ležela. Nebo mě prastila abych se soustředila na bolest. Nevím jak moc vyspělá vaše dcera je, ale mě nakonec pomohlo až když psychoterapeuti (jsem momentálně v procesu léčby) vysvětlili mámě že já sama vím nejlépe co mi pomůže. Pokud dcera měla atak již více, je klidně možné že Vám mimo ataku dokáže říct co by jí v atace pomohlo. Budu Vám držet palce, je super že to řešíte okamžitě. Vaše dcera má štěstí. :srdce: a hlavně jí jen prosím poslouchejte, ne hopsat jak píská, ale uvědomit si, že ona sama ví nejlépe co cítí…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA